2022 m. kovo 29 d., antradienis

2021-22 m. UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalių prognozės

 Čempionų lygoje liko tik aštuoni klubai ir ketvirtfinaliuose laukia ne viena itin intriguojanti akistata. Ko jose tikėtis?



„Manchester City“ – Madrido „Atletico“

Rodri į Mančesterį atvyko būtent iš „Atletico“. Stefanas Savičius metus yra gynęs „miestiečių“ garbę. Luisas Suarezas yra įmušęs tris įvarčius į „City“ vartus. Komandos tarpusavyje susitinka pirmą kartą.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes turės praleisti suspenduoti Yannickas Carrasco ir Kyle‘as Walkeris. Prie pagrindinių „City“ stiprybių Whoscored pateikia standartines padėtis (tiek puolime, tiek gynyboje) ir atakavimą kraštais. Achilo kulnas – leidimas varžovams kurtis progas. „Matrasų“ stiprybės – grįžimas į rungtynes atsilikinėjant, greitos atakos ir puiki progų realizacija. Tačiau jiems sunkiai sekasi uždaryti rungtynes pirmaujant, dažnai prasižengiama pavojingose zonose, o Janas Oblakas neretai kamuolį iš vartų traukia po tolimų varžovų smūgių.

Abi komandos šiuo metu yra geros formos. „Atletico“ nepralaimi jau septynerių rungtynių iš eilės, o šioje serijoje penki paskutiniai susitikimai baigėsi pergalėmis. „City“ nepralaimėtų rungtynių serija siekia šešerias rungtynes. Tiesa, labai išsiskiria komandų padėtys namų fronte. Anglai pirmauja nacionaliniame čempionate. Tiesa, persvara labai trapi, o dvikovų su ispanais periodu laukia mačai, kur klaidos kaina bus milžiniška. „Atletico“ kalendorius žymiai patogesnis, bet jų ir padėtis sudėtingesnė. „Matrasai“ patektų į Čempionų lygą, jeigu sezonas baigtųsi dabar, bet persekiotojai yra arti. Atsakomasis mačas vyks Madride. „Atletico“ žaidžia klampų futbolą, kuris tikrai bus sunkus galvosūkis Pepui Guardiolai. Todėl favorito šioje poroje tiesiog nėra.

Lisabonos „Benfica“ – „Liverpool“

Tai trečia klubų akistata XXI amžiuje. Per jį po kartą triumfavo abi komandos. Diogo Jota ir Luisas Diazas žino, ką reiškia kovoti prieš „erelius“ su „Porto“ apranga. Per 10 susitikimų su „Benfica“  duetas įmušė tik du įvarčius. Tiek pat prieš „Liverpool“ yra įmušęs Janas Vertonghenas, kuriam žinoma, kad labiausiai įsiminę rungtynės buvo pralaimėtas Čempionų lygos finalas.

Whoscored pagrindinėmis anglų stiprybėmis laiko standartines padėtis puolime ir gynyboje, atakų užbaigimą, tolimus smūgius, individualų žaidėjų pajėgumą puolime ir kūrybiškumą. Achilo kulnas – leidimas varžovams susikurti progas. „Erelių“ stiprybės – progų realizavimas, greitos atakos ir puolimas kraštais. Tačiau jie taip pat leidžia varžovams susikurti nemažai šansų, o puolėjai lengvai įpainiojami į nuošalės spąstus.

Anglai per paskutines 19 rungtynių suklupo vos kartą. Jie neleidžia atsikvėpti „Manchester City“ kovoje dėl „Premier“ lygos aukso. Tiesa, būtent tai, kad tarp dvikovų su „ereliais“ bus žaidžiamas milžiniškos svarbos mūšis su „City“, bus apsunkinantis faktorius. „Liverpool“ turės ir namų pranašumą. „Erelių“ sezonas kiek nuvilia. Jie žengia vos 3-i. nacionalinėse pirmenybėse. Tiesa, tik katastrofiška sezono pabaiga leistų iškristi iš Čempionų lygos atranką garantuojančio trejeto, o dar lieka šansų išstumti Lisabonos „Sporting“ ir laimėti sidabrą bei tiesioginę vietą. Komanda nepralaimėjo devynerių paskutinių rungtynių. Esu tikras, kad ši serija netruks, nors intrigos matysime, bet į kitą etapą žengs „Liverpool“.

Londono „Chelsea“ – Madrido „Real“

1971 m. „aristokratai“ būtent prieš Madrido „Real“ laimėjo UEFA Taurių laimėtojų taurę ir 1998 m. – UEFA Supertaurę. „Chelsea“ eliminavo „Real“ ir praėjusio sezono Čempionų lygos pusfinalyje. Tada įvarčius mušė Timo Werneris, Masonas Mountas, Karimas Benzema ir Christianas Pulisičius. Visi jie ir dabar turės progą pasižymėti. Karališkasis klubas dar niekada nėra nugalėjęs „mėlynųjų“. Thomas Tuchelis per savo karjerą taip pat nėra pralaimėjęs prieš „Real“. Šios rungtynės bus emocingos Carlo Ancelotti, kuris du sezonus treniravo „Chelsea“ ir kartą laimėjo „Premier“ lygą. Edenas Hazardas ir Thibaut Courtois yra „Chelsea“ legendos. Mateo Kovačičius yra laimėjęs Čempionų lygą su abiem klubais, o Marcosas Alonso yra karališkojo klubo auklėtinis. Saulis Niguezas žino, ką reiškia kautis prieš „Real“ Madrido derbiuose ir mušti įvarčius – yra pasižymėjęs tris kartus, bet Čempionų lygos finalą 2016 m. pralaimėjo.

Whoscored pagrindinėmis „Real“ stiprybėmis laiko gerą atakų užbaigimą, kūrybiškumą, greitas atakas, puolimą kraštais, individualų atakuojančių žaidėjų pajėgumą, mokėjimą rasti erdves. Tačiau jie leidžia varžovams susikurti nemažai progų, silpnai atrodo oro dvikovose, prastokai ginasi prieš individualiai stiprius varžovų žaidėjus, puolėjai lengvai įkliūva į nuošalės spąstus. „Chelsea“ stiprybės – progų realizacija, atakos kraštais, mokėjimas rasti erdves ir gynyba standartinių padėčių metu.

Gana ryškus „Real“ pranašumas yra tai, kad jie užtikrintai kontroliuoja padėtį „La Liga“ ir gali dėmesį telkti į Europą. Jie turi namų aikštės pranašumą. Šioks toks pavojaus signalas turėtų būti beviltiškai pralaimėtas „El Clasico“ mūšis, bet iki tol karališkasis klubas laimėjo penkerias rungtynes iš eilės. „Aristokratai“ tam tikra prasme irgi yra geroje padėtyje namų fronte. Mažai šansų, kad jie finišuos ne trečioje vietoje, nors atotrūkis nuo Londono „Arsenal“ nėra didelis, bet skirtumas tarp trečios ir ketvirtos vietos turnyro lentelėje tėra moralinis. Neskaitant 11 metrų baudinių serijų, „Chelsea“ nepralaimėjo 13 pastarųjų rungtynių. Tikiuosi itin atkaklios kovos, bet minimaliu favoritu laikau „Chelsea“.

„Villarreal“ – Miuncheno „Bayern“

Komandos vienintelį kartą tarpusavyje žaidė 2011-12 m. sezone Čempionų lygos grupėje. Abu susitikimus užtikrintai laimėjo „bavarai“. Paco Alcáceras žino, ką reiškia žaisti prieš „Bayern“ Bundeslygoje, kai vilkėjo Dortmundo „Borussia“ marškinėlius ir yra įmušęs pergalingą įvartį.

Whoscored didžiausia „geltonųjų“ stiprybe laiko mokėjimą rasti erdves. Tačiau gynėjai neišvengia individualių klaidų, varžovams leidžiama sukurti nemažai progų, problemų pridaro varžovų wingeriai, daugokai įvarčių praleidžiama po tolimų smūgių, atakuojantys žaidėjai dažnai pagaunami nuošalėse. „Bayern“ kertinės stiprybės – kūrybiškumas, progų realizacija ir gynyba per standartines padėtis. Tačiau „bavarai“ leidžia varžovams susikurti nemažai progų, gynėjai daro individualias klaidas, klubas silpnai atrodo oro dvikovose, dažnai sunkiai randa būdų uždaryti rungtynes pirmaudami, puolėjai įsipainioja į nuošalės spąstus.

„Bayern“ sezonas geras, bet nervingas. Jie niekaip nesugeba solidžiau pabėgti nuo „Borussia“ Bundeslygoje. Tiesa, paskutiniu metu žaidimas geras – septyni nepralaimėti susitikimai iš eilės. Miunchene vyks ir atsakomosios klubų rungtynės. „Geltonieji“ šį sezoną sunkiai nuspėjami – įspūdingas pergales seka nepaaiškinami pralaimėjimai. Jeigu sezonas baigtųsi dabar, „geltonieji“ liktų be Europos turnyrų, nors atsilikimas nėra didelis. Paskutiniu metu forma kiek stabilizavosi – du pralaimėjimai per 10 pastarųjų rungtynių. „Villarreal“ artimiausiu metu turės kiek mažiau sudėtingą tvarkaraštį. Tačiau tai bene vienintelis mažas koziris, kurį galima įžvelgti. Pusfinalyje žais „Bayern“.

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą