2015 m. spalio 8 d., ketvirtadienis

Nauja pradžia

Sveiki, skaitytojai.



Mano, kaip bloggerio kelionė prasidėjo labai labai seniai. Maždaug 2009 metų žiemą. Tuo metu buvau nuolatinis iki šių dienų visiškai visiškai be jokios konkurencijos geriausio visų laikų lietuviško futbolo blogo 11metrų skaitytojas. Ir pats labai norėjau ką nors panašaus daryti. Panašiu metu šovė mintis tiesiog savo malonumui sukurti Europos futbolo klubų reitingo formulę. Visa tai tapo apie pusmetį trukusiu bendradarbiavimu. Gaila, bet šis projektas nutrūko ir iki šiol neturėjome nieko, kas jam galėtų prilygti.

Nors taip įvyko, nenorėjau mesti rašymo apie futbolą. Taip atsirado Subobjektyvus Blogas apie Futbolą. Pradžia buvo daug žadanti, jaučiau susidomėjimą iš skaitytojų. Gana greitai prasidėjo bendradarbiavimo su www.fcbarcelona.lt projektas, trukęs kelerius metus. Visgi, niekada nebuvau tas žmogus, kuris mokėtų daryti gerą reklamą, niekada (išskyrus pavienius atvejus) neįplieksdavau karštų diskusijų. Tačiau ir nesijaučiau išsikvėpęs. 2012 metų lapkritį kalbėjomės su grupioke, kuri irgi yra bloggerė ir kažkaip kalba pakrypo link to, kad galėčiau rašyti ir apie politiką.

Tada prasidėjo trejų metų laikotarpis su Geltonsnapio Dešiniojo Politologo blogu. Sprendimas buvo rizikingas. Tikrai per šiuos trejus metus prirašiau baisiai daug nesąmonių. Ne visada buvo toks pagarbus, kaip turėčiau. Yra tekstų, kuriuos paprasčiausiai ištryniau ir niekada nesididžiuosiu, kad parašiau. Skaitytojų ratas mažėjo. Tačiau aš visada pirmiausiai rašiau dėl savęs, kaip pasakytų nelegendinis mūsų futbolininkas Arvydas Novikovas. Nes man patiko rašyti. Nes tai buvo terapija, nesvarbu, perskaito 592 žmonės (čia įrašo rekordas) ar keletas. Per trejus metus puslapis buvo peržiūrėtas 17 771 kartą. Nemanau, kad tai yra daug. Žinau blogų, kur per dvejus metus apskritai pasirodė tik 32 įrašai, o peržiūrų skaičius viršija 7500. Visada smagu, kai įrašas populiarus, bet niekada nedariau jokios ypatingos reklamos.

Kodėl reikėjo naujos svetainės, iškabos, FB puslapio? Pirmiausiai suveikė kelių FB draugų spaudimas. Net nesitikėjau, kad jie skaito, o pasirodo skaito ir mano, kad pavadinimas turėtų būti solidesnis. O tada nusprendžiau, kad jeigu keičiu pavadinimą, kodėl nepakeisti ir svetainės bei FB paskyros. Labai daug naujovių nežadu, liks UEFA Čempionų lygos ir Lietuvos futbolo rinktinės rungtynių apžvalgos po mačų, prognozės, penkių didžiųjų futbolo lygų priešsezoninės ir posezoninės apžvalgos, ministrų reitingas ir kitos tradicinės rubrikos. Galbūt kils ir naujų idėjų.

Kartais pagalvodavau, kad ateis 4 kursas ir mesiu blogą, bus svarbesnių užsiėmimų. Arba tada, kai pradėsiu gauti pinigus už rašymą, tada mesiu blogą. Ir vienas ir kitas dalykai jau įvyko, ketvirtas kursas praėjo, rašau apie sportą ir gaunu už tai pinigus. Bet blogas man lieka reikalingas. Ruošdamas svetainę naudojimui pagalvojau, kad taip bus iki tol, kol dirbsiu ten, kur turėsiu didelę laisvę rašyti tai, kas man patinka. Galbūt tai neįvyks niekada, gal įvyks labai greitai. O kol kas kviečiu į naujus blogo namus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą