2018 m. liepos 16 d., pirmadienis

Pasaulio futbolo čempionato simbolinis vienuoliktukas


Pasaulio futbolo čempionatas baigėsi, tad laikas susumuoti tai, kas įvyko ir išskirti geriausių turnyro žaidėjų vienuoliktuką. Į jį žaidėjus atrinkau pagal individualų pasirodymą neatsižvelgiant į komandų rezultatus, todėl mažokai žaidėjų atstovauja čempionams ir vicečempionams, kurie demonstravo itin komandišką futbolą.



Vartininkas Thibaut Courtois Belgija/Londono „Chelsea“

Atkrintamosiose varžybose jo žaidimui apibūdinti nelabai tinka žodžiai nepramušama siena, nes Belgijos gynyba nežibėjo. Tačiau ne vartininko individualaus meistriškumo Belgija nebūtų turėjusi jokių šansų pasiekti pusfinalį.

Gynėjai

Kairysis kraštas Marcelo Brazilija/Madrido „Real“

Su juo ir be jo Brazilija yra dvi skirtingos komandos. Kai Marcelo buvo sveikas, kairysis kraštas funkcionavo itin įspūdingai. Nors ketvirtfinalyje prieš Belgiją traumos pasekmės dar buvo juntamos, bet Marcelo vis tiek buvo vienas geriausių aikštėje.

Centro gynėjai

Andreasas Granqvistas Švedija/„Krasnodar“

Tikrai ne tik dėl to, kad realizuodamas 11 metrų baudinius mušė įvarčius jis nusipelno vietos sąraše. Visų pirma dėl to, kad buvo turbūt klampiausios čempionato gynybos kertinis žaidėjas.

Jose Gimenezas Urugvajus/Madrido „Atletico“

Jo ašaros po rungtynių su Prancūzija buvo iškalbingos. Nes jis padarė viską, kad Urugvajus eilinį kartą stebintų gynybos darnumu ir grėsmingomis standartinėmis padėtimis.

Dešinysis gynėjas Kieranas Trippieras Anglija/„Tottenham Hotspur“

Galbūt geriausiai visame čempionate atlikėjo standartines padėtis ir buvo turbūt pagrindinis Anglijos puolimo variklis.

Atraminiai saugai

Casemiro Brazilija/Madrido „Real“

Vienintelis dalykas, dėl ko galima prikaišioti Casemiro yra tai, jog prisirinko geltonų kortelių, kurios tapo turbūt pagrindine ankstyvokos Brazilijos kelionės namo priežastimi. Tačiau tai tik ir parodo, kas buvo tikrasis komandos, žaidusios bene geriausią futbolą čempionate, lyderis. O jeigu Casemiro būtų minkštesnis, jis nebūtų tarp geriausių pasaulyje.

Kevinas de Bruyne Belgija/„Manchester City“

Sužaidė košmariškas rungtynes su Prancūzija, bet visa kita buvo atlikta įspūdingame lygmenyje. Tik tikrai kukloka Belgijos progų realizacija neleido tapti vienvaldžiu rezultatyvių perdavimų lyderiu čempionate.

Kairysis kraštas Neymaras Brazilija/„Paris Saint Germain“

Ne, ne už muilo operas ant vejos. Neskaitant jų, Neymaras žaidė puikų čempionatą. Jis buvo pagrindinis atakų variklis, žmogus į kurį krypo varžovų gynėjų žvilgsniai. Coutinho, Wilianas ir Douglas Costa nebūtų taip žibėję, jeigu Neymaro žaidimas nebūtų jiems atrišęs kojų.

Atakuojantis saugas Edenas Hazardas Belgija/Londono „Chelsea“

Kadangi negaliu išsirinkti iš dviejų (Griezmanno ir Modričiaus), renkuosi trečią, kuris turbūt nebuvo nė kiek blogesnis už juodu, be to, iš šios trijulės buvo stabiliausias. Belgija ilgą laiką buvo kritikuota dėl to, kad ji silpnai pasirengusi psichologiškai ir neatlaiko rimtų išbandymų. Iš dalies taip buvo ir šiemet, bet vienas žmogus egzaminą išlaikė aukščiausiu balu – Hazardas.

Dešinysis kraštas Kylianas Mbappe Prancūzija/„Paris Saint Germain“

Jaunuolis taip siautėjo grupių etape, jog galima užsimerkti prieš jo kukloką žaidimą nuo ketvirtfinalio. Tai atleistina, nes jam vos 19 metų.

Puolėjas Harry Kane‘as Anglija/„Tottenham Hotspur“

Tradiciškai visada rezultatyviausią pirmenybių žaidėją traukiu į simbolinį vienuoliktuką. Taip, H. Kane‘as nebuvo labai įspūdingas. Tačiau šis čempionatas apskritai nebuvo labai geras „devintiesiems numeriams“, tad net ir ne geriausioje karjeros formoje H. Kane‘as buvo vienas ryškesnių.

Treneris Zlatko Daličius Kroatija

Daugelis Kroatijos futbolininkų sužaidė gerus čempionatus. Bet jeigu vertintume juos individualiai, už daugelį jį buvo jų pozicijose ir geresnių. Tačiau kaip komanda Kroatija buvo nepakartojama. Šalių, kurios turi potencialiai galingas nacionalines rinktines ir silpnokus nacionalinius čempionatus pagrindinė problema dažnai yra treneriai. Tai čempionate parodė Lenkija. O Kroatija pirmą kartą nuo Slaveno Biličiaus laikų surado trenerį, kuris žino, kaip iš savo komandos išspausti viską. Ir jis tą ir padarė įveikdamas visas kliūtis – pradedant Nikola Kaliničiumi, baigiant Anglija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą