2018 m. gegužės 30 d., trečiadienis

2018 m. Pasaulio futbolo čempionato dalyvių pristatymas. Marokas: sugrįžimas po 20 metų


Marokas paskutinį kartą pasaulio čempionate žaidė prieš du dešimtmečius. Tai, kad šiemet pavyko sugrįžti, yra nemenka staigmena, nes paskutiniu metu futbolo madas žemyne demonstruodavo kiti.


FIFA reitingas48 vieta

Varžovai grupės turnyre: Portugalija, Ispanija, Iranas

Pastarieji čempionatai.

Į 2006 metų pasaulio čempionatą komandą mėgino išvesti Badou Ezzakis. Nors atrankos grupėje pralaimėjimų Marokas nepatyrė, bet iškovotos vos penkios pergalės per 10 rungtynių. Todėl Tunisas tašku aplenkė marokiečius ir iškovojo vienintelį kelialapį
.
Po ketverių metų komandai vadovavo Rogeris Lemerre'as. Tačiau kai per trejas rungtynes komanda iškovojo vos tašką, jį pakeitė Hassanas Moumenas. Net ir pakeitus trenerį, antrame rate Marokas iškovojo vos tašką ir grupėje liko paskutiniai, į priekį praleidę Kamerūną, Gaboną ir Togą.

Ericui Geretsui perėmus komandos vairą, 2014 m. pasaulio čempionato atranka buvo nesėkminga. Pirmos dvejos rungtynės baigėsi lygiosiomis. Jį pakeitęs Rachidas Taoussi dirbo sėkmingiau – patirtas vienintelis pralaimėjimas Tanzanijai, bet kelialapį į paskutinį atrankos etapą pelnė Dramblio Kaulo Krantas.

Kelias į 2018 m. pasaulio futbolo čempionatą. Atrankoje komandai vadovavo Herve Renardas. Rinktinė demonstravo įspūdingą gynybą – nepraleido nė vieno įvarčio ir užtikrintai be pralaimėjimų įveikė atranką, aplenkusi Dramblio Kaulo Krantą ir Gaboną.

Prognozuojama sudėtis



Žaidėjų klubai

1. „Numancia“
2. Madrido „Real“
3. Turino „Juventus“
4. „Wolverhampton“
5. Stambulo „Fenerbahce“
6. „Leganes“
7. Roterdamo „Feyenoord“
8. „Al-Jazira“ (Jungtiniai Arabų Emyratai)
9. Amsterdamo „Ajax“
10. Gelzenkircheno „Schalke“
11. „Yeni Malatyaspor“ (Turkija)

Visose grandyse Marokas turi aukšto lygio futbolininkų, bet stiprioji žaidimo pusė turbūt bus geležinė gynyba, leidusi patekti į pasaulio čempionatą.

Treneris. Herve Renardas. 


49 metų prancūzas per savo trenerio karjerą dirbo egzotiškose šalyse. 1999-2001 m. karjerą pradėjo Prancūzijoje su kukliu “Draguignan” klubu. Kurį laiką Kinijoje dirbo asistento darbą, 2004 metais neilgai treniravo su „Cambridge United“, paskui keletą mėnesių dirbo Vietname. Du sezonus treniravo „Cherbourg“ klubą. Po labai trumpo karjeros etapo Ganoje, kur buvo nacionalinės rinktinės trenerio asistentu, 2008 metais perėmė Zambijos vairą. Labai trumpai dirbo su Angolos rinktine ir vienu klubu iš Alžyro. 2011 m. grįžo į Zambiją ir po metų laimėjo Afrikos tautų čempionatą.  2013-14 m. treniravo „Sochaux“ klubą, tačiau jam iškritus į žemesnį divizioną savo pareigų neteko. 2015 m. tapo pirmuoju treneriu, tapusiu Afrikos čempionu su dviem skirtingomis komandomis, kai triumfavo dirbdamas su Dramblio Kaulo Krantu. 2015 m. vos kelis mėnesiu treniravo „Lille“ klubą, bet dėl nesėkmingo žaidimo buvo atleistas. Su Maroku dirba nuo 2016 metų.

Žvaigždė Aminas Haritas. 



20-ies metų atakuojantis saugas rinktinėje žengia dar tik pirmuosius žingsnius, tačiau milžiniškas jo talentas ir sėkmingas debiutas Bundeslygoje jam turėtų garantuoti vietą starto sudėtyje. A. Haritas gimė Prancūzijoje. Čia mokėsi ir futbolo pagrindų – nors metus praleido ir „Paris Saint Germain“ akademijoje, kaip futbolininkas subrendo „Nantes“. 2014-16 m. kaupę patirtį klubo dublerių komandoje, o 2016-17 m. metais su trenksmu įsiveržė į pagrindinės komandos starto sudėtį. Vos po vieno sėkmingo sezono perėjo į Gelzenkircheno „Schalke“ už 8 milijonus eurų. Čia irgi nesunkiai įsitvirtino starto sudėtyje. Į rinktinę kviečiamas nuo praėjusių metų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą