2015 m. lapkričio 11 d., trečiadienis

Ministrų reitingas. Lapkritis

Prabėgo dar vienas mėnuo ir vėl laikas reitingui.

1. (1) Rokas Masiulis.



Teigia, kad valstybė neketina nutraukti sutarties su Statoil. Teigia, kad Lietuva tampa energetikos technologijų centru. Teigia, kad Lietuvai reikia daugiau galimybių ir saugumo. Žada įmones, nenaudojančias dujų atleisti nuo pajėgumų dedamosios. Žada bendradarbiauti su Latvija. Žada išteklių importą iš JAV. Panaikinta kogeneracijos skatinimui skirta kainų dalis.

 2. (5) Evaldas Gustas. Teigia, kad Lietuvos regionuose yra didelis verslumo potencialas. Sieks paprastesnių ir aiškesnių viešųjų pirkimų procedūrų. Kuria verslo konsultantų tinklą, paskyrė laikiną Verslios Lietuvos vadovę. Dalyvavo pasaulio lietuvių ekonomikos forume. Teigia, kad Doing Business vertins ir darbo santykius. Dėkojo turizmo visuomenei.

3. (4) Linas Linkevičius. Teigia, kad nėra jokių slaptų susitarimų su Baltarusija dėl Astravo AE, lankosi šioje šalyje. Lankėsi Moldovoje, kur ragino išsaugoti tai, kas pasiekta. Negirdėjo, kad Lenkijos lietuviai priekaištautų šalies valdžiai. Bendravo su įvairių šalių žurnalistais.

4. (10) Audronė Pitrėnienė. Teigia, kas SGD klasterio kūrimui reikia bendradarbiavimo su verslu. Prašė laišką mokiniams. Norėtų aukštesnio stojimo balo stojant į universitetus. Mano, kad pedagogus rengiančios mokymo įstaigos turėtų susivienyti. Lankėsi Telšių rajone.

5. (9) Algimanta Pabendinskienė. Išsilaikė poste 1000 dienų. Žada didesnes pensijas nuo sausio 1. Lankėsi Telšiuose. Žada didesnes būsto nuomos kompensacijas laukiantiems soc. būsto. Siūlo savivaldybėms skatinti globėjus iš nepanaudotų soc. išmokoms lėšų.

6. (11) Šarūnas Birutis. Lankėsi Zarasuose, Šiauliuose ir Obeliuose. Teigia, kad Kaunas labai svarbus kultūrai. Siekia patobulinti Basanavičiaus aikštę. Teigia, kad Lietuvoje ne vieta skaldančiai Maskvos politikai.

7. (12) Rimantas Sinkevičius. Lankėsi Jurbarke, Žeimiuose, Upininkuose. Seule. Pertvarkė traukinio mašinistų veiklos reglamentavimą.

8. (13) Juozas Olekas. Teigia, kad atnaujinti pasiūlymai dėl šarvuočių labiau atitinka Lietuvos poreikius. Prognozuoja, kad penktadalis šauktinių liks kariais profesionalais. Gydėsi Santariškėse dėl gripo komplikacijų.

9. (3) Rimantas Šadžius. Teigia, kad 2016-ųjų pajamos planuojamos konservatyviai. Žada 2 procentų BVP augimą. Džiaugiasi augančiomis savivaldybių pajamomis. Teigė, kad Lietuva jau turi progresinius mokesčius.

10. (14) Rimantė Šalaševičiūtė. Lankėsi Rokiškyje ir Širvintosde. Žada piginti vaistus. Teigia, kad sveikatinimo srities reglamentavimas negali būti skubotas. Buvo apklausta Malinausko skandale.

11. (6) Saulius Skvernelis. Mano, kad vairuotojams turėti būti nulio promilių riba. Nustatė aiškius ginklo panaudojimo reikalavimus pareigūnams. Teigia, kad BPC nėra skambučių dispečerinė, nemano, kad jam reikia parlamentinės kontrolės. Teigia, kad paskambinus nereikia būti buduliu. Įtikino Vyriausybę, kad reikią pertvarkyti VSAT, nors ši idėja ir kontraversiška.

12. (2) Kęstutis Trečiokas. Teigia, kad neteisėtas atliekų įvežimas iš Airijos yra skandalingas. Gavo pasiūlymą iš Pakso pertvarkyti Saugomų teritorijų tarnybą. Nereikalaus Wolkswagen atlyginti žalą. Žada rūpintis Kamšos slėniu. Skandalingai sumažino kai kurių vietų apsaugos lygmenį.

13. (7) Virginija Baltraitienė. Skaniai kepa šernieną. Siūlo naujai apibrėžti gyvūnų ženklinimo tvarką. Teigia, kad yra žmonių, kurie pragyvena iš trijų karvių. Gina su patarėju po JAV klajojusią NŽT vadovę.

14. (8) Juozas Bernatonis. Siūlo naują Seimo rinkimų tvarką. Nusivylė dėl partnerystės įstatymo atmetimo. Prašo atlikti Lukiškių kalėjimo konkurso auditą. Buvo apsistojęs Malinausko vandens parke. Įklimpo dėl neaiškių savo namo statybų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą