2015 m. spalio 29 d., ketvirtadienis

EURO 2016: paskutinių vietų dalybų prognozės

Po dviejų savaičių sužinosime paskutines keturias EURO 2016 dalyves. Šiandien apie tai, ko reiktų laukti.




Vengrija - Norvegija

Abiems šalims tai galimybė po labai ilgo laiko grįžti į Europos čempionatus. Vengrija paskutinį kartą ten žaidė 1972 m, Norvegija 2000 m. Komandų pajėgumas apylygis. Vengrija turi daugiau individualiai stiprių žaidėjų ir didesnį atakuojantį potencialą - Dzsudzsak ir Szalai tikrai norvegams sukels daug problemų, vartuose bus Liverpool atsarginis Bogdan. Kita vertus, Norvegijos sudėtis atrodo lygesnė, o Nordtveit ir Co bandys kiek įmanoma labiau apsunkinti vengrų kūrėjų darbą. Vaizdas aikštėje turėtų būti įdomus.

Airija - Bosnija ir Hercegovina

Bosniams patekti į antrą iš eilės turnyrą bus sunku. Individualiai jie pajėgesni - Pjanič (foto), Dzeko, Ibiševič, Begovič ir Besič žaistų starto sudėtyje daugelyje rinktinių. Airijos rinktinėje būtų galima išskirti Everton duetą Coleman ir McCarthy, galbūt dar McGeady, kuris taip pat žaidžia Everton. Dauguma airių žaidžia Premier lygoje arba Championship. Nors bosniams aukščiausiose lygose žaidžiančių futbolininkų taip pat netrūksta, tačiau yra ir žaidžiančių Kipre, Austrijoje, Lemkijoje ar Kazachstane. Kitas svarbus aspektas, treneriai. Martin O'Neill turi gerokai daugiau aukščiausio lygio darbo patirties nei Baždarevič, Patirtis airių pusėje, tačiau daugiau žvaigždžių turintys bosniai turėtų prasiskinti kelią.

Slovėnija - Ukraina

Ukraina turėtų žengti toliau. Jos sudėtis suręsta iš kovų Čempionų lygoje užgrūdintų Dinamo ir Shakhtar žaidėjų. Jie turi tokias žvaigždes kaip Konoplyanka ir Yarmolenko. Yra ir vienas kitas Ševčenko eros veteranas - Tymoshchuk, Rotan, bet vyrauja tie, kurie EURO 2012 dar buvo jauni ir nepatyrę, o dabar subrendę žaidėjai. Slovėnijos galią tikrino Lietuva. Įspūdingiausia grandis - vartininkai, Oblak ir Handanovič tandemo galėtų pavydėti net žymiai galingesnės komandos. Birsa, Iličič, Kampl ukrainiečiams problemų kels, bet jie turi galingesnę ir labiau patyrusią komandą, todėl į Prancūziją išvyks.

Danija - Švedija

Eriksen prieš Ibrą. Švedijos futbolo rinktinės problemos nekinta - naujoji Švedijos karta nė iš tolo neprilygsta tiems Ibros komandos draugams, kurie leisdavo stabiliai patekti į pagrindinius turnyrus - Ljunberg, Larsson. Be Ibros dar būtų galima išskirti atraminį saugą Wernbloom, Granqvist, Ekdal. Jaunų talentų nedaug, nors Guidetti ir Tellin teikia vilčių. Danija su Eriksen priešakyje turi lygesnę sudėtį. Kjaer, Hojberg, Wass, Krohn-Dehli, net ir už rinktinę paprastai gerai žaidžiantis Lordas Bendtneris yra gana ryškios asmenybės rinktinėje. Laukia ir įdomi trenerių kova - tiek Hamren, tiek Olsen turi daug patirties. Manau, kad toliau žengs Danija.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą