2019 m. rugpjūčio 22 d., ketvirtadienis

2019-20 m. „La Liga“ prognozės: persitvarkę Madrido klubai mes iššūkį

Vasarą didžiausi įvykiai vyko Madrido klubuose – tiek „Real“, tiek „Atletico“ stipriai atnaujino savo sudėtis ir yra tvirtai pasiryžę versti iš sosto „Barcelona“. Ko laukti naujame sezone? Šiame tekste – prognozės ir tikėtino pirmojo dešimtuko vasaros darbų aprašymas.


  1. „FC Barcelona“
Svarbiausias vasaros įvykis – suformuotas naujas puolimo superžvaigždžių trio. Nuo pat Pepo Guardiolos laikų „Barca“ visada turėdavo tris didžiules puolimo žvaigždes. Tačiau po Neymaro išvykimo naujas trejetas nesusiformavo. Dabar su Antoine‘u Griezmannu „Barca“ vėl turi įspūdingą trijulę. Sustiprintos ir kitos grandys: atvyko gynėjas Junioras Firpo (Sevilijos „Real Betis“), saugas Frenkie de Jongas (Amsterdamo „Ajax“). Įvykdyti savotiškai vartininkų mainai su „Valencia“: atvyko Neto, išvyko Jasperas Cillessenas. Atsisveikinta su dar trimis žaidėjais: į Japoniją išvyko Thomas Vermaelenas, į Sankt Peterburgo „Zenit“ – Malcomas, Miuncheno „Bayern“ išnuomotas Philippe‘as Coutinho. Nėra priežasčių manyti, kad „Barca“ bus silpnesnė negu pernai.

2. Madrido „Real“

Pagrindinis vasaros įvykis – Edeno Hazardo atvykimas iš Londono „Chelsea“. Praėjusią vasarą klubas nutarė neįsigyti pamainos Cristiano Ronaldo, tačiau slogus sezonas parodė, kad tai buvo klaida. Todėl dabar nauja žvaigždė atvyko į Madridą. Puolimą be jo sustiprino iš Brazilijos atvykęs Rodrygo ir Frankfurto „Eintracht“ snaiperis Luka Jovičius. Investuota ir į gynybą: įsigyti Ederis Militao („Porto“) bei Ferlandas Mendy („Lyon“). Išvyko net penki žaidėjai, kai kuriems iš jų buvo numatyti svarbūs vaidmenys praėjusio sezono atjaunintame karališkame klube, bet jie nepateisino lūkesčių. Parduotas tik vienas iš jų – Marcosas Llorente gins Madrido „Atletico“ garbę. Kiti keturi – išnuomoti. Luca Zidane‘as žais „Segunda“ pirmenybėse, Jesus Vallejo išnuomotas į „Wolverhampton“, Sergio Reguilonas – į „Sevilla“, Dani Ceballosas – į Londono „Arsenal“. Komanda popieriuje tikrai sustiprėjo, bet tai dar reikės įrodyti aikštėje.

3. Madrido „Atletico“

Madride įvyko nei daugiau, nei mažiau – eros pabaiga. Išvyko keturi muškietininkai, be kurių sunku įsivaizduoti auksinę „Atletico“ erą. Filipe Luisas ir Juanfranas karjerą baigti nutarė Brazilijos klubuose, Diego Godinas išvyko į Milano „Inter“, A. Griezmannas – į „Barcelona“. Mažiau istoriškai, bet ne mažiau žaidybiškai skaudūs buvo dar du įvykiai. Lucas Hernandezas perėjo į Miuncheno „Bayern“, Rodri – į „Manchester City“. Už pardavimus gautas lėšas klubas investavo keliomis kryptimis – į Portugalijos klubų žaidėjus ir į… Madrido „Real“ auklėtinius. Pirmieji yra Felipe, Hectoras Herrera (abu iš „Porto“), Joao Felixas ir Ivanas Šapojničius (abu iš Lisabonos „Benfica“). „Real“ auklėtiniai atvyko du: M. Llorente ir Mario Hermoso (Barselonos „Espanyol“). Dar atvyko Kieranas Trippieras („Tottenham Hotspur“) bei iš Brazilijos persikėlęs Renanas Lodi. „Matrasai“ tikrai bus įdomi ir kupina talento komanda, bet ar Diego Simeone iš jos išspaus tiek, kiek iš ankstesnio klubo branduolio, lieka atviras klausimas.

4. „Valencia“

Pagrindinis vasaros įvykis – naujas pagrindinis vartininkas. Neto pakeitė J. Cillessenas, faktiškai mainų būdu gautas iš „Barcelona“. Gynybą sustiprino dar du žaidėjai – Eliaquimas Mangala („Manchester City“) ir iš „Villarreal“ išsinuomotas Jaume Costa. Iš Valensijos „Levante“ atvyko Jasonas, iš Vigo „Celta“ įsigytas puolėjas Maxi Gomezas. Iš išvykusiųjų, vienintelis Santi Mina („Celta“) buvo svarbus „šikšnosparnių“ žaidėjas. „Valencia“ sustiprėjo ir turėtų išlikti Čempionų lygos klubu ir 2020-2021 metais.

5. Madrido „Getafe“

Po fantastiško sezono „Getafe“ nusiteikusi išlikti aukštame lygyje. Daugiausiai investuota į gynybą: atvyko Raulis Garcia („Girona“), Cucurella („Barcelona“), Allanas Nyomas („Leganes“) ir Etxeita (Bilbao „Athletic“). Dar atvyko saugas Jose Lazo iš „Segunda“ diviziono ir puolėjas Enricas Gallego („Huesca“). Į „Girona“ išvyko Samuelis Saizas, kuris tebuvo atsarginis ir tai visi nuostoliai. „Getafe“ sustiprėjo ir išliks grėsmė kovoje dėl vietų Europos turnyruose.

6. „Sevilla“

Pagrindinė vasaros permaina – laikinai klubą treniravusį Joaquiną Caparrosą pakeitė Julenas Lopetegui. Atvyko dviženklis naujokų būrys. Tai gynėjai Diego Carlosas („Nantes“), Jules Kounde („Bordeaux“) ir iš „Real“ išsinuomotas S. Reguilonas. Įsigyti saugai Joanas Jordanas („Eibar“), Oliveris Torresas („Porto“), iš Kinijos atvykęs Nemanja Gudeljis, Fernando (Stambulo „Galatasaray“). Puolimą sustiprino Moanes Dabouras („Salzburg“), Luukas de Jongas (Eindhoveno PSV), Lucas Ocamposas („Marseille“) ir Rony Lopesas („Monaco“). Daug ir išvykusiųjų. Išnuomoti gynėjai Aleixas Vidalis (Vitorijos „Alaves“), saugai Ibrahimas Amadou („Norwich“) ir Roque Mesa („Leganes“). Į Katarą išvyko gynėjas Gabrielis Mercado. Parduoti trys atakuojantys žaidėjai: Quincy Promesas („Ajax“), Pablo Sarabia („Paris Saint Germain (PSG)) ir Wissamas Ben Yedderas („Monaco“). Nors naujokai ir pajėgūs, bet ypač daug klausimų kelia puolimo korpuso pertvarkymas.

7. San Sebastijano „Real Sociedad“

Pagrindinė vasaros permaina – vartuose. Geronimo Rulli išvyko į „Montpellier“. Įsigytas vartininkas  Alexas Remiro iš Bilbao „Athletic“. Visgi, daugiau dėmesio skirta puolimo stiprinimui. Atvyksta grėsminga trijulė: Alexanderis Isakas (Dortmundo „Borussia“), Portu („Girona“) ir iš „Real“ išsinuomotas Martinas Odegaardas. Išvyko keturi žaidėjai: gynėjai Raulis Navasas (Pamplonos „Osasuna“) ir į Katarą išvykęs Hectoras Moreno ir puolėjai Juanmi („Real Betis“) bei Jonas Bautista („Eupen“). Komandos puolimas sutiprėjo, gynyba susilpnėjo, tačiau ši žaidėjų grupė turėtų būti TOP 10 lygio.

8. Barselonos „Espanyol“

Pagrindinė vasaros permaina – treneris Rubi išvyko į „Real Betis“. Jį pakeitė Davidas Gallego, dirbęs su klubo jaunimu. Klubas neteko dviejų savo lyderių – M. Hermoso („Atletico“) ir Borja Iglesio („Real Betis“). Vaidmenį rotacijoje turėjo ir į Katarą išvykęs puolėjas Hernanas Perezas bei gynėjas Oscaras Duarte („Levante“). Atvyko vartininkas Andresas Prieto („Leganes“), gynėjai Bernardo Espinoza („Girona“) ir Fernando Calero („Valladolid“) ir saugai Iturraspe („Athletic“) bei iš Argentinos atvykęs Matias Vargas. Nors komanda ir susilpnėjo, bet gali pasiekti vietą tarp dešimties geriausių.

9. „Villarreal“

Komanda neteko penkių svarbių žaidėjų: gynėjų Alvaro Gonzalezo („Marseille“), Victoro Ruizo (Stambulo „Besiktas“) ir J. Costa („Valencia“) bei saugų Pablo Fornalso („West Ham“) ir Pedrazos („Real Betis“). Atvyko gynėjas Raulis Albiolis („Napoli“) ir saugai Rubenas Pena („Eibar“), Moi Gomezas („Huesca“) ir Andre Zambo Anguissa („Fulham“). Gynybą susilpnėjo, saugų linija galbūt ir ne, tačiau sezonas vis tiek turėtų būti geresnis, nes pagal komplektaciją „submarinai“ yra pirmo dešimtuko komanda.

10. Bilbao „Athletic“

Po 12 metų komandą paliko Markelis Susaeta. Daugiau nieko, ką būtų verta paminėti, Baskų krašte neįvyko. Tačiau klubas jau ne kartą įrodė, kad stabilumas jiems yra į naudą.

Žemesnės vietos:
11. Sevilijos „Real Betis“
12. Vigo „Celta“
13. „Eibar“
14. Vitorijos „Alaves“
15. „Leganes“
16. Valensijos „Levante“
17. Pamplonos „Osasuna“
18. „Valladolid“
19. „Mallorca“
20. „Granada“

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą