2019 m. rugpjūčio 21 d., trečiadienis

2019-2020 m. „Bundesliga“ prognozės: trijų žirgų lenktynės

Vasara Vokietijoje buvo rami. Dortmundo „Borussia“ stiprintis ėmė iškart pasibaigus sezonui, Miuncheno „Bayern“ apie pirmus naujo sezono pirkinius paskelbė jam dar nesibaigus.

Lygą sudrebinti galėjęs Leroy‘aus Sane transferas neįvyko. Pristatau jums Bundeslygos prognozes ir tikėtino pirmojo dešimtuko vasaros darbus.



1. Miuncheno „Bayern“

Pagrindinis vasaros įvykis Miunchene – atsisveikinimus su garsiuoju Roberry tandemu. Karjerą baigęs Arjenas Robbenas „bavarų“ garbę gynė nuo 2009 metų, o naujos karjeros stotelės dar nepaskelbęs Franckas Ribery atvyko dar dviem sezonais anksčiau. Neliko dar kelių ilgamečių klubo žaidėjų. Rafinha karjerą pabaigti nutarė Brazilijoje, Matsas Hummelsas grįžo į Dortmundą, Jamesas Rodriguezas po nuomos grįžo į Madrido „Real“, klube neįsitvirtinęs Jeong Woo-yeongas išvyko į „Freiburg“. Klubo atjauninimas pradėtas dar nesibaigus sezonui. Gynybą sustiprino Benjaminas Pavardas („Stuttgart“) ir Lucas Hernandezas (Madrido „Atletico“). Saugų liniją – dar vienas talentingas prancūzas Mickaelis Cuisance (Monchengladbacho „Borussia“). Puolimą – išsinuomotas Ivanas Perišičius (Milano „Inter“) ir Jann-Fiete Arpas iš „Hamburg“. Komanda susilpnėjo, tad kova dėl čempionų titulo bus dar įdomesnė.

2. Dortmundo „Borussia“

Po labai sėkmingo sezono klubas išsaugojo beveik visus lyderius. Rimtas nuostolis yra tik Abdou Diallo perėjimas į „Paris Saint Germain“ (PSG). Maximilianas Philippas nuo šiol atstovaus Maskvos „Dinamo“. Dar du žaidėjai išnuomoti – Omeras Toprakas į Brėmeno „Werder“, Sergio Gomezas į „Huesca“. Tačiau Dortmundo klubas tikrai sustiprėjo. Gynybą papildė iš „Bayern“ grįžęs Matsas Hummelsas ir Nico Schulzas („Hoffenheim“). Puolimą – Julianas Brandtas (Leverkuzeno „Bayer“) ir Thorganas Hazardas (M. „Borussia“). Atotrūkis nuo Miuncheno „Bayern“ turbūt šiemet bus dar mažesnis.

3. „Leipzig“

Pagrindinis vasaros pokytis buvo seniai planuotas. Fantastišką sezoną „saksams“ padovanojęs Ralfas Rangnickas grįžo į sporto direktoriaus pareigas, o jį pakeitė Julianas Nagelsmannas, puikiai dirbęs su „Hoffenheim“. Komanda stiprino visas grandis. Įsigytas vartininkas Philippas Tschauneris, praėjusį sezoną žaidęs antroje Bundeslygoje, gynėjai Luanas Candido, atvykęs iš Brazilijos ir Ethanas Ampadou (Londono „Chelsea“), saugas Christopheris Nkunku (PSG), puolėjai Hannesas Wolfas („Salzburg“) ir Ademola Lookmanas (Liverpulio „Everton“). Išvyko vienintelis Bruma (Eindhoveno PSV), praėjusį sezoną rungtyniavęs gana nedaug. Komanda tikrai sustiprėjo ir galbūt netgi kovos dėl čempionų titulo.

4. Leverkuzeno „Bayer“

Svarbiausias vasaros įvykis – atsisveikinimus su J. Brandtu, kuris nutarė persikelti į Dortmundą. Be klubo lyderio, išvyko gana svarbiu atsarginiu buvęs saugas Dominikas Kohras (Franfurto „Eintracht“). Atvyko keturi naujokai: Keremas Demirbay ir Nadiemas Amiri („Hoffenheim“), Moussa Diaby (PSG) ir Daley Sinkgravenas (Amsterdamo „Ajax“). Komandos sėkmė priklausys nuo to, kaip sėkmingai J. Brandtą pakeis K. Demirbay.

5. „Hoffenheim“

Permainų daug. Esminė įvyko trenerio poste – J. Nagelsmanną pakeitė olandas Alfredas Schreuderis. Komanda neteko trijų starto sudėties žaidėjų. Išvyko N. Schulzas (D. „Borussia“), K. Demirbay („Bayer“) ir Joelintonas („Newcastle“). Rotacijoje savo vaidmenis turėjo ir N. Amiri („Bayer“) bei Kasimas Nuhu (Diuseldorfo „Fortuna“). Komanda papildė visas grandis. Atvyko vartininkas Philippas Pentke, žaidės antrojoje Bundeslygoje. Įsigyti gynėjai Konstantinos Stafylidis („Augsburg“) ir iš Brazilijos atvykęs Lucas Ribeiro. Saugų liniją papildė Robertas Skovas („Kobenhavn“), Diadie Samassekou („Salzburg“) ir po dvejų metų grįžęs Sebastianas Rudy (Gelzenkircheno „Schalke“). Puolimą sustiprino Ihlas Bebou („Hannover“) ir iš antros Bundeslygos atvykęs Sargisas Adamyanas. Komanda susilpnėjo, tačiau rungtyniaudama vienu frontu turbūt grįš į rimtą kovą dėl vietos Europos turnyruose.

6. Gelzenkircheno „Schalke“

Vasarą klubas rado naują trenerį. Laikinai komandai vadovavusį Huubą Stevensą pakeitė „Premier“ lygos patirties turintis Davidas Wagneris. Klubas įsigijo keturis žaidėjus: iš antros Bundeslygos atvyko vartininkas Markusas Schubertas, įsigyti gynėjai Ozanas Kabakas („Stuttgart“) ir Jonjoe Kenny (nuoma iš „Everton“) bei puolėjas Benito Ramanas („Fortuna“). Išvyko trys svarbesnius vaidmenis turėję žaidėjai: dėl pagrindinio vartininko statuso kovojęs Ralfas Fahrmannas („Norwich“), S. Rudy („Hoffenheim“) ir vienintelis iš trijulės parduotas, o ne nuomotas puolėjas Breelis Embolo (M. „Borussia“). Komanda išliko panašaus pajėgumo ir gali įsiterpti į kovą dėl vietos Čempionų lygoje.

7. Monchengladbacho „Borussia“

Vasarą ne itin sėkmingai komandą treniravęs Dieteris Heckingas savo vietą užleido du kartus Austrijos čempionu tapusiam Marco Rose. Komanda įsigijo du gynėjus ir du puolėjus. Gynybą sustiprino buvęs M. Rose auklėtinis Stefanas Laineris („Salzburg“) ir Ramy Bensebaini („Rennes“). Puolimą – legendinio Liliano Thuramo sūnus Marcusas („Guingamp“) ir B. Embolo („Schalke“). Išvyko vienintelis T. Hazardas, pasirinkęs Dortmundą. Popieriuje komanda sustiprėjo, bet M. Thuramas ir B. Embolo dar turės įrodyti, kad gali kompensuoti T. Hazardo netektį.

8. Frankfurto „Eintracht“

Svarbiausias vasaros įvykis – atsisveikinimus su atakų lyderiu Luka Jovičiumi, kuris išvyko į Madrido „Real“. Didelis nuostolis yra ir S. Hallerio išvykimas į „West Ham“. Į „Newcastle“ išnuomotas gynėjas Jetro Willemsas. Įsigyti keturi naujokai: gynėjas Erikas Durmas („Huddersfield“), saugai Djibrilis Sow (Berno „Young Boys“) ir D. Kohras („Bayer“) ir puolėjas Dejanas Joveljičius (Belgrado „Crvena Zvezda“). Puolimas tikrai susilpnėjo, tad nuo to, kaip bus kompensuota L. Jovičiaus ir S. Hallerio išvykimai, priklausys klubo ateitis.

9. Brėmeno „Werder“

Pagrindinis vasaros įvykis – snaiperio Maxo Kruse išvykimas į Stambulo „Fenerbahce“. Daugiau neišvyko nė vienas svarbus žaidėjas. Įsigyti trys naujokai: O. Toprakas (D. „Borussia“), Niclas Fullkrugas („Hannover“) ir Benjaminas Golleras („Schalke“). Komandos puolimas susilpnėjo, bet gynyba atrodo solidesnė, tad galima laukti dar vieno TOP 10 finišo.

10. „Wolfsburg“

Komanda atsisveikino su treneriu Bruno Labbadia. Jį pakeitė Oliveris Glasneris, sėkmingai dirbęs su Linco LASK. O. Glasneris dirbs su dviem savo buvusiais auklėtiniais – gynėju Paulo Otavio (atvyksta iš 2 Bundeslygos) ir puolėju Joao Victoru. Dar atvyksta gynėjas Kevinas Mbabu („Young Boys“), saugas Xaveras Schlageris („Salzburg“) ir Lukas Nmecha („Manchester City“). Klubo nepaliko nė vienas svarbus žaidėjas, tad sustiprėjusi komanda turėtų vėl finišuoti TOP10.

Žemesnės vietos:

11. Berlyno „Hertha“

12. „Mainz“

13. „Augsburg“

14. Berlyno „Union“

15. Diuseldorfo „Fortuna“

16. „Koln“

17. „Freiburg“

18. „Paderborn“

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą