2021 m. liepos 9 d., penktadienis

2020-21 m. „Ligue1“ apžvalga po sezono: „dogų“ triumfas

 „Ligue1“ sezono pagrindinis akcentas – netikėtas „Lille“ tapimas Prancūzijos čempionais ir „Monaco“ žygis iki medalių po kelių nuviliančių sezonų iš eilės. Pristatau simbolinį sezono vienuoliktuką, staigmeną ir nusivylimą.



Vartininkas Keyloras Navasas „Paris Saint Germain“ (PSG)/Kosta Rika

Ne viskas PSG karalystėje šiemet buvo gerai. Vartininko pastangų reikėjo dažniau negu pastaraisiais sezonas. K. Navasas buvo puikus. Reikia tikėtis, kad ir atvykus Gianluigi Donnarummai ras klubą, kuriame bus deramai įvertintas.

Gynėjai

Kairysis kraštas Reinildo „Lille“/Mozambikas

Galingas dvikovose ir puikiai kojomis žaidžiantis gynėjas nėra tipinis šių laikų nutrūktgalvis krašto gynėjas. Bet jo solidumas ir ramybė gynyboje buvo svarbūs faktoriai kovoje dėl aukso.

Centro gynėjai

Jose Fonte „Lille“/Portugalija

37 metų veteranas buvo tikras gynybos linijos lyderis. Pranoko daug jaunesnius žaidėjų.

Svenas Botmanas „Lille“/Nyderlandai

Talentingas aukštaūgis gynėjas puikiai pritapo Prancūzijoje. Labai tikėtina, kad jau šią vasarą „dogai“ sulauks gerų pasiūlymų.

Dešinysis kraštas Leo Dubois „Lyon“/Prancūzija

Po neypatingai nusisekusio praėjusio sezono, vėl žibėjo labai ryškiai. 2 įvarčiai ir 4 rezultatyvūs perdavimai net neatspindi jo realaus indėlio į puolimą, o gynyboje jis puikus. Ne atsitiktinai buvo pakviestas ir į Prancūzijos rinktinę.

Saugai

Kairysis kraštas Kylianas Mbappe PSG/Prancūzija

Yra sužaidęs ir gerokai brandesnių sezonų, tačiau su 27 įvarčiais buvo rezultatyviausias žaidėjas „Ligue1“. Atliko ir 7 rezultatyvius perdavimus.

Centro saugai

Benjaminas Andre „Lille“/Prancūzija

Jis yra geriausias sezono gynybinis saugas Prancūzijoje. Fantastiškas jo žaidimas atrišo rankas kuriantiems žaidėjams.

Lucas Paqueta „Lyon“/Brazilija

Pirmą kartą po atvykimo į Europą sužaidė brandų sezoną ir jau nebeatrodo, kad teks greitai grįžti atgal į Braziliją. 9 įvarčiai ir 5 rezultatyvūs perdavimai.

Dešinysis saugas Jeremy Doku „Rennes“/Brazilija

Plika statistika nėra įspūdinga. Tačiau belgui dar tik 19 metų. Jis įnešdavo labai daug energijos į „Rennes“ atakas.

Puolėjai

Memphis Depay „Lyon“/Nyderlandai

20 įvarčių yra geriausias jo rezultatas nuo atvykimo į Prancūziją. Atliko ir 12 rezultatyvių perdavimų – vienintelis žaidėjas lygoje, kurio abu šie rodikliai yra dviženkliai.

Kevinas Vollandas „Monaco“/Vokietija

Be abejo, kad patyręs vokietis yra turėjęs puikių sezonų ir tėvynėje. Tačiau Prancūzijoje jis buvo nuostabus. Įmušė 16 įvarčių per sezoną – tai jo asmeninis rekordas, atliko 7 rezultatyvius perdavimus.



Treneris Niko Kovačas „Monaco“/Kroatija

Po dviejų labai nuviliančių sezonų atrodė, kad „Monaco“ finišuos pirmo „Ligue1“ dešimtuko apačioje ir iš pagarbios distancijos seks kovą dėl vietų Europoje. Vienintelis rimtas pirkinys buvo Kevinas Vollandas. Tačiau Niko Kovačo komanda nustebino. Aišku, prie to prisidėjo ne tik trenerio ranka, bet ir papildomai metai jauniems talentams. Klubas turėjo kelias gana ilgas rungtynių be pralaimėjimų serijas, ilgą laiką žygiavo ketvirtoje vietoje, o sezono pabaigoje pakilo iki trečiosios. Kurį laiką atrodė, kad gali netgi įsijungti į kovą dėl aukso. Niko Kovačas įdiegė saviškiams keletą puikiai veikusių dalykų – presingą, gerą gynybą standartinėse padėtyse. Puolime daug buvo remiamasi standartinėmis padėtimis (ypač tiesioginiais baudos smūgiais), ieškoma erdvių tarp linijų. Komanda puikiai realizavo progas. Jie pelnytai grįžta į Čempionų lygą.

Sezono staigmena „Lens“

1997-98 m. Prancūzijos čempionai po penkerių metų pertraukos šiemet vėl žaidė „Ligue1“. Klubas turi vienus geriausių sirgalių šalyje. Atsižvelgiant į sudėtį atrodė, kad „Lens“ gali išsilaikyti aukščiausioje lygoje, bet tikrai ne kovoti dėl vietų Europoje. Tačiau „Lens“ pusę sezono praleido tarp 6 geriausiųjų, kuriems ir atiteko kelialapiai į Europą ir tik keturių nelaimėtų rungtynių serija sezono pabaigoje jiems neleido pasiekti Europos turnyrų. Komanda vos tris kartus po turo žengė žemesnėje nei 10 vietoje. Komanda buvo kovinga ir niekada nepasiduodanti, nuolat presinguojanti varžovus ir atiminėjanti kamuolius, puikiai žaidė „antrame aukšte“.

Sezono nusivylimas „Reims“

Pasirinkau juos, nes po grįžimo į „Ligue1“ jie jau spėjo mus pripratinti prie TOP 10 finišų. Atrodė, kad šį sezoną jie kovos dėl vietos Europoje. Tačiau per pirmus septynis turus komanda neiškovojo pergalių ir nugrimzdo į iškritimo zoną. Nors paskui iš jos išsikapstė, bet sezoną baigė aštuoniais susitikimais be pergalių ir finišavo vos 14-i. Problema buvo silpnas puolimas, nemokėjimas uždaryti rungtynių pirmaujant, tolimais smūgiais praleisti įvarčiai.

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą