2020 m. lapkričio 7 d., šeštadienis

UEFA Čempionų lygos A-D grupių prognozės

 Trečiadienį kovos prasideda Čempionų lygos A-D grupėse. Ko laukti?



A grupė

Aiškus grupės favoritas – Miuncheno „Bayern“. Visi praėjusio sezono lyderiai, išskyrus Thiago, liko klube, atvyko Leroy‘us Sane. „Bavarai“ bus ir vieni iš viso turnyrų pagrindinių favoritų. Tačiau rimtą iššūkį mesti gali Madrido „Atletico“. Vien ispanų žaidimo stilius bus labai neparankus „Bayern“. Diego Simeone žino, ką reiškia įveikti vokiečius Čempionų lygoje. Su Luisu Suarezu „Atletico“ turi būti dar geresnė komanda, nors didelis praradimas yra atsisveikinimas su Thomasu Partey. „Salzburg“ mėgins sukurti intrigą kovoje dėl antros vietos ir taškų iš lyderių tikrai atims. Jaunieji jų talentai tikrai norės prisistatyti Europai. Maskvos „Lokomotiv“ galimybių viršūnė yra trečioji vieta. Keli gana pajėgūs legionieriai vasarą atvyko, bet pagal galimybes „geležinkeliečiai“ neprilygsta varžovams.

Prognozė: 1. Miuncheno „Bayern“ 2. Madrido „Atletico“ 3. „Salzburg“ 4. Maskvos „Lokomotiv“

B grupė

Dėl pirmos vietos kovos Madrido „Real“ ir Milano „Inter“. Karališkasis klubas vasarą atsisveikino su Garethe‘u Bale‘ą, padarė visišką kvailystę atsisakydami Sergio Reguilono ir ruošiasi be rimtesnio pastiprinimo šturmuoti Europą. Ar pavyks, klausimas lieka atviras, bet bent jau pergalei grupėje visos galimybės yra. „Inter“ toliau traukia žvaigždes: Achrafą Hakimi („Real“ auklėtinį“), Arturo Vidalį, Aleksandrą Kolarovą. Jie bus dar arčiau elitinių klubų ir gali pamėginti pakutenti padus „Real“. Kiti du klubai labiau orientuotis turėtų į trečią vietą. Monchengladbacho „Borussia“ atsisveikino su keliais veteranais ir išsaugojo gražų futbolą demonstravusį branduolį. Donecko „Shakhtar“ taip pat išvengė neigiamų pokyčių ir turės identišką tikslą – trečią vietą.

Prognozė: 1. Madrido „Real“ 2. Milano „Inter“ 3. Monchengladbacho „Borussia“ 4. Donecko „Shakhtar“

C grupė

Aiškūs grupės favoritai – „Manchester City“. Nors ir vasarą nesulaukė Leo Messi, bet net ir atsisveikinę su Davidu Silva, Leroyumi Sane išlieka aiškūs favoritai. Atvyko Rubenas Diasas, Ferranas Torresas ir Nathanas Ake, tad gynyba, kuri buvo Achilo kulnas, sustiprėjo. Visos kitos trys komandos turi gana apylygius šansus užimti antrą vietą grupėje. „Marseille“ sudėtis ne tiek daug pasikeitė nuo praėjusio sezono ir jie turbūt turėtų būti laikomi nedideliais favoritais žengti į kitą etapą. „Porto“ į turtingesnius klubus paleido Alexą Tellesą, Fabio Silvą, Danilo Pereirą. Išsinuomoti Felipe Andersonas ir Marko Grujičius yra rimčiausias papildymas. Vien dėl didokų nuostolių sezono pradžia gali būti nelengva. Pirėjo „Olympiacos“ atsisveikino su legendiniu Vassiliu Torosidžiu. Karjeros pabaigti grįžo Jose Holebas, atvyko ir Yannas M‘Vila bei Bruma. Jų sudėtis turbūt kukliausia, bet nenustebkite, jeigu jie tęs sezoną Europoje ir po Naujųjų.

Prognozė: 1. „Manchester City“ 2. „Marseille“ 3. „Porto“ 4. Pirėjo „Olympiacos“

D grupė

Grupės favoritai – „Liverpool“. Su Thiago ir Diogo Jota tai dar geresnė komanda, negu buvo pernai. Nors didelį smūgį ambicijoms sudavė Virgilo van Dijko trauma, bet grupės etape rimtesnės kovos dėl pirmos vietos turbūt, kad nebus. Dėl antros vietos kovos Amsterdamo „Ajax“ ir Bergamo „Atalanta“. Olandai naują sezoną pradeda be Hakimo Ziyecho, Donny van de Beeko ir Sergino Desto, bet su grįžtančiais veteranais Maartenu Stekelenburgu ir Davy Klaassenu. Tai galima traktuoti kaip klubo susilpnėjimą, bet jie išliks labai konkurencingi. Su Timothy Castagne atsisveikinusi „Atalanta“ prisiviliojo Antoną Miranchuką ir dar kelis labai talentingus jaunuolius. Paskutinė vieta turėtų atitekti Herningo „Midtjylland“. Pione Sisto grįžo į gimtąjį klubą ir bus didžiausia jo žvaigždė, bet vien tokio papildymo tikrai neužteks kovojant bent dėl trečios vietos grupėje.

Prognozė: 1. „Liverpool“ 2. Amsterdamo „Ajax“ 3. Bergamo „Atalanta“ 4. Herningo „Midtjylland“

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą