2020 m. rugsėjo 13 d., sekmadienis

2020-21 m. „Premier“ lygos prognozės

Ateinantį savaitgalį prasideda „Premier“ lyga. Po trijų dešimtmečių pertraukos sezoną kaip titulo gynėjai pradeda „Liverpool“.



Tačiau vasarą žiniasklaidoje visiškai dominavo įspūdingi Londono „Chelsea“ pirkiniai. Pateikiu ateinančio sezono prognozes ir pristatau potencialaus pirmojo dešimtuko vasaros darbus.

  1. „Manchester City“

Pagrindinis vasaros įvykis – Davido Silvos išvykimas. Vienas iš komandos simbolių keliasi į San Sebastijano „Real Sociedad“. Išvyko ir Leroyus Sane (Miuncheno „Bayern“) ir Claudio Bravo (Sevilijos „Real Betis“). L. Sane pakeis Ferran Torres („Valencia“), gynybą sustiprino Nathanas Ake („Bournemouth“). Savo minučių lauks ir jaunas saugas Luka Iličius (Bredos NAC). Komanda turbūt galima laikyti favorite po metų pertraukos susigrąžinti čempionų titulą.

2. „Liverpool“

Vasara klubo buvo labai rami. Rotacijai gynyboje pagilinti atvyko Konstantinos Tsimikos (Pirėjo „Olympiacos“), puolime galbūt šiek tiek minučių gaus Taiwo Awoniyi („Mainz“). Išvyko du žaidėjai, kurie praeityje turėjo svarbius vaidmenis klube, bet dabar rotacijoje figūruodavo retai – Dejanas Lovrenas (Sankt Peterburgo „Zenit“) ir Adamas Lalana („Brighton“). Titulą lengviau iškovoti, negu apginti, bet „raudonieji“ tikrai bus rimti pretendentai į auksą.

3. „Manchester United“

Vasarą atvyko vos vienas naujokas – Donny van de Beekas iš Amsterdamo „Ajax“. Tahithas Chongas išnuomotas į Brėmeno „Werder“. Daugiau kol kas jokių pokyčių. Bet nebūtinai tai yra blogai – galingai sezono pabaigoje finišavusi komanda įrodė, kad yra teisingame kelyje ir tikrai kovos dėl medalių ir ateinantį sezoną.

4. Londono „Chelsea“

Transferų rinkoje aristokratai siautėjo kaip niekas kitas. Gynybą sustiprino Benas Chilwellas („Leicester City“), Malangas Sarras („Nice“) ir Thiago Silva „Paris Saint Germain“). Saugų liniją – Hakimas Ziyechas (Amsterdamo „Ajax“) ir Kai Havertzas (Leverkuzeno „Bayer“). Puolimą – Timo Werneris („Leipzig“). Atsisveikinta su dviem veteranais. Willianas (Londono „Arsenal“) praėjusį sezoną buvo bene geriausias klubo žaidėjas, o Pedro („Roma“) svarba komandai vis menko. Komanda tikrai sustiprėjo, bet klaustukų nemažai liko gynyboje. Vien dėl jos šį sezoną bus sunkoka įsiterpti į kovą dėl aukso.

5. „Tottenham Hotspur“

Atvyko keturi naujokai. Joe Hartas („Burnley“) bus Hugo Lloris dubleris vartuose. Mattas Doherty („Wolverhampton“) sustiprino gynybą, Pierre Hojbergas („Southampton“) – saugų liniją. Jackas Clarke‘as (Queens Park Rangers) tikėsis gauti minučių puolime. Visgi, pagrindinis vasaros įvykis yra ilgamečio gynybos linijos lyderio Jano Vertongheno persikėlimas į Lisabonos „Benfica“. Du jauni žaidėjai išnuomoti dėl daugiau minučių – Troy‘us Parrottas („Milwall“) ir Oliveris Skippas („Norwich“). Komanda tikrai kovos dėl vietos Čempionų lygoje.

6. Londono „Arsenal“

Vasarą permainų būta. Gynybą sustiprino Williamas Saliba („Saint-Etienne“) ir Gabrielis Magalhaesas („Lille“), puolėjų Willianas („Chelsea“). Rimtų nuostolių išvengti pavyko, bet ne itin sėkmingai sekėsi ir atsikratyti nereikalingų žaidėjų. Turbūt atotrūkis nuo didžiojo ketverto bus sumažėjęs, bet jis liks.

7. „Leicester City“

Klubas neteko vieno iš ilgamečių lyderių B. Chillwello, kuris persikėlė į „Chelsea“. Į jo vietą įsigytas Timothy Castagne iš Bergamo „Atalanta“. Daugiau pokyčių nėra. Konkuruoti dėl patekimo į didįjį ketvertą bus nelengva, bet „lapės“ nebus toli atsilikę.

8. „Wolverhampton“

„Vilkus“ papildė du svarbūs nauji ginklai. Tai – gynėjas Fernando Marcalis ir puolėjas Fabio Silva. Yra ir nuostolių – M. Doherty keliasi į „Tottenham“. Morganas Gibbs-White daugiau patirties semsis „Swansea“. „Vilkai“ vėl kovos dėl vietos UEFA Europos lygoje.

9. Liverpulio „Everton“

Komandą papildė gynėjas Nielsas Nkounkou („Marseille“) ir saugai Allanas („Napoli“) bei Jamesas Rodriguezas (Madrido „Real“). Būtent kolumbiečio įsigijimą galima laikyti didžiausiu vasaros laimėjimu. Atsarginis vartininkas Maartenas Stekelenburgas grįžo į Amsterdamo „Ajax“, Morganas Schneiderlinas išvyko į „Nice“. „Everton“ bus pirmo dešimtuko komanda.

10. „Southampton“

Vasara buvo labai rami. Teko atsisveikinti su P. Hojbergu, daugiau svarbių pokyčių neįvyko. Tačiau lūkesčius dėl sėkmingo sezono augina puikiai dirbantis treneris Ralph Hasenhuttlas.

11. „West Ham“

12. „Burnley“

13. „Sheffield United“

14. „Leeds United“

15. „Crystal Palace“

16. „Newcastle“

17. „Brighton“

18. „West Bromwich Albion“

19. Birmingemo „Aston Villa“

20. „Fulham“

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą