2021 m. liepos 9 d., penktadienis

2020-21 m. „La Liga“ apžvalga po sezono: „Atletico“ triumfas po septynerių metų pertraukos

 „La Liga“ sezonas buvo labai intriguojantis – vienu metu dėl aukso kovėsi net keturi klubai, o titulo likimas sprendėsi paskutiniame ture. Pristatau simbolinį sezono vienuoliktuką, staigmeną ir nusivylimą.



Vartininkas Janas Oblakas Madrido „Atletico“/Slovėnija

Titulą „atletams“ atnešė geriausia čempionato gynyba. Janas Oblakas šį sezoną neretai turėdavo visai nemažai darbo, bet su juo tvarkėsi fantastiškai.

Centro gynėjai

Jules Kounde „Sevilla“/Prancūzija

22 metų centro gynėjas jau pernai buvo solidus, bet šį sezoną žengė dar vieną didžiulį žingsnį į priekį. Buvo tikras andalūzų gynybos linijos lyderis.

Stefanas Savičius Madrido „Atletico“/Juodkalnija

Diego Simeone turėjo puikų centro gynėjų pasirinkimą: Felipe, Mario Hermoso, Jose Gimenezas. Tačiau vienintelis sužaidęs daugiau negu 30 rungtynių buvo juodkalnietis. Ir tai nėra tik atsitiktinumas – jis buvo puikus.

Raphaelis Varane Madrido „Real“/Prancūzija

Karališkajam klubui ilgai išlikti kovoje dėl titulo leido puiki gynyba. O prancūzas čia buvo svarbiausias ginklas.

Atraminis saugas Casemiro Madrido „Real“/Brazilija

Jo ginklai gynyboje – ir jėga, ir aukštas futbolo IQ. Tačiau šį sezono jo indėlis į atakas taip pat buvo labai didelis – 6 įvarčiai ir 4 rezultatyvūs perdavimai.

Kairiojo krašto žaidėjas Yannickas Carrasco Madrido „Atletico“/Belgija

Sužaidė geriausią savo sezono Madride. 6 įvarčiai ir 10 rezultatyvių perdavimų.

Centro saugai

Marcos Llorente Madrido „Atletico“/Ispanija

12 įvarčių ir 11 rezultatyvių perdavimų. Tik du žaidėjai pasiekė dviženklius skaičius abiejose grafose. Iš rotacijos žaidėjo virto vienu klubo lyderių.

Nabilis Fekiras Sevilijos „Real Betis“/Prancūzija

Jis buvo tikras komandos atakų generolas. Skaičiai mažai ką pasako apie realų jo indėlį į sėkmingą klubui sezoną.

Dešiniojo krašto žaidėjas Antoine‘as Griezmannas „Barcelona“/Prancūzija

Nepaisant to, kad dažnai mėtomas per pozicijas ir gana nedaug žaidžia sau tinkamiausioje pozicijoje, A. Griezmannas šį sezoną buvo kur kas geresnis negu pernai, kai gana pelnytai sulaukdavo nemažai kritikos. 13 įvarčių ir 7 rezultatyvūs perdavimai.

Puolėjai

Leo Messi „Barcelona“/Argentina

Jo standartais tai buvo kuklus sezonas. 30 įvarčių, 9 rezultatyvūs perdavimai. Tačiau be jo ši ir taip banguotą futbolą žaidusi komanda turbūt būtų atrodžiusi dar blogiau.

Gerard Moreno „Villarreal“/Ispanija

Yra turėjęs gerų sezonų ir praeityje, bet šiemet buvo tarp pačių geriausių Europos futbolininkų ir sužaidė karjeros sezoną. 23 įvarčiai ir 7 rezultatyvūs perdavimai.



Treneris Manuelis Pellegrini Sevilijos „Real Betis“/Čilė

„Premier“ lygos čempionui nieko futbole įrodyti nebereikia. Tačiau po ne pačių sėkmingiausių karjeros epizodų Kinijoje ir „West Ham United“, čiliečiui reikėjo sėkmės istorijos. Žaliai balti ne pirmą vasarą suburia labai stiprią komandą, bet pasirodo nuviliančiai. M. Pellegrini komandą atvedė į Europą, nors daugelis tikėjosi dar vieno nusivylimo. Komanda buvo kovinga ir niekada nenuleisdavo rankų.

Sezono staigmena „Cadiz“

Iš naujokų buvo tikėtasi kelionės atgal į antrąjį divizioną vos po vieno sezono. Bet jie šiuo klausimu turėjo kitokią nuomonę. Jie net 8 turus užbaigė vietoje, kuri būti lėmusi patekimą į Europos turnyrus, antrame rate nebuvo nukritę žemiau 15 vietos ir finišavo 12-i. Po kartą įveikė tiek „Barcelona“, tiek Madrido „Real“. Nors gynyba ir nebuvo stiprybė, puikiai veikė „piratų“ presingas, o jeigu įmušdavo pirmi, „Cadiz“ paprastai pergalės jau neišleisdavo. Komanda susikurdavo nemažai šansų įmušti ir ypač stipriai atrodė greitose atakose.

Sezono nusivylimas „Eibar“

Kelis paskutinius sezonus baskai buvo stiprūs vidutiniokai ir vien tai, kad jiems teko kovoti dėl išlikimo, jau yra staigmena. Juos nuskandino prastas puolimas – vos 29 įmušti įvarčiai. Po 17 turo komanda dar buvo 12-a. Bet paskui sekė 16 turų be pergalių, kurie klubą nubloškė į paskutinę vietą, iš kurios pakilti nebepavyko. Puolime didžiausia problema buvo progų realizacija, o gynyboje – individualios klaidos.

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą