2019 m. vasario 11 d., pirmadienis

Europos futbolo klubų reitingas. Sausis: „Chelsea“ nuosmukis

Europos futbolo pasaulyje sausis didelių žemės drebėjimų, kurie atsispindėtų reitinge, nesukėlė. Ryškiausias įvykis – 6 pozicijos, kurias prarado Londono „Chelsea“.



1. (1) „Liverpool“ 147 tšk.
Užtikrintumo neliko. Dvi pergalės minimaliais rezultatais. Mūšis, pralaimėtas pagrindiniams persekiotojams – „Manchester City“. Ir lygiosios su „Leicester City“. Ne tokių rezultatų laukta, bet bent dalinis paaiškinimas yra traumų krizė.

2. (2) „Manchester City“ 146 tšk.
Pralaimėjimas prieš „Newcastle“ buvo tikrai nelauktas ir skaudus. Tačiau visa kita klostėsi kaip iš natų. Svarbiausia yra tai, kad pavyko palaužti „Liverpool“ ir sugrąžinti intrigą į „Premier“ lygą.

3. (3) „Paris Saint Germain“ 136 tšk.
Ne visuose turnyruose sėkmė buvo vienoda, bet trys dvikovos „Ligue 1“ laimėtos 16:1. Tai turbūt iškalbingiau už bet kokią panegiriką.

4. (4) „FC Barcelona“ 124 tšk.
Nė minutės nepralaiminėjęs katalonų klubas visus vidutiniokus sumušė gana lengvai ir tvirtai kontroliuoja padėtį „La Liga“.

5. (5) Dortmundo „Borussia“ 123 tšk.
Bundeslygoje buvo sužaisti du turai. Bet per juos pamatėme du „prūsų“ veidus. Mušantį autsaiderius ir išplėšiantį taškus sunkioje kovoje su stipriais konkurentais. Ateitis Dortmunde atrodo šviesi.

6. (7) „Tottenham Hotspur“ 106 tšk.
Trejose iš ketverių rungtynių „Spurs“ pralaiminėjo. Bet pralaimėjo tik prieš naująjį „Manchester United“ su Ole Gunnaru Solskjaeru. Jie vis dar labai arti dviejų „Premier“ lygos lyderių. Nepaisant to, kad Harry Kane‘as traumuotas, o Heung Son Minas buvo išvykęs į Azijos čempionatą.

7. (8) Turino „Juventus“ 101 tšk.
Laimėjo abu susitikimus, nors prieš Romos „Lazio“ „zebrai“ tikrai nebuvo geresnė komanda. Tačiau konkurentai kol kas labai toli ir „Juventus“ gali jaustis saugiai.

8. (9) Miuncheno „Bayern“ 100 tšk.
Iškovojo dvi gana lengvas pergales. Tačiau dabar jau reiktų rimtos „Borussia“ krizės, kad „bavarai“ galėtų pasvajoti apie grįžimą į kovą dėl aukso.

9. (10) Monchengladbacho „Borussia“ 93 tšk.
Po žiemos pertraukos nepraleido nė vieno įvarčio ir tai yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl Bundeslygoje užimama antra vieta.

10. (11) Madrido „Atletico“ 92 tšk.
Per ketverias rungtynes praleistas tik vienas įvartis. Puiki gynyba leidžia išlikti pagrindiniais „Barcelonos“ persekiotojais.

11. (13) Londono „Arsenal“ 86 tšk.
Pralaimėta prieš „West Ham“. Visus kitus varžovus „artileristai“ įveikė, o tarp jų buvo Londono „Chelsea“. Tačiau tai veikiau parodo „aristokratų“ problemas, o ne „Arsenal“ jėgą. Žaidimas sausį nebuvo įkvepiantis.

12. (6) Londono „Chelsea“ 86 tšk.
Kai žaisdamas su „Southampton“ ir „Bournemouth“ neįmušė nė vieno įvarčio, o kartu sudėjus praleidi keturis, reiškia, kad bėdų yra. Šiuo metu „Chelsea“ turi daugiausiai problemų iš „Premier“ lygos didžiojo ketverto. Visos viltys į Gonzalo Higuainą?

13. (12) „Napoli“ 82 tšk.
Tvarkaraštis sudėtingas. Pergalė prieš „Lazio“ ir taškas kovoje su „Milan“ nėra blogai. Blogai tai, kad „Juventus“ jau atitrūko per toli, kad būtų galima svajoti apie auksą.

14. (15) „Leipzig“ 80 tšk.
Saksai yra stabilūs. Su lyderiais turi problemų, kitus muša dažniausiai nesunkiai, kartais netgi negailestingai. Tas stabilumas reiškia, jog su kiekvienu turu tikimybė grįžti į Čempionų lygą atrodo vis didesnė.

15. (17) „Manchester United“ 77 tšk.
Sausio 13-oji turėjo būti pagrindinis išbandymas stebukladariui Olei Gunnarui Solskjaerui. Rungtynės su „Tottenham“ baigėsi pergale, tad tie, kurie sakė, kad naujasis „United“ tik muša vidutiniokus, dabar užčiaupti. Prarasti ir pirmieji taškai, bet nepaisant to „raudonieji“ šio sezono stadijoje atrodo kaip favoritai užimti ketvirtą vietą.

16. (14) „Sevilla“ 72 tšk.
5:0 sutriuškino „Levante“, bet pralaimėjo „Real“ ir Bilbao „Athletic“. Dabar ambicijos bus priverstos trauktis – svarbiausia išlikti TOP 4.

17. (19) Frankfurto „Eintracht“ 69 tšk.
Pergalė ir lygiosios. Taip prasidėjo „erelių“ nauji metai. Atsižvelgiant į tai, kaip atrodo varžovai, aukštesnę pavarą jungti būtina.

18. (16) Milano „Inter“ 69 tšk.
Po žiemos pertraukos laukė du vidutiniokai. Per tas dvejas rungtynes „gyvatės“ surinko vos tašką. Dabar atrodo realiau, jog teks tenkintis bandymais išlikti medalių zonoje, o ne kėsintis į sidabrą.

19. (22) „Lille“ 67 tšk.
Sausis be pralaimėjimų. Nors pats žaidimas ir nėra įspūdingas, rezultatai kalba už save. „Dogai“ rimtai nusiteikę po ilgos pertraukos įkelti koją į Čempionų lygą.

20. (21) „Lyon“ 63 tšk.
8 taškai iš 12 galimų. Derbis su „Saint-Etienne“ buvo pergalingas, bet stabilumo labai trūksta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą