2021 m. liepos 1 d., ketvirtadienis

2020-21 „Serie A“ apžvalga po sezono: nutrūkusi Turino „Juventus“ serija

 Kaip jau sirgaliai buvo įpratę, intrigos dėl titulo šį kartą daug nebuvo. Tačiau ta komanda, kuri pasirūpino intrigos nebuvimu, šį kartą buvo ne Turino „Juventus“, bet Milano „Inter“. Tačiau intriga dėl kitų kelialapių į Čempionų lygą buvo milžiniška. Pristatau simbolinį sezono vienuoliktuką, sezoną staigmeną ir nusivylimą.



Vartininkas Gianluigi Donnarumma „Milan“/Italija

„Milan“ gynyba buvo trečia geriausia lygoje. Prie viso to bene daugiausiai prisidėjo puikus vartininko žaidimas.

Centro gynėjai

Cristiano Romero Bergamo „Atalanta“/Argentina

Argentiniečio teisės priklauso Turino „Juventus“, bet pagal nuomos į Bergamo klubą sutartį, „Atalanta“ turi teisę jas išpirkti. Dabar jau turbūt „zebrų“ vadovai graužia nagus. Argentinietis pademonstravo labai aukštą futbolo IQ ir puikų žaidimą.

Beratas Djimitsi Bergamo „Atalanta“/Albanija

Albanas yra tiesiog nepakeičiamas ginklas svarbiausiose kovose. Puikiai žaidžia antrame aukšte, bet kartu ir gerai valdo kamuolį. Sužaidė labai brandų sezoną. Buvo ta uola, kuri leisdavo kitiems žaidėjams daugiau dėmesio skirti puolimui.

Milanas Škriniaras Milano „Inter“/Slovakija

Po gana sunkaus praėjusio sezono, kai slovakas ne visada lengvai save atrasdavo save Antonio Conte schemose, šį kartą sužaidė visiškai dominuojantį sezoną. Aišku, gerai žaidė ir kiti, bet jeigu reiktų išskirti vieną žmogų, kuris daugiausiai prisidėjo prie to, jog „Inter“ gynyba būtų geriausia Italijoje, tai būtų būtent M. Škriniaras.

Kairysis krašto žaidėjas Lorenzo Insigne „Napoli“/Italija

Įmušė 19 įvarčių – tai jo asmeninis rekordas. Paties žaidimo prasme tai irgi buvo vienas geriausių jo sezono. Pritrūko tik didesnės komandinės sėkmės.

Centro saugai

Henrikas Mkhitaryanas „Roma“/Armėnija

13 įvarčių ir 10 rezultatyvių perdavimų. Be armėno dviženklius skaičius abiejose grafose fiksavo tik Romelu Lukaku.

Sergejus Milinkovičius-Savičius Romos „Lazio“/Serbija

8 įvarčiai ir 9 rezultatyvūs perdavimai. Serbas buvo „erelių“ puolimo Alfa ir Omega. Be jo Ciro Immobile nebūtų sužaidęs tokio gero sezono.

Hakanas Calhanoglu „Milan“/Turkija

4 įvarčiai ir 9 rezultatyvūs perdavimai. Tai, kad jis išėjo į didžiausių priešų stovyklą, yra milžiniškas nuostolis.

Dešinysis krašto žaidėjas Juanas Cuadrado Turino „Juventus“/Kolumbija

Kai vasarą Turine netrūko permainų, daugelis sirgalių kalbėjo ir apie atsisveikinimą su Juanu Cuadrado. Tačiau jis sužaidė puikų sezoną ir buvo vienas svarbiausių klubo žaidėjų. Atliko net 10 rezultatyvių perdavimų.

Puolėjai

Cristiano Ronaldo Turino „Juventus“/Portugalija

Jis šį sezoną sulaukė labai daug kritikos. Bet jis įmušė daugiausiai įvarčių lygoje – 29. Be jo „Juventus“ padėtis būtų buvusi dar sunkesnė.

Romelu Lukaku Milano „Inter“/Belgija

24 įvarčiai ir 11 rezultatyvių perdavimų. Pagal abu rodiklius belgas lygoje liko antras. Be jo puikaus žaidimo sunku įsivaizduoti, kaip „Inter“ būtų galėjęs tapti čempionais.



Treneris Stefano Pioli „Milan“/Italija

Kai „Milan“ 2013-14 m. sezone paskutinį kartą žaidė Čempionų lygoje, rezultatyviausias komandos žaidėjas buvo Mario Balotelli. Ilgus septynis sezonus kelialapis į Čempionų lygą net nelabai kvepėjo. Praėjusio sezono pabaigoje po pandemijos „Milan“ kiek pagerino žaidimą, neblogai finišavo ir tai išsaugojo S. Pioli kėdę Milane. O visa kita – istorija. Kovinga puikiai presinguojanti komanda, puikiai realizuojanti standartines padėtis ir grąžinanti džiaugsmą „San Siro“ tribūnoms.

Sezono staigmena „Genoa“

Genujiečiai paprastai kaunasi dėl išlikimo. Paskutinius du sezonus buvo labai arti kelialapio į „Serie B“. Atrodė, kad ir šį sezoną laukia toks pats iššūkis. Nuo 7 turo „Genoa“ buvo iškritimo zonoje. Po pergalės pirmame ture sekė 12 nelaimėtų rungtynių serija. Rolando Maranui buvo parodytos durys, jį pakeitė Davide Ballardini. Šis prie komandos vairo stojo jau ketvirtą kartą ir nenuvylė. Užteko trijų turų iškopti iš iškritimo zonos, o palankiai paskutiniame ture susiklosčiusios aplinkybės leido finišuoti 11 vietoje. Komanda neblogai gynėsi, niekada nenuleisdavo rankų atsilikdami, o jeigu įmušdavo pirmi, mokėjo kontroliuoti rungtynes. Daug prie sėkmės prisidėjo ir individualus Mattia Destro meistriškumas.

Sezono nusivylimas „Torino“

Prieš sezoną nuotaikos Turine buvo geras. Nors 2019-20 m. sezonas buvo prastokas, bet atvyko puikus treneris Marco Giampaolo, tokie pajėgūs naujokai kaip Ricardo Rodriguezas, Karolis Linetty. Tačiau klubas per pirmą ratą iškovojo vos dvi pergales ir tik penkis turas laikėsi aukščiau iškritimo zonos. Tada į komandą atvyko Davide Nicola. Nors pergalės neprapliupo, bet „buliai“ vis tiek stabiliau rinko taškus ir lygoje išliko. Komandą pirmiausiai skandino gynyba – nemokėjimas saugoti rezultato ir didžiulės problemos greitose atakose.

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą