2018 m. rugsėjo 18 d., antradienis

2018-19 m. UEFA Čempionų lygos E-H grupių prognozės


Po vasaros pertraukos grįžta UEFA Čempionų lyga. Su pasikeitusia atrankos sistema, kuri suteikia daugiau galimybių didžiųjų lygų klubams ir pokyčiais jėgų pusiausvyroje. Šiame tekste – apie tai, ko tikėtis iš E-H grupių.


E grupė

Erikas ten Hagas su Amsterdamo „Ajax“ vyks į Miuncheną, kurio jaunimo treneriu yra dirbęs du sezonus. Visgi, didžiausia grėsmė „Bayern“ turbūt bus Lisabonos „Benfica“. Patys „bavarai“ sezoną pradeda naujomis nuotaikomis – treneriu tapo Niko Kovačas. Nors jis nėra labai patyręs, bet bent jau šios grupės kontekste, tai vargu ar bus didelis trūkumas. Vasara buvo itin rami – išvyko Arturo Vidalis, atvyko Leonas Goretzka, o visi kiti pasikeitimai yra tik atsarginių suolo pokyčiai. Portugalai pernai Europoje atrodė klaikiai, bet vargu ar dveji košmariški metai iš eilės gana nemenkus resursus turinčiai komandai gali pasikartoti. Išvyko Raulis Jimenezas, Eliseu ir dar būrys mažesnį pėdsaką komandos istorijoje palikusių žaidėjų. Rimčiausias pastiprinimas bus Facundo Ferreyra ir Odisseas Vlachomidos, kurį dabartinis Atėnų AEK treneris Marinos Ouzounidis treniravo Atėnų „Panathinaikos“ gretose. Į antrą vietą kabinsis ir Amsterdamo „Ajax“. Amino Youneso ir Justino Kluiverto išvykimas yra nemenkas nuostolis, tačiau Dušanas Tadičius ir Daley Blindas įneš reikalingos patirties, o talentingo jaunimo komandos apstu. AEK vien sugrįžimas į Čempionų lygą yra fantastiškas laimėjimas. Daugiausiai, ką jie gali pasiekti, turbūt yra vieta UEFA Europos lygoje. Tačiau debiutuoti jie turės be vieno lyderių Ognjeno Vranješo ir trenerio Manolo Jimenezo.

Prognozė: 1. Miuncheno „Bayern“ 2. Lisabonos „Benfica“ 3. Amsterdamo „Ajax“ 4. Atėnų AEK

F grupė

Pirmoji vieta grupėje neabejotinai atiteks „Manchester City“. „Miestiečiai“ po įspūdingo sezono dar sustiprėjo įsigiję Riyadą Mahrezą ir sau kelia tik pačius aukščiausius tikslus. Dėl antros vietos kovos Donecko „Shakhtar“ ir „Lyon“. Vasarą „šachtininkai“ iš mirtinų priešų Kijevo „Dinamo“ stovyklos persiviliojo Juniorą Moraesą, investavo ir iš gimtinės į Europą persikelti norėjusius brazilus. Klubo legenda Dario Srna karjerą tęs „Cagliari“, išvyko ir Fredas, Bernardas, F. Ferreyra. Nors nuostoliai rimti, bet ukrainiečiai pajėgūs grįžti į atkrintamąsias varžybas. „Lyon“ pamėgins jiems sutrukdyti. Pokyčių nedaug – išvyko Mariano, bet į jo vietą įsigytas dar geresnis žaidėjas – Moussa Dembele, pavyko išsaugoti Nabilį Fekirą. „Hoffenheim“ komandos branduolį išsaugojo, tačiau reikėtų įvertinti ir tai, kad praėjusį sezoną debiutas Europoje nebuvo labai sėkmingas, o dabar laukia jau kito lygio iššūkis – Čempionų lyga. Tad vargu ar komanda rimtai kėsinsis net į trečią vietą grupėje.

Prognozė: 1. „Manchester City“ 2. Donecko „Shakhtar“ 3. „Lyon“ 4. „Hoffenheim“

G grupė

Jeigu ne praėjusio sezono patirtis Čempionų lygoje, vargu ar būtų keliamas klausimas apie tai, kas kovos su Madrido „Real“ dėl pirmos vietos grupėje. Tačiau tai, ką „Roma“ nuveikė tiek grupės turnyre, tiek atkrintamosiose varžybose, verčia juos labai gerbti. Visgi, favoritu išlieka karališkasis klubas, kuris verčia naują istorijos puslapį. Be Cristiano Ronaldo ir Zinedine‘o Zidane‘o. Su Julenu Lopategui. Nors tikėtasi, kad vasarą „Real“ švaistys pinigus žvaigždėms, nieko panašaus neįvyko. Pokyčiai kosmetiniai, o vienintelis garsus naujokas yra vartininkas Thibaut Courtois. Po puikaus „Roma“ sezono pokyčių vasarą buvo daugokai. Išvyko Allisonas ir du aukštos klasės centro saugai – Kevinas Strootmanas bei Radja Nainggolanas. Į Allisono vietą įsigytas Robinas Olsenas, saugų liniją papildė Javieras Pastore ir Stevenas N‘Zonzi, puolimą sustiprino Justinas Kluivertas. Nors pagrindiniai veikėjai atsinaujino, bet klubas tikrai nesusilpnėjo. Antrą kelialapį iš „romėnų“ bandys paveržti Maskvos CSKA. Maskvoje pokyčių daug ir skaudžių. Karjeras baigė trys legendos – broliai Berezuckiai ir Sergejus Ignaševičius. Išvyko ir Aleksandras Golovinas, Ahmedas Musa bei Vitinho. Garsių naujokų į Maskvą neatvyko, išskirti galima nebent Abelį Hernandezą. „Armiečiai“ susilpnėjo, bet mėgins mesti iššūkį favoritams. Pilzeno „Viktoria“ savo branduolį išsaugojo, tačiau jis didelės grėsmės nesukels net maskviečiams.

Prognozė: 1. Madrido „Real“ 2. „Roma“ 3. Maskvos CSKA 4. Pilzeno „Viktoria“

H grupė

Šioje grupėje yra du labai aiškūs ešelonai. Pirmame – Turino „Juventus“ (foto - Allegri) ir „Manchester United“ (MU). Vasarą „zebrai“ atsisveikino su dviem legendomis – Gianluigi Buffonu ir Claudio Marchisio. Nemažą indėlį į klubo pergalės įnešdavo ir Gonzalo Higuainas, Stephenas Lichsteineris, Kwadwo Asamoah. Tačiau kokybiškas apsipirkimas vasaros transferų lango metu leido primiršti nuostolius. Atvyko C. Ronaldo, grįžo Leonardo Bonucci, klubą sustiprino ir Emre Canas, Joao Cancelo, Mattia Perinas. Sugrįžimo į Mančesterį lauks C. Ronaldo, o Paulis Pogba pirmą kartą karjeroje žais prieš Turino „Juventus“, klubu, kuriame tapo žvaigžde. Ši didžiausia MU žvaigždė vasarą gana dviprasmiškai kalbėjo apie savo ateitį, tačiau klube liko. Vasara klube buvo rami – atvyko Fredas ir Diogo Dalotas, išvyko Daley Blindas, karjerą baigė Michaelas Carrickas. Sezonas Mančesteryje prasidėjo sunkiai, tad vis dažniau kalbama ir apie Jose Mourinho ateitį. Antrame ešelone – ispanai ir šveicarai. „Valencia“ į Čempionų lygą grįžta po dvejų metų. Vasarą šikšnosparnių prioritetas buvo išsinuomotus lyderius pilnai išpirkti, tačiau atvyko ir gerai žinomų naujokų. Gynyboje tai Mouctaras Daikhaby, atakoje – Denisas Čeryševas, Kevinas Gameiro ir Michy Batshuayi. Iš svarbesnių žaidėjų „Valencia“ paliko tik Simone Zaza ir Martinas Montoya. Vargu ar „šikšnosparniai“ įsiterps į kovą dėl antros vietos, greičiau jiems reiks žvalgytis į užnugarį. Jame – Berno „Young Boys“. Po auksinio sezono nukraujavusi komanda trenerį Adi Hutterį išleido į Frankfurto „Eintracht“, o jį pakeitė nepatyrusiu Gerardo Seoane. Visi lyderiai, išskyrus gynėją Kasimą Nuhu klube liko, tad jis tikrai mėgins kabintis į trečią vietą grupėje.

Prognozė: 1. Turino „Juventus“ 2. „Manchester United“ 3. „Valencia“ 4. Berno „Young Boys“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą