2020 m. rugsėjo 15 d., antradienis

2020-21 m. „Bundesliga“ prognozės

 Tarpsezonis Vokietijoje buvo gana ramus – daugiausiai kalbų pradžioje buvo apie Dortmundo „Borussia“ jaunųjų žvaigždžių ateitį. Tačiau gandai nurimo, o naujas sezonas prasideda jau penktadienį. Šiandien – apie potencialaus TOP 10 vasaros darbus.



  1. Miuncheno „Bayern“

Pagrindinis vasaros įvykis – susišluoti visi trys titulai. Antras svarbiausias yra Leroy‘aus Sane atvykimas iš „Manchester City“. Kiti du naujokai daugiau yra ateities projektai – Alexanderis Nubelis (Gelzenkircheno „Schalke“) bus Manuelio Neuerio dubleris, o Tanguy Nianzou („Paris Saint Germain“ (PSG)) galimai yra klubo ateitis gynybos širdyje. Kiek nuslopus kalboms apie Thiago išvykimą, nuostolių galbūt pavyks išvengti. Sarpreetas Singhas išnuomotas į antrą Bundeslygą, Oliveris Batista Meieris metus stažuosis „Heerenveen“. Kaip visada, sunku įžvelgti intrigą kovoje dėl pirmos vietos.

2. Dortmundo „Borussia“

Kadangi didžiosios superžvaiždės niekur neišvyko, esminis vasaros įvykis buvo atsisveikinimas su Mario Gotze, kuris buvo savotiška komandos legenda. Talentingu laikomas gynėjas Leonardo Balerdi išnuomotas į „Marseille“. Atvyko trys naujokai. Klubui niekada nepriklausiusį Achrafą Hakimi pakeitė Thomas Meunier (PSG). O talentų korpusą papildė saugas Jude‘as Bellinghamas, atvykęs iš „Championship“ ir iš Madrido „Real“ išsinuomotas saugas Reineris. „Geltonieji“ nė kiek nesusilpnėjo. Dar sutvirtėję tarpusavio ryšiai tarp Erlingo Haalando ir Jadono Sancho varžovams turėti varyti paniką. Bet „Bayern“ vis tiek laipteliu aukščiau.

3. „Leipzig“

Pagrindinis vasaros įvykis – Timo Wernerio eros pabaiga. Puolėjas dabar žais Londono „Chelsea“. Atvyko keturi naujokai: vartininkas Josepas Martinezas, atvykęs iš antro Ispanijos diviziono, iš „Monaco“ išsinuomotas gynėjas Bejaminas Henrichsas, saugas Lazaras Samardžičius (Berlyno „Hertha“) ir puolėjas Hwang Hee-Chan („Salzburg“). Aišku, kad puolime atsivėrė rimtos spragos, bet pagal sudėtį saksai privalo iškovoti medalius.

4. Monchengladbacho „Borussia“

Vasara paženklinta atsisveikinamais su veteranais, kurie praėjusį sezoną jau svarbaus vaidmens klube neturėjo. Raffaelis ir Fabianas Johnsonas tapo laisvaisias agentais. Išvyko ir ne tokį ryškų pėdsaką palikęs Tobiasas Stroblis („Augsburg“). Atvyko gynėjas Joseph Scally iš MLS, išsinuomoti saugas Valentinas Lazaro (Milano „Inter“) ir puolėjas H. Wolfas („Leipzig“). Komanda sustiprėjo ir turi realius šansus finišuoti TOP 4.

5. Leverkuzeno „Bayer“

Svarbiausias vasaros įvykis – Kai Havertzo išvykimas į Londono „Chelsea“. Nuostolių yra ir daugiau – Kevinas Vollandas parduotas į „Monaco“ klubą. Karjerą baigė vartininkas Ramazanas Ozcanas. Įsigytas tik vienas naujokas – Patrikas Schickas („Roma“). „Vaistininkai“ susilpnėjo, bet tikrai kovos dėl vietos Čempionų lygoje.

6. „Hoffenheim“

Pagrindinis įvykis – naujas treneris. Į pabaigą einant praėjusiam sezonui atleistą Alfredą Schreuderį pakeitė iki tol sėkmingai su įvairių klubų jaunimo komandomis dirbęs legendinio futbolininko Uli Hoeneso sūnėnas Sebastianas. Komandą papildė saugas Mijatas Gačinovičius (Frankfurto „Eintracht“) ir jaunas gynėjas Aleksandaras Borkovičius (Vienos „Austria“). Iš išvykusiųjų tik Stevenas Zuberas („Eintracht“) pernai turėjo kiek ryškesnį vaidmenį klube. Komanda sustiprėjo ir tikrai sieks grįžti į Čempionų lygą.

7. „Wolfsburg“

Vasara buvo labai rami. Atvyko gynėjas Maxence‘as Lacroix iš „Ligue2“ ir Lenkijoje rungtyniavęs puolėjas Bartoszas Bialekas. Iš turėjusių svarbesnius vaidmenis išvyko vienintelis gynėjas Robinas Knoche (Berlyno „Union“. „Vilkai“ tikrai kovos dėl vietos Europos turnyruose.

8. Frankfurto „Eintracht“

Vasarą klubą papildė S. Zuberas („Eintracht“) ir puolėjas Ragnaras Ache (Roterdamo „Sparta“). Karjerą baigė du nemažai laiko Franfurte praleidę žaidėjai: gynėjas Marco Russas ir saugas Gelsonas Fernandesas. M. Gačinovičius perėjo į „Hoffenheim“. Komanda tikrai dalyvaus kovoje dėl vietos Europoje.

9. Berlyno „Hertha“

Naują turtingą vadovybę turintis klubas transferų rinkoje siautėjo tik žiemą – vasarą buvo gana rami. Stiprinta gynyba: atvyko vartininkas Alexanderis Schwolowas („Freiburg“) ir gynėjas Deyovaisio Zeefuikas („Groningen“). Išvyko keturi žaidėjai, įnešę nemažą pėdsaką klubo istorijoje. Vartininkas Thomas Kraftas baigė karjerą, saugas Peras Skjelbredas išvyko į Trondheimo „Rosenborg“, puolėjas Vedadas Ibiševičius karjerą tęs Gelzenkircheno „Schalke“, Salomonas Kalou išvyko į Braziliją. Visi išvykę jau buvo veteranai. Komanda nestokoja ambicijų ir turėti finišuoti pirmame dešimtuke.

10. Gelzenkircheno „Schalke“

Po dviejų iš eilės sezonų, pasibaigusių fiasko, radikalių permainų nėra. Didžiausias įvykis – pagrindinio vartininko A. Nubelio išvykimas į Miuncheno „Bayern“. Be A. Nubelio, išvyko dar du svarbūs žaidėjai. Saugas Westonas McKennie išnuomotas į Turino „Juventus“, Danielis Caliguri pasirinko „Augsburg“. Komandą papildė V. Ibiševičius iš „Hertha“. Komanda susilpnėjo, bet ir esama sudėtis yra pakankamai gera, jog klubas finišuotų TOP 10.

11. „Freiburg“

12. Brėmeno „Werder“

13. „Mainz“

14. „Augsburg“

15. „Stuttgart“

16. „Koln“

17. Berlyno „Union“

18. Bielefeldo „Arminia“

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą