2019 m. birželio 21 d., penktadienis

2018-19 m. UEFA Europos lygos simbolinis sezono vienuoliktukas


Antrą sezoną iš eilės UEFA Europos lygą laimi klubas, kuris savo kišenėje jau ir taip turi bilietus į Čempionų lygą. Angliškas finalas taip pat tapo ryškiu sezono akcentu. Pristatau simbolinį geriausių sezono žaidėjų vienuoliktuką. 



Vartininkas Kevinas Trappas Frankfurto „Eintracht“/Vokietija
Paryžiuje laimės nerado, bet Frankfurto klubo marškinėlius irgi išaugo. Šis sezonas, praleistas žemesniame lygyje įrodė, kad K. Trappas vis dar yra labai aukšto lygio vartininkas. 

Gynėjai

Kairysis kraštas Emersonas Londono „Chelsea“/Italija
Maurizio Sarri taikė savotišką rotaciją – nemažai žaidėjų, kurie Europoje buvo starto sudėties žaidėjai, „Premier“ lygoje žaidė nedaug. Emersonas buvo vienas tokių – Europoje sužaista daugiau minučių negu Anglijoje. Buvo patikimas – su savo funkcijomis tvarkėsi ir gynyboje, ir puolime (atliko 2 rezultatyvius perdavimus). 

Centro gynėjai

Ferro Lisabonos „Benfica“/Portugalija
Su Ferro „ereliai“ per ketverias rungtynes praleido du įvarčius ir nužingsniavo iki Europos lygos pusfinalio. Be jo – praleido keturis įvarčius per dvejas rungtynes. 22 metų talentas kitą sezoną turbūt jau nuolat žais starto sudėtyje. Šį sezoną jos nariu tapo tik po įspūdingo pasirodymo Europoje, nors treneris Europpos lygos pusfinalyje ir nusprendė verstis be jo. 

Michaelis Ngadeu-Ngadjui Prahos „Slavia“/Kamerūnas
Įsitvirtinti Europoje užtruko, tad 28 metų centro gynėjas turbūt iki didžiųjų klubų priaugti nespės. Bet po solidaus sezono, kuriame „Slavia“ pasiekė ketvirtfinalį, o kamerūnietis buvo viena pagrindinių to priežasčių, persikelti į stipresnę lygą gali ir pavykti. 

Dešinysis kraštas Danny da Costa Frankfurto „Eintracht“/Vokietija
Įmušė 2 įvarčius – tiek pat kiek per visą sezoną Bundeslygoje. Daug prisidėjo prie komandos atakų aštrumo, gerai tvarkėsi ir su gynybos užduotimis. 

Centro saugai
 
Rubenas Loftusas-Cheekas Londono „Chelsea“/Anglija
Dar vienas iš suolo šildytojų Anglijoje ir klubo lyderių Europoje. 4 įvarčiai, 3 rezultatyvūs perdavimai. Jis buvo bene svarbiausias klubo atakų variklis. 

Tomas Soucekas Prahos „Slavia“/Čekija
Jam 24-eri. Dar užpernai sulaukė rimto dėmesio iš „Fiorentina“. Po pasirodymo šio sezono Europos lygoje, akivaizdu, kad sparnus tikrai pakels, jeigu tik norės. Juk daugeliui klubų praverstų tvirtas ir aukštas atraminis saugas, kuris dar ir 2 įvarčius įmuša bei 3 rezultatyvius perdavimus atlieka. 

Mijatas Gačinovičius Frankfurto „Eintracht“/Serbija
Frankfurte jis yra pagrindinės atakų smegenys aikštės viduryje. 5 rezultatyvūs perdavimai ir 2 įvarčiai. Be to, skirtingai negu kai kurie geri kūrėjai, serbas daug dėmesio skiria ir juodam darbui gynyboje. 

Puolėjai 

Kairysis kraštas Filipas Kostičius Frankfurto „Eintracht“/Serbija
4 įvarčiai ir 2 rezultatyvūs perdavimai. Kadangi Edenas Hazardas UEFA Europos lygoje žaidė nedaug, turbūt serbas yra netgi ryškiausias sezono wingeris apskritai. 

Dešinysis kraštas Pizzi Lisabonos „Benfica“/Portugalija
Nors kartais Europoje ir buvo kiek pataupomas, kai žaidė, buvo puikus. Ryškesnio kūrybinio plano žaidėjo „Benfica“ šį sezoną neturėjo. 

Centro puolėjas Olivier Giroud Londono „Chelsea“/Prancūzija
Du įvarčiai „Premier“ lygoje. Tačiau Europoje prancūzas sumušė solidžius 11. Dar atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Jeigu būtų geriausio turnyro žaidėjo prizas, jis neabejotinai būtų turėjęs atitekti O. Giroud. 



Treneris Maurizio Sarri Londono „Chelsea“/Italija
Jis turėjo aiškų planą, kas yra jo pagrindiniai kariai namų fronte, kas Europoje. Tai veikė. Net ir lemiamoje sezono stadijoje, kai pergalė Europos lygoje atrodė tolimas laimikis, o reikalai namų fronte pašlijo, M. Sarri liko prie savo plano. Galiausiai pasiektas turbūt maksimalus įmanomas laimikis – bronza namų fronte ir titulas Europoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą