2017 m. lapkričio 7 d., antradienis

Europos futbolo spalis: toliau dominuoja „Manchester City“

Spalis į reitingą įnešė nemažai pokyčių, tačiau lyderiai nepasikeitė ir toliau visiškai dominuoja „Manchester City“. Šioje apžvalgoje – apie tai, kaip spalį praleido geriausiųjų dvidešimtukas. 


1. (1) „Manchester City“ 96 tšk.
Trys pergalės bendru rezultatu 13:4. Taip, varžovai gal ir nebuvo įspūdingiausi, tačiau tai nepaneigia fakto, jog kol kas „miestiečiai“ visiškai dominuoja ir kontroliuoja padėtį „Premier“ lygoje.

2.  (3) „FC Barcelona“ 73 tšk.
Per mėnesį praleistas vos vienas įvartis – į katalonų vartus įmušė Madrido „Atletico“. Įvarčių fejerverkų šį sezoną kol kas nematome, tačiau demonstruojamas futbolas, kuriame katalonai nuolat kontroliuoja situaciją. Tai duoda vaisių – „Primeroje“ dominuojama.

3. (2) „Manchester United“ 69 tšk.
Lygiosios su „Liverpool“ ir pralaimėjimas prieš „Huddersfield“ nebeleidžia palaikyti „Manchester City“ užduoto tempo, tačiau trys svarbūs taškai kovoje su „Tottenham“ leidžia vis dar išlikti antroje vietoje.

4. (6) „Paris Saint Germain“ (PSG) 57 tšk.
Spalį paryžiečiai jau nebuvo viską aplinkui daužanti jėga, nors „Nice“ sutriuškinti pavyko. Sunkiausias mačas buvo „Le Classique“, kuriame išsigelbėti nuo pralaimėjimo pavyko tik per pridėtą laiką.

5. (12) „Valencia CF“ 56 tšk.
Komanda ir toliau demonstruoja puikią formą ir itin gerą puolimą – spalį varžovai kamuolį iš vartų buvo priversti traukti net 15 kartų. Pavyko sutriuškinti „Sevilla“ klubą – tai bene įspūdingiausios jų rungtynės praėjusį mėnesį.

6. (5) „Napoli“ 56 tšk.
Trijuose mačuose „Napoli“ mušė net po tris įvarčius. Jų puolimą pavyko pristabdyti tik kitoms „Serie A“ lyderių grupėje žengiančioms komandoms – su „Internazionale“ sužaista nulinėmis lygiosiomis, o „Roma“ įveikta 1:0.

7. (9) Miuncheno „Bayern“ 56 tšk.
Trenerių keitimas buvo naudingas. Su Willy Sagnoliu išvykoje sužaista lygiosiomis prieš Berlyno „Hertha“, o Juppas Heynckesas trejas rungtynes laimėjo bendru rezultatu 8:0. Tai leido grįžti į Bundeslygos viršūnę. Itin svarbu tai, kad namie pavyko nugalėti „Leipzig“.

8. (7) Turino „Juventus“ 52 tšk.
Mėnuo prasidėjo lygiosiomis su Bergamo „Atalanta“ ir pralaimėjimu Romos „Lazio“. Tačiau likusios trejos rungtynės laimėtos bendru rezultatu 12:3, o ypač saldi pergalė iškovota prieš „AC Milan“.

9.  (4) Dortmundo „Borussia“ 51 tšk.
Spalį „prūsai“ liko be pergalių ir praleido net devynis įvarčius. Galbūt pralaimėjimą „Leipzig“ pateisinti galima, bet Frankfurto „Eintracht“ ir „Hannover“ tikrai yra įveikiamai varžovai, o taškų iškovota tik prieš pirmuosius. Dabar Miuncheno „Bayern“ Bundeslygoje jau paleistas į priekį.

10. (8) „Tottenham Hotspur“ 51 tšk.
Mėnesį sugadino tik pralaimėjimas „Manchester United“. O skambiausias akordas buvo triuškinanti pergalė prieš „Liverpool“. Dėl aukso galbūt kautis šiemet ir jau nebepavyks, bet kova dėl antros vietos gali būti sėkminga.

11. (19) Romos „Lazio“ 48 tšk.
18:4 ir penkios pergalės iš penkių galimų. Komandos puolimo mašina su Ciro Immobile priešakyje veikia puikiai. Aišku, dauguma varžovų buvo iš silpnesniųjų, tačiau parklupdytas ir Turino „Juventus“.

12.  (10) Milano „Internazionale“ 45 tšk.
Laimėtas Milano derbis ir sunki kova su Genujos „Sampdoria“. Trys taškai neiškovoti tik rungtynėse su „Napoli“. Milano superklubas išlieka lyderių grupėje.

13. (11) Madrido „Atletico“ 42 tšk.
Lygiųjų mėnuo. Toks rezultatas užfiksuotas mačuose su „Barcelona“ ir „Villarreal“. Koja kojon su „Real“ pavyksta žengti tik todėl, kad karališkasis klubas tai pat švaisto taškus.

14. (14) „AS Monaco“ 42 tšk.
„Lyon“ pralaimėta, o kiti du varžovai įveikti užtikrintai. PSG užtikrintai pirmauja, tačiau „Monaco“ atsilikimas išlieka nedidelis.

15. (18) Madrido „Real“ 41 tšk.
Pralaimėjimas prieš „Girona“ fanus greitai privertė pamiršti, jog iki tol spalį „Real“ taškų nešvaistė. Tačiau žaidimo kokybė nei jų, nei trenerio tikrai neturėtų tenkinti.

16. (17) Londono „Chelsea“ 40 tšk.
Jeigu ne pralaimėjimas prieš „Crystal Palace“, mėnuo būtų vertintinas kaip labai vykęs. Likusius vidutiniokus „aristokratai“ sudorojo.

17. (15) „AS Roma“ 40 tšk.
Iš penkių spalio varžovų bent tris galima priskirti Italijos elitui. „Milan“ ir „Torino“ po romėnų kojomis krito, o „Napoli“ pralaimėta namuose. Tačiau klubas išlieka lyderių grupėje.

18. (22) „Lyon“ 38 tšk.
 13 įmuštų įvarčių yra labai daug. Aišku, nereikia pamiršti to, kad „Angers“ „liūtams“ taip pat atseikėjo tris ir iškovojo tašką. Svarbiausias geras akcentas – užtikrinta pergalė prieš „Monaco“.

19. (37) Londono „Arsenal“ 35 tšk.
Tvarkaraštis spalį „artileristams“ lėmė tik rungtynes su vidutiniokais, tačiau maksimumo taškų surinkti nepavyko, nes pralaimėta prieš „Watford“. Visgi, tai kad daugiau taškų neprarasta, reiktų vertinti pozityviai.

20. (38) Genujos „Sampdoria“ 34 tšk.
Tito Krapiko kompanija per mėnesį įmušė 14 įvarčių. Vidutiniokai sumušti nesudėtingai, o net ir Milano „Inter“ mestas rimtas iššūkis. Lietuvis du kartus sėdėjo ant atsarginių suolo.

Lietuvių klubai

60. (65) „Rennes“ 11 tšk.

Edvino Gertmono komanda pralaimėjo „Guingamp“ ir iškovojo tris sunkias pergales vienodais rezultatais 1:0 prieš kitus „Ligue1“ vidutiniokus. Lietuviui vietos neatsiranda net ant atsarginių suolelio. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą