2019 m. gegužės 2 d., ketvirtadienis

2018-19 metų UEFA Europos lygos pusfinalių prognozės


Po įspūdingų batalijų Čempionų lygoje, atėjo laikas ir UEFA Europos lygos pusfinaliams. Ko juose tikėtis? 



Londono „Arsenal“ – „Valencia“
Abi komandos visas pastangas mes į Europą. Nes tik triumfas Europos lygoje gali išgelbėti sezoną. „Artileristams“ Anglijoje iki „Premier“ lygos ketverto trūksta dviejų taškų ir jie turi laukti tik konkurentų malonės. Be to, komanda pralaimėjo trejas paskutines rungtynes iš eilės. „Valencia“ iki Čempionų lygos zonos trūksta trijų taškų. Padėtis galėjo būti ir kitokia, bet dvejas paskutines „La Liga“ rungtynes šikšnosparniai pralaimėjo. Taigi, viskas spręsis Europoje. 

Šios rungtynės bus ypatingos Unai Emery. Jis keturis sezonus gana sėkmingai treniravo „Valencia“. „Arsenal“ marškinėlius praeityje vilkėję yra Gabrielis Paulista ir Francis Coquelinas. Tiesa, prancūzo, kaip ir Geoffrey Kondogbios ir Deniso Čeryševo pirmose rungtynėse neišvysime. Cristiano Piccini taip pat veikiausiai šiandien dar nežais. „Arsenal“ versis be Hectoro Bellerino ir Aarono Ramsey, pirmąsias rungtynes gali praleisti ir Nacho Monrealis bei Mesutas Ozilas. 

„Šikšnosparniai“ šį sezoną daugokai įvarčių praleidžia (o „Arsenal“ daugokai muša) iš distancijos. Taip pat „Valencia“ nepasižymi gera progų realizacija. Ispanai sieks išnaudoti standartines situacijas ir greitas atakas. Neabejotinai progų įmušti turės – „Arsenal“ šiemet leidžia sukurti oponentams nemažai progų. „Artileristams“ pirmiausiai reikia atkreipti dėmesį į gynybą. Jie turi problemų su individualiai stipriais varžovais, nevengia prasižengti pavojingose zonose. Puolime jų stiprybės aiškios – tolimi smūgiai (ypač baudos smūgių realizacija), puikus progų realizavimas. Ypač svarbi bus Seado Kolašinaco kova su Danieliu Wassu – jeigu bosnis bus pristabdytas, „Valencia“ gynybai tai bus didžiulė pergalė. 

Šią kovą visgi turėtų laimėti patirtis, o jos daugiau turi „Arsenal“. 

Londono „Chelsea“ – Frankfurto „Eintracht“
Dar viena visiškai lygi kova. Abiejų klubų padėtis šiek tiek skiriasi nuo pirmosios poros komandų. Tiek „aristokratai“, tiek „ereliai“ šiuo metu yra Čempionų lygos zonoje savo šalių čempionatuose. Taip, padėtis gana trapi – abu klubai ketvirti. Frankfurto klubą nuo penktos vietos skiria trys, Londono – du taškai. Iš paskutinių 8 rungtynių, „Chelsea“ nepralaimėjo penkerių. „Eintracht“ šiais kalendoriniais metais apskritai pralaimėjo tik du susitikimus. 

Prieš pirmąsias rungtynes „Eintracht“ turi problemų. Dėl raudonos kortelės nežais Ante Rebičius. Dėl traumos nežais Sebastianas Halleris, klaustukų yra ir dėl Mijato Gačinovičiaus. „Aristokratamsׅ“ nepadės Antonio Rudigeris bei Callumas Hudsonas-Odoi. Ne visiškai sveikas yra ir Willianas. 

„Chelsea“ gynyba šį sezoną leidžia varžovams sukurti nemažai, o „Eintracht“ yra kūrybinga komanda. Be to, vokiečiai yra gerokai pranašesni oro dvikovose. Jie ypač stengsis išnaudoti greitas atakas – kamuolio kontrolę mielai užleisdami „aristokratams“. „Chelsea“ turi vyrukų, kurie gali nuliūdinti varžovus tolimais smūgiais, o „ereliai“ turi problemų dėl praleistų įvarčių iš distancijos. Anglai bandys išnaudoti ir individualų atakuojančių žaidėjų pajėgumą, tikrai ieškos erdvių tarp varžovų gynybos linijų. 

„Chelsea“ popieriuje yra geresnė komanda, bet atsižvelgiant į tai, kaip komandos atrodo šį sezoną, jų šansai lygūs. O nuojauta sako, kad vokiečiai staigmeną sukurs.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą