2021 m. rugsėjo 14 d., antradienis

2021-22 m. UEFA Čempionų lygos A-D grupių prognozės

Trečiadienį prasideda Čempionų lygos kovos A-D grupėse. Šiame tekste apie tai, ko iš jų tikėtis.



A grupė

Grupė sudaryta iš dviejų dalių. Dėl pirmosios vietos kovos „Manchester City“ ir „Paris Saint Germain“. Anglai vasarą išlydėjo klubo legenda tapusį Sergio Aguero, įsigijo Jacką Grealishą. Harry Kane‘o gauti nepavyko. Vasara rami, sudėtis stabiliai gerai. Vien tai, kad žaidimo plano keisti būtinybės nėra, gali būti „miestiečių“ privalumas. PSG subūrė labai galingą sudėtį: į Paryžių atvyko Leo Messi, Sergio Ramosas, Achrafas Hakimi, Gianluigi Donnarumma, Georginjo Wijnaldumas. Pastiprinimas įspūdingas, sudėtis viena geriausių Europoje. Bet sezono pradžioje M. Pochettino dar gali ieškoti būdų, kaip visoms žvaigždėms rasti vietos schemose ir mini revanšą už Čempionų lygos pusfinalį pasiekti nebus lengva. Dėl trečios vietos kausis „Leipzig“ ir „Brugge“. Vokiečiai atsisveikino su Julianu Nagelsmannu ir jo postą patikėjo Jesse Marschui. Šis puikiai dirbo su „Salzburg“, tad nekeista, jog juo „Red Bull“ koncernas tiki. Komandą ypač sustiprino Andre Silva ir Ilaixo Moribos atvykimas. Visgi Dayotas Upamecano, Ibrahima Konate ir Marcelis Sabitzeris bus sunkiai pakeičiami. Kol kas naujam treneriui reikia laiko, bet trečioji vieta atrodo realistiškas tikslas. „Brugge“ atsisveikino su bene didžiausiu savo talentu – Odilonu Kossounou. Bet gautus pinigus protingai investavo į talentus ir gali sudaryti bėdų vokiečiams.

Prognozė: 1. „Manchester City“ 2. „Paris Saint Germain“ 3. „Leipzig“ 4. „Brugge“

B grupė

Jėgų pusiausvyra labai primena tą, kurią sutinkame A grupėje. Favoritai – „Liverpool“ ir Madrido „Atletico“. Britų stovykloje vasaros permainos buvo kosmetinės. Išvyko G. Wijnaldumas, komandos Achilo kulną sustiprino centro gynėjas I. Konate. Jeigu antrą sezoną iš eilės nekankins traumų epidemija, anglai turi geriausius šansus laimėti grupę. „Atletico“ vasarą susigrąžino Antoine‘ą Griezmanną, įsigijo Rodrigo de Paulą. Atsisveikinta su komandos legenda Sauliu. Ispanai atrodo puikiai pasiruošę ilgam žygiui Čempionų lygoje. Dėl trečios vietos kovos „Porto“ ir „Milan“. Portugalai jau įpratino savo sirgalius prie to, kad pasiekia Čempionų lygos ketvirtfinalius – taip baigėsi du iš pastarųjų trijų sezonų. Vasarą išvyko svarbų vaidmenį turėjęs Moussa Marega, bet komanda atrodo pajėgi likti Europoje ir po Naujųjų. „Milan“ paskutinį sezoną Čempionų lygoje žaidė dar 2013-14 m. Vasarą išvyko keli svarbus žaidėjai: G. Donnarumma, Hakanas Calhanoglu. Atvyko Mike‘as Maignanas, Olivier Giroud, Alessandro Florenzi. Nors italų sudėtis stipresnė negu „Porto“, bet labiau Čempionų lygoje užgrūdintas portugalų kolektyvas atrodo nedidelis favoritas kovoje dėl trečios vietos.

Prognozė: 1. „Liverpool“ 2. Madrido „Atletico“ 3. „Porto“ 4. „Milan“

C grupė

Dėl pirmos vietos grupėje kovos Dortmundo „Borussia“ ir Amsterdamo „Ajax“. Vokiečiai vasarą atsisveikino su Jadonu Sancho, Thomasu Delaney, Lukaszu Piszczeku, treneriu tapo Marco Rose. Investuota į talentingus paauglius, bet kai kurie vyresni naujokai bus svarbūs jau šį sezoną: Donyellas Malenas, Gregoras Kobelis. „Ajax“ pasistiprino Stevenu Berghuis, išsaugojo savo didžiausius dabarties talentus ir turėtų vėl kibti į kovą dėl atkrintamųjų varžybų. Stambulo „Besiktas“ ir Lisabonos „Sporting“ turbūt laukia kova dėl trečios vietos. Turkų gretose netrūksta įdomių naujokų: Miralemas Pjančius, Rachidas Ghezzalis, Alexas Teixeira, Michy Batshuayi, į tėvynę susigrąžinti keli užsienyje žaidę Turkijos rinktinės žaidėjai. Išvyko tik vienas atakų lyderių Vincentas Aboubakaras. Bene sunkiausiai yra įvertinti „Sporting“ galimybes. Rubenas Amorimas pernai nesugebėjo per atranką išvesti klubo į Europos turnyrus. Portugalų skautai atlieka puikų darbą, bet klubui trūksta žaidėjų, užgrūdintų Čempionų lygos kovose – per paskutinį dešimtmetį tai vos ketvirtas sezonas grupių etape. Naujoko Pablo Sarabios prisijungimas šiame kontekste yra labai svarbus.

Prognozė: 1. Dortmundo „Borussia“ 2. Amsterdamo „Ajax“ 3. Stambulo „Besiktas“ 4. Lisabonos „Sporting“

D grupė

Trys iš keturių šios grupės klubus treniruojančių žmonių yra italai. Ketvirtasis – ukrainietis Jurijus Vernydubas, kuris kone dešimtmetį sėkmingai treniravo Luhansko „Zorya“, su ja kelis kartus svečiavosi UEFA Europos lygos turnyre, o dabar sukūrė didžiausią atrankos sensaciją ir pirmą kartą klubo istorijoje Tiraspolio „Sheriff“ išvedė į Čempionų lygą. Tačiau tuo moldavų žygdarbiai tikrai ir baigsis. O toliau žengs tie, kurie pernai taip pat aiškinosi santykius Čempionų lygos grupių etape. Pirmiausiai – pagrindinis favoritas Madrido „Real“, kurio treneris Carlo Ancelotti puikiai žino, ką reiškia mušti „Inter“ Milano derbyje. Į karališkąjį klubą neatvyko Kylianas Mbappe. Bet Davidas Alaba duos labai daug naudos jau šiemet, o Eduardo Camavinga – galbūt netolimoje ateityje. Nerimo turėti kelti susilpnėjusi gynyba – išvyko Sergio Ramosas ir Raphaelis Varane. Nors C. Ancelotti grįžta į sau puikiai pažįstamą aplinką, kažkiek laiko prisitaikymui reiks. Iš pirmos vietos „Real“ mėgins išstumti „Inter“, kuris pernai grupės etape patyrė visišką fiasko ir liko paskutinis. Antonio Contę pakeitė Simone Inzaghi. Romelu Lukaku, Achrafą Hakimi, Ashley Youngą – Denzelis Dumfriesas, Joaquinas Correa, Hakanas Calhanoglu, Edinas Dzeko. Aišku, kad komanda susilpnėjo, bet rezultatai „Serie A“ rodo, kad varžovams nuo to lengviau nebus. Roberto De Zerbi debiutuos Čempionų lygoje. Atvyksta pastiprinimas iš Brazilijos ir Afrikos, kuris turėtų leisti ramiau jaustis prieš šį išbandymą. Nuostolių išvengta, o tai reiškia, kad bent trečia vieta bus užimta, bet turbūt ir „Inter“ atsipalaiduoti nepavyks.

Prognozė: 1. Madrido „Real“ 2. Milano „Inter“ 3. Donecko „Shakhtar“ 4. Tiraspolio „Sheriff

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą