2018 m. kovo 2 d., penktadienis

Vasaris Europos futbole: didžiausią šuolį TOP 20 atliko „Atletico“



Vasaris į reitingą įnešė nedaug pokyčių. Didžiausią šuolį TOP 20 atliko Madrido „Atletico“ ir Dortmundo „Borussia“, o didžiausia žaidybinę krizę iš TOP 20 komandų išgyvena „Lyon“. 


1. (1) „Manchester City“ 200,1 tšk.
Sužaistos vos dvejos rungtynės. Bernlyje mačas baigėsi lygiosiomis, o namie pavyko sutriuškinti „Leicester“. Tačiau tai nėra reikšminga, nes tik stebuklas galėtų atimti pirmą vietą. 

2. (2) „FC Barcelona“ 172,4  tšk.
8 taškai iš 12 galimų. Nelaimėtas Barselonos derbis, taškas atiduotas ir Madrido „Getafe“. Aukščiausia pavara įjungta tik mače, kuriame 6:1 buvo sutriuškinta „Girona“. 

3. (4) „Paris Saint Germain“ 143,1 tšk.
Keturios pergalės bendru rezultatu 12:2. Gerbėjus ypač džiuginti turėtų tai, kad „La Classique“ prieš „Marseille“ laimėtas 3:0. 

4. (3) Miuncheno „Bayern“ 138,2 tšk.
Namie nepavyko įveikti Berlyno „Hertha“ ir apskritai mėnuo įveiktas taip ir neįjungus aukštesnės pavaros. Visgi, taškus barsto ir pagrindiniai konkurentai, tad padėtis kontroliuojama. 

5. (6) „Liverpool“ 132 tšk.
„Tottenham“ įveikti nepavyko, bet kiti du varžovai sumušti užtikrintai. Nors kova dar nebaigta, bet jeigu gera forma būtų išlaikyta iki sezono pabaigos, „raudonieji“ gali būti realūs favoritai likti 2-i. 

7. (11) Madrido „Atletico“ 128,1 tšk.
Tarp vasario varžovų buvo „Valencia“, Bilbao „Athletic“, „Sevilla“. Tačiau iškovotos penkios pergalės iš penkių, nukirptas „Barcelona“ pranašumas ir neleista priartėti Madrido „Real“. 

8. (8) Turino „Juventus“ 127,6 tšk.
Trys varžovai buvo sumušti bendru rezultatu 10:0. Tarp rungtynių ir Turino derbis bei mačas Florencijoje, kur „zebrai“ istoriškai nemėgiami. Problema tik ta, kad „Napoli“ taškų rinkimo tempas nėra nė kiek mažesnis. 

9. (10) „Napoli“ 126 tšk.
12:1 per keturis mačus. Tą vienintelį įvartį įmušė šiaip jau įvarčių mašina Romos „Lazio“, kuriuos neapoliečiai savo stadione sumušė 4:1. „Napoli“ toliau diktuoja tempą nacionalinėje lygoje.  

10. (7) „Tottenham Hotspur“ 120 tšk.
Lygiosios su „Liverpool“ ir dvi minimalios pergalės. Viena jų Šiaurės Londono derbyje prieš „Arsenal“. „Pentinų“ žaidimas tikrai nebuvo stulbinantis, bet leido grįžti į ketvertą. 

11. (12) Madrido „Real“ 116,3 tšk.
Ketverios rungtynės laimėtos 17:6. Tačiau taškai prarasti mače su Valensijos „Levante“, o skambus pralaimėjimas patirtas varžantis su Barselonos „Espanyol“, kurie visada gerokai daugiau motyvacijos turi kovodami su „Barcelona“. Tik „Valencia“ kluptelėjimai leido išlaikyti trečią vietą.

12. (9) Londono „Chelseaׅ“ 108 tšk.
Pergalė 3:0 prieš „West Bromwich Albion“ iškrenta iš bendro konteksto. Nes skambų antausį 4:1 tėškė „Watford“, nepavyko išsaugoti persvaros prieš „Manchester United“. „Aristokratai“ nukrito į penktą vietą. 

13. (15) „AS Monaco“ 104,7 tšk.
Pavyko palaužti „Lyon“, iš 12 galimų taškų iškovota 10. Komandos puolimas toliau veikia puikiai, o gynyba gerokai prasčiau sustyguota, negu pernai. 

14. (13) Romos „Lazio“ 93,6 tšk.
Pralaimėjimai prieš „Genoa“ ir „Napoli“ išbalansavo komandą, bet kitas dvi antros turnyro lentelės pusės komandas „ereliai“ įveikė. Tai leido grįžti į trečią vietą, bet kova dėl bronzos lengva nebus. 

15. (17) „Valencia“ 91,5 tšk.
Mėnuo prasidėjo minorine gaida – pralaimėjimas Madrido „Atletico“ jau buvo trečias iš eilės. Tačiau po Valensijos derbio, pasibaigusio pergale, iškovoti dar šeši taškai ir tik lygiosios Bilbao neleido grįžti į trečią vietą „La Liga“.

16. (20) Dortmundo „Borussia“ 90,4 tšk.
„Geltonieji“ pasinaudojo tuo, kad jų varžovai buvo silpnesnės (arba rimtą krizę  išgyvenančios komandos) ir iš 12 galimų taškų iškovojo 10. Tai leidžia užimti antrą vietą, bet kol kas šis pasiekimas vis dar labai trapus. 

17. (16) „Maresille“ 89,1 tšk.
Lygiosios su atgimstančiu „Saint-Etienne“ ir gana beviltiškai pralaimėtas Prancūzijos derbis neleidžia jaustis ramiai, bet kadangi „Lyon“ vasaris buvo dar blogesnis, pavyko įsitvirtinti trečioje vietoje. 

18. (18) Milano „Internazionale“ 87,2 tšk.
Varžovai buvo tokie, su kuriais kovojant buvo galima iškovoti 12 taškų. Pavyko laimėti dusyk ir kartą sužaisti lygiosiomis. Nors vis dar užimama ketvirtoji vieta, bet kova dėl Čempionų lygos dar tikrai nesibaigė.

19. (14) „Lyon“ 85 tšk.
Vienintelė paguoda gali būti ta, kad bent jau nepralaimėtas derbis prieš „Saint-Etienne“. Tačiau iš 12 taškų iškovoti vos du ir nelaimėtos jau penkerios rungtynės iš eilės komplikuoja galimybes kovoti dėl vietos Čempionų lygoje.

20. (21) Londono „Arsenal“ 84 tšk.
Skambiais vardais pasipildę „artileristai“ 5:1 pervažiavo „Everton“, tačiau pralaimėtas Šiaurės Londono derbis ir 0:3 nusileista „Manchester City“. Gerbėjų kantrybės atsargos senka, o šiek tiek vilčių grįžti į Čempionų lygą kelia tik UEFA Europos lyga.

Lietuvių klubai

24. (25) Genujos „Sampdoria“ 61 tšk.
7 taškai iš 12 galimų. Pralaimėjimas patirtas tik prieš po truputį atgimstantį „Milanׅ“. Titas Krapikas trejose iš ketverių rungtynių buvo registruotas.

41. (50) „Rennes“ 41 tšk.
Per ketverias rungtynes iškovoti 7 taškai. Pralaimėta prieš „Guingamp“, o galbūt netikėčiausi trys taškai iškovoti prieš krizės apimtą „Lyon“. Edvinas Gertmonas rungtynėms registruotas nebuvo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą