2019 m. balandžio 24 d., trečiadienis

2018-19 UEFA Čempionų lygos pusfinalių prognozės


Po labai netikėtų rezultatų ketvirtfinalyje, laukia įdomūs pusfinaliai. Nors iš pažiūros atrodo, kad vienas iš pusfinalių yra finalo lygmens, bet šis sezonas parodė, kad klišė, jog futbolą šiais laikais moka žaisti visi, yra teisinga. Kas geriau tą darys pusfinaliuose?



Amsterdamo „Ajax“ – „Tottenham Hotspur“

Po viso to, ką jau padarė, dabar olandų laukia lengviausias uždavinys – „Tottenham“. Nors atrodytų, kad išsišokėliams turėtų būti vis sunkiau, bet šio sezono Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose aš pirmą kartą „Ajax“ laikau poros favoritais. Taip, jiems gyvenimas nėra labai lengvas – lygiagrečiai vyksta įtempta kova dėl aukso nacionaliniame čempionate. Tačiau jie iš paskutinių 15 rungtynių laimėjo 13, o besiruošdami pusfinaliui turi mažiau įtemptą tvarkaraštį negu „Spurs“. Anglai taip pat sprendžia rimtus uždavinius namų fronte. Patekti į TOP 4 Anglijoje visgi atrodo realiau negu vietą Čempionų lygoje užsitikrinti šiame turnyre triumfavus. Nors šioje kovoje „pentinai“ kol kas yra treti, bet negali sau leisti atsipalaiduoti. Per paskutines 15 rungtynių „Spurs“ patyrė net šešis pralaimėjimus, tad jų forma dabar tikrai yra prastesnė negu „Ajax“.

Toby Alderweireldui, Davinsonui Sanchezui, Janui Vertonghenui ir Christianui Eriksenui rungtynės bus ypatingos, nes jie žais prieš savo buvusią komandą. „Spurs“ stovykloje tikrai neišvysime Harry Kane‘o ir Moussa Sissoko. Pirmąsias rungtynes praleis Heung Son Minas.

Iš rungtynių pirmiausiai reikėtų laukti įvarčių. Abi komandos nėra iš tų, kurios dažnai sugebėtų kompaktiškai uždaryti visus kelius link savo vartų, tuo labiau, kad abiejų klubų gynėjai šį sezoną neišvengia individualių klaidų. Nė viena iš jų nėra ir tokia komanda, kuri įmuša įvartį ir tada ima saugoti turimą persvarą. Abi komandos gerai realizuoja susikurtas progas. „Spursׅ“ labai svarbu bus gerai išnaudoti greitas atakas, stengtis dažniau smūgiuoti iš atstumo, palaikyti dinamiką kraštuose, išnaudoti individualų atakuojančių žaidėjų meistriškumą. Iš „Ajax“ galima laukti tolimų smūgių, kamuolio siuntinėjimo į plotus tarp gynybos linijų ir aišku individualių Dušano Tadičiaus ir Davido Nereso šou. Pastarojo žaidėjo akistata su Kieranu Trippieru bus itin įdomi ir svarbi.

„Liverpool“ – „Barcelona“

Tai daugeliui neutraliųjų fanų turbūt būtų svajonių finalas. Dvi komandos, kurios žaidžia patrauklų futbolą ir turi individualiai stiprių žaidėjų. Katalonų pranašumas yra rami padėtis namų fronte. Čia jie užtikrintai kontroliuoja situaciją ir tikrai iškovos čempionų titulą. Jie nepralaimėjo jau 11 rungtynių iš eilės. Analogiška „Liverpool“ serija siekia 18, o devynis paskutinius susitikimus „raudonieji“ baigė pergalingai. Tačiau „Liverpool“ orientyre yra du laimikiai – kova dėl aukso tokia įtempta, kad komanda sau negali leisti suklysti.

Ši akistata bus ypatinga Philippe Coutinho, kuris praėjusio sezono viduryje raudoną aprangą iškeitė į mėlynai granatinę. Abu klubai į kovą turėtų stoti stipriausių sudėčių.

Įvarčių tikrai galime laukti. Nors „Liverpool“ gynyba ir patikimai veikianti, bet „Barca“ šioje srityje problemų tikrai turi. Britai yra stiprūs greitose atakose, o katalonai turi problemų nuo jų gindamiesi, kaip ir tada, kai žaidžia prieš individualiai stiprius oponentus. Abiejų klubų progų realizacija šį sezoną yra puiki. „Barca“ tikrai pamėgins testuoti Allisoną tolimais smūgiais, išnaudoti Leo Messi ir Luiso Suarezo individualų meistriškumą, ieškoti erdvių tarp „Liverpool“ gynybos linijų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą