2021 m. birželio 30 d., trečiadienis

2020-21 m. „Premier“ lygos apžvalga po sezono

 „Premier“ lygos sezonas pasižymėjo atkaklia kova iki pat paskutinių savaičių. Šioje apžvalgoje – simbolinis sezono vienuoliktukas, sezono staigmena ir nusivylimas.



Vartininkas Hugo Lloris „Tottenham Hotspur“/Prancūzija

Įspūdingų vartininkų pasirodymų šį sezoną nedaug ir jais labiau pasižymėjo klubų, kuriems sezonas nesisekė, vartų sargai. Tad pasirinkau prancūzą, kurio žaidimas bent jau neleido klubui smukti dar žemiau.

Gynėjai

Kairysis kraštas Luke Shaw „Manchester United“/Anglija

Jis jau seniai laikomas labai talentingu. Tačiau ilgą laikė atrodė, kad savo potencialo taip ir neatskleis. Tačiau šį sezoną buvo puikus gynybiškai ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Centro gynėjai

Harry Maguire „Manchester United“/Anglija

Gynyba nebuvo tai, kuo MU šį sezoną galėtų didžiuotis. Tačiau anglas nuo savęs padarė viską, kad būtų kitaip. Be jo vaizdas būtų liūdnesnis.

Ruben Dias „Manchester City“/Portugalija

Šį sezoną Pepas Guradiola naudojo labai didelę rotaciją. Vienas iš keturių, sužaidusių bent 30 rungtynių (ir antras pagal minučių skaičių) buvo Rubenas Diasas. Priežastis paprasta – jis buvo tiesiog niekuo nepakeičiamas.

Dešinysis kraštas Aron Wan Bisaka „Manchester United“/Anglija

2 įvarčiai ir 4 rezultatyvūs perdavimai. Jeigu vertintume tik skaičius, rastume ir gerokai produktyvesnių gynėjų. Bet anglas pirmiausiai yra nuostabus gynyboje. Ir sunku patikėti, kad jis nereikalingas Anglijos rinktinei.

Centro saugai

Bruno Fernandes „Manchester United“/Portugalija

Buvo vienas iš vos trijų futbolininkų su dviženkle įvarčių ir rezultatyvių perdavimų statistika lygoje – 18 ir 12. Be jo būtų sunku įsivaizduoti tokį gerą klubo žygį.

Tomas Soucekas „West Ham United“/Čekija

10 įvarčių ir fantastinis darbas tiek gynyboje, tiek puolime. Čekas turbūt yra vertas šanso ir dar stipresnėje komandoje.

Masonas Mountas Londono „Chelsea“/Anglija

Tiko tiek Frankui Lampardui, tiek Thomasui Tucheliui. Įmušė 6 įvarčius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Tačiau skaičiai neparodo jo didžiulio indėlio į klubo sėkmę.

Kairysis puolėjas Sadio Mane „Liverpool“/Senegalas

11 įvarčių, 7 rezultatyvūs perdavimai. Tai nėra geriausias ko karjeros sezonas. Tačiau skaičiai galėjo būti didesni vien tada, jeigu komanda būtų geriau realizavusi progas. Nors sezono pabaigos didvyriu tapo Allisonas, viso sezono kontekste komandą į TOP 4 užnešė S. Mane.

Centro puolėjas Harry Kane‘as „Tottenham Hotspur“/Anglija

23 įvarčiai ir 14rezultatyvių perdavimų. Pagal abi kategorijas H. Kane‘as buvo „Premier“ lygos lyderis. Įvarčių praeityje būta ir daugiau, bet brandumo prasme tai geriausias anglo sezonas. Todėl dar apmaudžiau turėtų būti dėl to, kad „Spurs“ buvo tokie bedančiai.

Dešiniojo krašto puolėjas Mohamedas Salahas „Liverpool“/Egiptas

Įmušė 22 įvarčius. Trūko tik vieno, kad taptų rezultatyviausiu sezono žaidėju. Nors slogus „Liverpool“ sezonas kiek nukreipė dėmesį nuo individualių žaidėjų pasirodymų, bet egiptietis buvo nuostabus.



Treneris Davidas Moyesas „West Ham United“

Prieš sezoną atrodė, kad „plaktukai“ bus gana pilki „Premier“ lygos vidutiniokai. Tačiau jie sužaidė įsimintiną sezoną, liko labai netoli nuo Čempionų lygos ir pralenkė tokius klubus kaip Londono „Arsenal“ ir „Tottenham“. Jie susikurdavo daug progų įmušti, puikiai atakavo kraštais. D. Moyesas buvo puikus sėkmės architektas.

Sezono staigmena Birmingemo „Aston Villa“

Prieš sezoną „Aston Villa“ ne taip jau lengvai išsilaikė „Premier“ lygoje. Dabar daugelis tikėjosi, kad šis sezonas jiems gali būti lemtingas. Nieko panašaus. Pirmojo rato antroje pusėje klubas netgi buvo pakilęs iki 5 vietos. Nors vėliau forma kiek suprastėjo, bet visgi pavyko finišuoti garbingoje 11 vietoje. Prie to labai daug prisidėjo gera gynyba, kūrybingas žaidimas ir puikūs smūgiai iš toli. Kitą sezoną lūkesčiai jau bus didesni.

Sezono nusivylimas „Sheffield United“

Blogiausias dalykas šį sezoną buvo puolimas. Įmušta vos 20 įvarčių – blogiausias rezultatas lygoje. Antras blogiausiai puolęs „Fulham“ įmušė 7 įvarčiais daugiau. Viena pagrindinių priežasčių – prasta progų realizacija. Aišku, daug bėdų ir gynyboje. Daug praleistų įvarčių greitose atakose, po tolimų smūgių, varžovai lengvai rasdavo erdvių.

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą