2022 m. gegužės 3 d., antradienis

2021-22 m. UEFA Čempionų lygos pusfinalių prognozės

 Antradienį prasideda Čempionų lygos pusfinalių kovos. Šiame tekste apie tai, ko jose laukti.



„Manchester City“ – Madrido „Real“

Komandos du kartus susitiko Čempionų lygoje. 2015-16 m. sezono pusfinalyje triumfavo Madrido „Real“, po ketverių metų aštuntfinalyje „City“ pasiekė revanšą. Pepas Guardiola daug kartų kovojęs prieš karališkąjį klubą, kai buvo „Barcelona“ treneris ir žaidėjas. Carlo Ancelotti taip pat puikiai žino, ką reiškia kovoti su „City“.

„City“ turi vieną labai rimtą nuostolį – pirmąsias pusfinalio rungtynes turės praleisti Joao Cancelo. Whoscored.com tarp pagrindinių „City“ stiprybių išskiria puolimą ir gynybą standartinėse padėtyse ir puolimą kraštais. O pagrindinis trūkumas – silpnas žaidimas antrame aukšte. Karališkojo klubo stiprybės – progų realizavimas, greitos atakos, puolimas kraštais, individualus atakuojančių žaidėjų pajėgumas, kūrybiškumas, kovingumas atsiliekant, mokėjimas rasti erdvių. Kaip ir „miestiečiai“, „Real“ turi bėdų „antrame aukšte“. Taip pat leidžia varžovams susikurti nemažai progų, vargsta gindamiesi prieš individualiai stiprius varžovų žaidėjus, atakuojantys žaidėjai dažnai įsipainioja į nuošalės spąstus.

„Miestiečiai“ nelaimi trejų pastarųjų rungtynių iš eilės. Tačiau ši serija nesutrukdė patekti į Čempionų lygos pusfinalį ir vis dar pirmauti atkaklioje kovoje dėl aukso „Premier“ lygoje. Jų tvarkaraštis šiuo metu intensyvesnis negu „Real“, bet varžovai silpnesni. Karališkasis klubas turės namų pranašumą. Jie jau iš esmės žino, kad tikrai taps Ispanijos čempionais, tad gali pilnai koncentruotis į Europą. Per paskutines 10 rungtynių „Real“ iškovojo aštuonias pergales. Tačiau ketvirtfinalis parodė, kad karališkasis klubas šiemet yra stipriai pažiedžiamas. Ir „City“ tuo veikiausiai pasinaudos, nors laukčiau dramų, tokių, kokias abi šios komandos išgyveno ketvirtfinaliuose.

„Liverpool“ – „Villarreal“

Komandos tarpusavyje susigrūmė 2015-16 m. sezono UEFA Europos lygos pusfinalyje. Jurgeno Kloppo kariauna tada eliminavo „submarinus“, bet krito prieš Unai Emery „Sevilla“. U. Emery prieš „Liverpool“ kovojo ir tada, kai treniravo Londono „Arsenal“. 2015-16 m. Europos lygos pusfinaliuose prieš savo dabartinę komandą žaidė Alberto Moreno.

Pagrindine „submarinų“ stiprybe Whoscored.com laiko greitas atakas. Prie didžiausių trūkumų priskiria individualias gynėjų klaidas, leidimą varžovams susikurti nemažai progų, daugokai įvarčių praleidžiama tolimais smūgiais, atakuojantys žaidėjai linkę įsipainioti į nuošalės spąstus. Didžiausias „Liverpool“ trūkumas – leidimas varžovams kurtis progas prie savo vartų. Tarp didžiausių stiprybių – atakų užbaigimas, greitos atakos, puolimas ir gynyba standartinių padėčių metu, individualus atakuojančių žaidėjų meistriškumas, kūrybiškumas ir mokėjimas atrasti erdves.

„Liverpool“ dėmesį Europai blaško ir intensyvi kovą dėl Anglijos čempionų titulo. Čia jie yra besivejančių vaidmenyje – jeigu „City“ laimi viską, jie ir pats čempionais. Tiesa, „raudonieji“ yra puikios formos – nepralaimėjo jau devynerių rungtynių iš eilės. Kad ir kaip nerealiai atrodytų „Villarreal“ galimybės laimėti Čempionų lygą, jiems dabar tai bene tiesiausias kelias į kito sezono Čempionų lygą. Nuo Madrido „Atletico“, kurie dabar yra 4-i, jie atsilieka 8 taškais likus penkiems turams. Ir dar yra sužaidę rungtynėmis daugiau. Visai realu likti be Europos turnyrų. Tačiau „geltonųjų“ forma gera – penkerios nepralaimėtos rungtynės iš eilės. Jie turės namų pranašumą. Kai „raudonieji“ savaitgalį kovos miesto derbyje, „submarinai“ apskritai ilsėsis. Tačiau to neužteks ir trečio stebuklo nebus – finale matysime „Liverpool“.

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą