2019 m. gegužės 28 d., antradienis

2018-19 UEFA Čempionų lygos finalo prognozė


Jau šeštadienį paaiškės, kuris klubas šį sezoną bus galingiausias Europoje. Abu jie praėjo ugnį ir vandenį, atliko milžiniškus „comebackus“ ir tikrai nusipelno žaisti finale. Angliško finalo nematėme jau 11 metų, kai tarpusavio santykius aiškinosi Londono „Chelsea“ ir „Manchester United“.

„Tottenham Hotspur“ – „Liverpool“


Be abejo, prieš sezoną buvo galima tikėtis, kad „Liverpool“ grįš į Čempionų lygos finalą. Tačiau kad tai galėtų padaryti vasarą nė vieno žaidėjo neįsigijęs „Tottenham“, yra sensacija. Jeigu „Liverpool“ žaidžia vieną geriausių sezonų istorijoje, apie „Spurs“ to žaidimo kokybė neleistų pasakyti. Tačiau Šiaurės Londono komanda pasiekė savo pirmą istorijoje Čempionų lygos finalą.

Abi komandos fizinių jėgų prasme yra lygios – sezoną baigė tą pačią dieną. „Liverpool“ finišavo antroje vietoje, „Tottenham“ – ketvirtoje.

Iš paskutinių 15 rungtynių „Spurs“ laimėjo vos šešerias, per šią seriją patirti net septyni pralaimėjimai. Per analogišką seriją „Liverpool“ pasiekė net 13 pergalių.

ŠĮ sezoną komandos tarpusavyje žaidė du kartus, abu sykius „Liverpool“ šventė pergales vienodu rezultatu 2:1.

Su laiku lenktyniauja „Liverpool“ saugas Naby Keita – gali būti, kad finale į aikštę jis išbėgti jau galės. Londone problemų su sveikata turi du Hariai – Winksas ir Kane‘as.

Vienas iš svarbiausių „Liverpool“ ginklų bus standartinės padėtys. „Spurs“ šį sezoną leidžia savo varžovams sukurti nemažai progų, o savąsias „raudonieji“ gerai realizuoja. Ypač daug Londono komandos žaidėjai daro individualių klaidų. „Spurs“ sieks išnaudoti savo privalumus – greitas atakas, atakavimą kraštais, individualų atakuojančių žaidėjų meistriškumą. Nemažai įvarčių „Spurs“ pelno baudos smūgiais, savų šansų realizacija skųstis negali.

Šeštadienio finalas gali būti rezultatyvus. Nebūtinai viską lems pirmas įvartis – ypač „Spurs“ pasižymi iššvaistyta persvara.

Favoritai? Be abejo, „Liverpool“. Jų pusėje patirtis. Jie žino, kaip sumušti „Spurs“. Ir savo tikslą turėtų pasiekti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą