2017 m. rugsėjo 7 d., ketvirtadienis

2017/18 UEFA Čempionų lygos E-H grupių apžvalga

Jau netrukus prasidės Čempionų lygos grupių turnyras. Pateikiu Jums E-H grupių apžvalgą.

E grupė
Gana aiškus grupės favoritas yra „Liverpool“. Vasarą komandą pasitiko ne tik be nuostolių, bet ir gerokai sustiprėjusi ir pasiruošusi ilgai kampanijai Europoje. Jurgenas Kloppas žino, ką reiškia žaisti Čempionų lygos finale – nors vargu ar tai „Liverpool“ įkandama, bet sezonas turėtų būti neblogas. Jiems mesti iššūkį grupėje gali tik „Sevilla“. Vasarą klube buvo daug pokyčių, treneriu tapo Eduardo Berizzo, jam tai bus iššūkis įrodyti, kad gali žengti su „Sevilla“ Europoje tiek toli, kaip tai darydavo jo pirmtakai. Visgi, andalūzams derėtų pasisaugoti Maskvos „Spartak“. Massimo Carrera jau per pirmą savo, kaip vyriausiojo trenerio sezoną įrodė, kad gali būti aukščiausio lygio treneris, o jo komanda yra jauna ir talentinga. „Maribor“ galimybių viršūnė – trečia vieta, tačiau ji bus pasiekiama tik tada, jeigu rusai turės rimtų problemų. 
Prognozė: 1. „Liverpool“ 2. „Sevilla“ 3. Maskvos „Spartak“ 4. „Maribor“
F grupė
Favoritas – „Manchester City“. Kai prieš šešerius metus burtai lėmė akistatą grupės turnyre su „Napoli“, tada „miestiečiai“ per dvejas rungtynes iškovojo vos tašką. Šį kartą turėtų būti kitaip, nors gynybą sustiprinusiam „City“ italai mes rimtą iššūkį. Po puikaus sezono lyderių branduolys išsaugotas, o tai reiškia, kad „Napoli“ puolimas kels siaubą visiems ir toliau. Likę klubai kovos tik dėl trečios vietos. Donecko „Shakhtar“ po dvejų metų pertraukos susigrąžino auksą Ukrainoje, tačiau tai dar toli iki tos komandos, kurią prieš 5-6 metus buvo galima priskirti prie Europos elito. Visgi, mūšį dėl trečios vietos prieš Roterdamo „Feyenoord“, kurie grįžta į turnyrą po 15 metų, laimėti turbūt pavyks.
Prognozė: 1. „Manchester City“ 2. „Napoli“ 3. Donecko „Shakhtar“ 4. Roterdamo „Feyenoord“
G grupė
G grupėje vargu ar kas nors rimčiau pasipriešins „Monaco“ klubui. Tai vienintelis šios grupės superklubas, kuris nors vasarą ir nukraujavo, tačiau sezono pradžioje įrodo, kad tai didelės įtakos rezultatams neturės ir kyla naujos žvaigždės. Tuo tarpu kova dėl antro kelialapio į atkrintamąsias varžybas bus labai aštri. Daugiausiai šansų turi „Porto“. Sergio Concaicao grįžta į klubą, kuriame užaugo ir turės daug darbo su jauna ir talentinga sudėtimi. Stambulo „Besiktas“ prisiviliojęs Pepę ir Alvaro Negredo taip pat turi savo ambicijų, o Senolas Gunešas daug patirties, kad išspaustų gerą rezultatą. „Leipzig“, įsigijęs Keviną Kamplą taip pat turi neblogas galimybes žengti toliau, bet jiems labai truks patirties. 
Prognozė: 1. „Monaco“ 2. „Porto“ 3. Stambulo „Besiktas“ 4. „Leipzig“
H grupė
Mirtininkų grupė. Tačiau iškart galima išskirti vieną komandą, kuri tikrai išgyvens ir vargu ar susilauks rimtos konkurencijos kovoje dėl pirmos vietos. Tai – Madrido „Real“, kuris išsaugojo čempioniškos sudėties branduolį. Dėl antros vietos kovos Dortmundo „Borussia“ ir „Tottenham Hotspur“. Nors „prūsų“ treneriu tapo nedaug aukščiausio lygio patirties turintis darbo su jaunimu specialistas Peteris Boszas, klubą paliko Ousmanas Dembele, tačiau sudėtis per daug talentinga, jog būtų galima ją nurašyti. „Spurs“ sirgalius vasarą neramino tai, kad išvykus Kylui Walkeriui labai ilgai teko laukti pastiprinimo. Galiausiai komandą papildė talentų, tačiau tokioje konkurencingoje grupėje gali būti, kad anglai liks už borto. Kipriečiai tokioje grupėje neturi šansų užimti net ir trečią vietą. 
Prognozė: 1. Madrido „Real“ 2. Dortmundo „Borussia“ 3. „Tottenham Hotspur“ 4. Nikosijos APOEL 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą