2018 m. balandžio 8 d., sekmadienis

Kovas Europos futbole: Dortmundo „Borussia“ nuosmukis


Kovas didelių pokyčių į reitingą neatnešė. Didžiausias pokytis – Dortmundo „Borussia“ vos sugebėjo išlikti pirmame dvidešimtuke. Tuo tarpu viršūnėje pokyčių yra gerokai mažiau. 



1. (1) „Manchester City“ 228 tšk.
Per kovo mėnesį komanda tašių neprarado, nors tarp varžovų buvo Londono „Chelsea“ ir „Arsenal“. Daugelis pergalių buvo iškovotos labai užtikrintai. Komanda netgi turėjo gerą šansą užsitikrinti auksą jau balandžio pradžioje, tačiau to padaryti nepavyko. Visgi, auksą atimtų tik stebuklas.

2. (2) „FC Barcelona“ 186 tšk.
Tvarkaraštis nebuvo pats lengviausias, tad nieko stebėtino, jog du susitikimai baigėsi lygiosiomis. Visgi, pavyko laimėti svarbiausią mūšį su Madrido „Atletico“, kuris dar labiau įtvirtino ir šiaip puikias komandos pozicijas Ispanijos lygoje.

3. (4) Miuncheno „Bayern“ 171 tšk.
Trejos rungtynės laimėtos rezultatu 16:0. „Borussia“ pervažiuota net 6:0. Tačiau „bavarus“ netikėtai pristabdė „Leipzig“, kurie namie laimėjo 2:1. Visgi, tai nesutrukdė jau pirmą balandžio savaitgalį užsitikrinti Vokietijos čempionų titulo.

4. (3) „Paris Saint Germain“ (PSG) 164 tšk.
Pralaimėjimų kovą klubas nepatyrė. Nors žaidimas ir nebuvo įspūdingas, bet užtikrintai žygiuojama iki čempionų titulo. 
 
5. (5) „Liverpool“ 155 tšk.
Vidutiniokai buvo įveikti, tačiau pralaimėtas principinis mūšis „Mancheter United“ gerokai sukomplikavo galimybe užimti antrą vietą „Premier“ lygoje.

6. (6) „Mancheter United“ 132 tšk.
Iškovotos visos trys pergalės, bet svarbiausioji prieš „Liverpool“ turbūt leis užimti 2-ąją vietą Anglijo čempionate.

7. (10) „Tottenham Hotspur“ 145 tšk.
Sužaistos tik dvejos rungtynės, abi kovos laimėtos. Komandos padėtis nebloga ir tik mažas stebuklas juos išstumtų iš pirmojo ketverto „Premier“ lygoje.

8. (8) Turino „Juventus“ 144 tšk.
Laimėtos sunkios ir svarbios pergalės prieš „Milan“ ir Romos „Lazio“, netikėtai taškus atėmė tik Feraros SPAL. „Napoli“ forma smuko, o tai leidžia „zebrams“ pagaliau pasiekti Italijos čempionato viršūnę.

9. (11) Madrido „Real“ 142 tšk.
Tvarkaraštis buvo labai lengvas, tai leido iškovoti keturias pergales bendru rezultatu 14:4 ir priartėti prie daugiau taškų iššvaisčiusių „Atletico“ futbolininkų.

10. (7) Madrido „Atletico“ 136 tšk.
Dvi pergalės iškovotos prieš Galisijos klubus. Abu mūšiai su lyderių grupės komandomis – „Barcelona“ ir „Villarreal“ buvo nesėkmingi. Tad sezono finiše teks rimtai kautis dėl sidabro su Madrido „Real“.

11. (9) „Napoli“ 131 tšk.
5 taškai iš 12 galimų nėra toks tempas, kurį gali leisti sau palaikyti dėl aukso kovojanti komanda. Pralaimėjimas prieš „Roma“ ar lygiosios su Milano „Inter“ nėra tai, dėl ko galima smerkti, bet nugalėti „Sassuolo“ tokio lygio komanda privalo. Kadangi nesugebėjo, dabar jau reikia vytis „Juventus“.

12. (13) „Monaco“ 121 tšk.
Iškovotos trys pergalės iš tiek pat galimų. Tai leidžia gana tvirtai jaustis antroje vietoje „Ligue1“. Bet kova dar tikrai nėra baigta. 

13. (12) Londono „Chelsea“ 118 tšk.
Pralaimėjimas „Manchester City“, pergalė prieš „Crystal Palace“. Nors abu rezultatai logiški, norint pasivyti benuvažiuojantį Čempionų lygos traukinį, „aristokratai“ iš savęs turi reikalauti daugiau. 

14. (15) „Valencia“ 114 tšk.
Nors „Real“ fanai labiau galvoja apie galimybę laimėti sidabrą, negu tikimybę prarasti bronzą, tai nėra vien teorinė tikimybė. „Šikšnosparniai“ taškų nešvaistė ir tik minimaliai atsilieka nuo karališkojo klubo, o kelialapis į Čempionų lygą vargu ar išslys.

15. (18) Milano „Internazionale“ 107 tšk.
Bendras mėnesio rezultatas yra 8:0. Tiesa, su „Napoli“ sužaista nulinėmis lygiosiomis. „Gyvatės“ padarys viską, kad grįžtų į Čempionų lygą, nors konkurencija ir itin nuožmi.

16. (14) Romos „Lazio“ 103 tšk.
Pirmoji mėnesio pergalė iškovota tik paskutinę jo dieną. Pralaimėjimas „Juventus“ nėra tragedija, tačiau lygiųjų su vidutiniokais padariniai gali būtų labai skaudūs.

17. (17) „Marseille“ 99 tšk.
„Nantes“ ir „Lyon“ buvo pagrindiniai išbandymai. Per šias dvejas rungtynes iškovotas tik taškas. Bet klubas vis dar laikosi medalių zonoje, nors kova bus sunki.

18. (21) „Roma“ 91 tšk.
„Romėnai“ buvo stabiliausi iš keturių komandų, kurios kaunasi dėl dviejų kelialapių į Čempionų lygą. Tai leido jiems pakilti iki trečios vietos. Geriausias mėnesio akcentas – pergalė prieš „Napoli“.

19. (19) „Lyon“ 98 tšk.
Dvi pergalės ir lygiosios. Mėnuo neblogas, bet nepaisant to, kad pavyko įveikti „Marseille“, šie vis dar yra priekyje kovoje dėl Čempionų lygos.

20. (16) Dortmundo „Borussia“ 91 tšk.
Tvarkaraštis buvo sudėtingas. Lygiosios su „Leipzig“ tikrai ne tragedija, bet Miunchene nusileisti „Bayern“ 0:6 yra gėda, kurios sirgaliai nepamirš ilgai.

Lietuvių klubai

36. (41) „Rennes“ 54 tšk.
Nepavyko įveikti tik ant bangos esančio „Saint-Etienne“ klubo. Edvinas Gertmonas rungtynėms neregistruojamas, o klubas kaunasi dėl vietos penketuke.

38. (24) Genujos „Sampdoria“ 52 tšk.
Trys pralaimėjimai bendru rezultatu 2:11. Kova dėl vietos Europos lygoje dėl to nepalengvės, bet ji dar tikrai nėra pabaigta. Titui Krapikui vietos neatsirado net ant atsarginių suolo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą