2019 m. gegužės 8 d., trečiadienis

Europos futbolo klubų TOP 20. Balandis: į pirmąjį trejetuką pakilo „Barcelona“

Europos futbolo klubinis sezonas artėja prie finišo. Nors dvidešimtuke stabilumo daug, bet yra ir pokyčių – Ispanijos čempionato auksą jau užsitikrinusi „Barcelona“ pakilo į pirmąjį trejetuką, aplenkusi „Paris Saint Germain“.



1. (1) „Manchester City“ 230 tšk.
Laimėtos visos penkerios rungtynės. Pergalių „Premier“ lygoje serija pasiekė 12. Dar įspūdingiau tai, kad balandžio mėnesį į Edersono vartus įmuštas tik vienas įvartis, nors jį nuginkluoti nesėkmingai bandė ir „Manchester United“ bei „Tottenham“.

2. (2) „Liverpool“ 226 tšk.
Allisonas taip pat vos vieną kartą traukė kamuolį iš savo vartų per pergalingą balandį. Ir tai buvo ne rungtynėse su Londono „Chelsea“, kur tai galėtų atrodyti logiškiausia – brazilą pramušė „Southampton“.

3. (4) „FC Barcelona“ 177 tšk.
Per šešerias rungtynes katalonai iškovojo 14 taškų ir užsitikrino „La Liga“ auksą. Svarbiausias mūšis buvo kova su artimaisiais persekiotojais – Madrido „Atletico“.

4. (5) Miuncheno „Bayern“ 175 tšk.
„Bavarų“ mašina veikia galingai, bet ne be trūkumų. Gana netikėtai taškai prarasti Niurnberge. Tačiau Dortmundo „Borussia“ problemos yra didesnės, o tai leidžia kontroliuoti savo padėtį Bundeslygoje.

5. (3) „Paris Saint Germain“ (PSG) 163 tšk.
Galbūt šiek tiek teisūs ir tie, kurie nesureikšmina duobės, į kurią PSG pakliuvo. Nugalėtojai neteisiami. Bet kai pati turtingiausia šalies komanda per mėnesį gauna tris antausius, o Lilyje pralaimi 1:5, nuotaikos Paryžiuje privalo būti rūškanos.

6. (6) Dortmundo „Borussia“ 146 tšk.
Mėnuo pradėtas nuo pralaimėjimo 0:5 prieš Miuncheno „Bayern“. Nors po to sekė dvi pergalės, o „bavarai“ neišvengė prarastų taškų, bet pralaimėjimas Rūro derbyje „kamanių“ šansus sumažina iki minimumo.

7. (7) Turino „Juventus“ 144 tšk.
10 taškų iš 15 galimų. Būta ir tikrai ne pačių maloniausių rungtynių. Tačiau Italijos čempionų titulas iškovotas, o padėtis namų fronte leido visą energiją nukreipti į Europą.

8. (9) „Leipzig“ 143 tšk.
Keturios pergalės iš keturių galimų. Dviem konkurentėms sukomplikuoti šansai patekti į Čempionų lygą. O pačius saksus ten kitą sezoną tikrai išvysime.

9. (10) Madrido „Atletico“ 129 tšk.
„Barca“ sunkiai įveikiama visiems. Krito ir „Atletico“. Visus kitus penkis varžovus parklupdyti pavyko. Bet tai nelabai ką lemia – sezonas bus sidabrinis, o ne auksinis.

10. (11) „Tottenham Hotspur“ 129 tšk.
Trys pergalės ir du pralaimėjimai. Visai tai nepaisant to, kad į Hugo Lloriso vartus per penkerias rungtynes krito tik du įvarčiai. Savo padėtį „Spurs“ kontroliuoja tik todėl, kad konkurentams reikalai klostosi dar prasčiau.

11. (15) Londono „Chelsea“ 118 tšk.
8 taškai iš 15 galimų. Gal atrodo nedaug, bet „aristokratai“ svarbiausią tikslą jau pasiekė – grįžta į Čempionų lygą.

12. (12) „Napoli“ 118 tšk.
7 taškai iš 15 galimų. Nuo rimtesnio fiasko išgelbėjo tai, kad persekiotojų problemos buvo dar rimtesnės. Todėl „Napoli“ sidabro iš savo rankų nepaleido.

13. (17) „Lille“ (LOSC) 113 tšk.
Į „Nimes“ ir PSG vartus pavyko įmušti nekukliai – po penkis įvarčius. Bet iš Reimso ir Tulūzos LOSC grįžo be taškų. Likus trims turams, nedaug šansų, kad „dogai“ nesugebės grįžti į Čempionų lygą.

14. (14) Frankfurto „Eintracht“ 113 tšk.
Nutrūko 11 nepralaimėtų rungtynių serija. Iškovoti vos 5 taškai iš 12 galimų. Tačiau visa tai vyksta labai sėkmingo žygio Europoje kontekste. Visgi, „ereliai“ privalo susiimti, kitaip istorinis debiutas Čempionų lygoje gali ir neįvykti.

15. (8) Londono „Arsenal“ 112 tšk.
Dvi pergalės ir keturi pralaimėjimai. Per trejas paskutines rungtynes „patrankininkai“ praleido net devynis įvarčius. Ir vis dar turi šansus grįžti į Čempionų lygą.

16. (18) „Hoffenheim“ 107 tšk.
Išvykose pasiektos dvi triuškinančios pergalės. Bet namuose 1:4 parlaimėta „Wolfsburg“. Kad ir kokį smagų futbolą žaistų „kaimiečiai“, antro iš eilės sezono Čempionų lygoje turbūt nebus.

17. (16) Madrido „Real“ 103 tšk.
8 taškai per šešerias rungtynes. Antras nuviliantis bronzinis finišas iš eilės. Trenerių kaita žaidimo kokybės nepagerino.

18. (20) Milano „Inter“ 100 tšk.
Reikalai taisosi. 9 taškai iš 15 galimų gal ir nėra daug, bet jie iššvaistyti tik prieš pirmo šešetuko komandas, iš kurių nei vienai „gyvatės“ nepralaimėjo“. Likus trims turams iki sezono pabaigos „Inter“ savo padėtį kontroliuoja.

19. (13) „Manchester United“ (MU) 99 tšk.
4 taškai iš 15 galimų. Tai yra pagrindinė priežastis, kodėl MU nesugrįžta į Čempionų lygą.

20. (23) Bergamo „Atalanta“ 98 tšk.
Nuo vasario pabaigos nepralaiminti komanda per penkerias rungtynes surinko 11 taškų. Jie kontroliuoja savo padėtį ir turi puikius šansus debiutuoti Čempionų lygoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą