2019 m. rugpjūčio 22 d., ketvirtadienis

2019-20 UEFA Čempionų lygos atrankos prognozės

Čempionų lygoje liko šeši nežinomieji. Po savaitės visos lygtys bus išspręstos. Ko tikėtis atrankoje?



„Cluj“ – Prahos „Slavia“
Čekai Čempionų lygos grupių etape žaidė 2007-2008 metais. Rumunai – 2012-2013. Taigi, šių rungtynių kaina abiem klubams yra didelė. Favoritai? „Slavia“. Jie šiuo metu turi palankesnį tvarkaraštį, jau nuo sezono pradžios yra lyderiai Čekijos lygoje. Jau 9 oficialias ir neoficialias rungtynes klubas nepatyrė pralaimėjimo. „Cluj“ Rumunijos čempionate taip pat žengia pirmoje vietoje. Serija dar įspūdingesnė – 11 rungtynių. Tačiau „Slavia“ turi namų pranašumą ir kiek labiau užgrūdintą sudėtį. Todėl turėtų žengti į grupių turnyrą.

Nikosijos APOEL – Amsterdamo „Ajax“
Net ir su keliais lyderiais atsisveikinę Nyderlandų čempionai yra aiškus poros favoritas. APOEL pusėje yra tik tai, kad jų pasiruošimą kovoms palengvina nukeltas Kipro čempionato turas. Nuo pasiruošimo sezonui pradžios „Ajax“ sužaidė 14 rungtynių, per jas patyrė pralaimėjimą vienintelį kartą. APOEL per tą patį laikotarpį žaidė devynis mačus, iš kurių keturis pralaimėjo. Nors pirmosios rungtynės ir palieka intrigą, tačiau toliau žengti turėtų „Ajax“.

„Brugge“ – Linco LASK
Austrijos klubas žino ką reiškia žaisti Europos turnyrų grupių etape. Tačiau tai buvo vos du kartus ir abu kartus tikrai ne prestižiškiausiame „Intertoto“ taurės turnyre. Dabar jie gali sukurti istoriją. Bet vargu ar pavyks. „Brugge“ pusėje yra patirtis. Sezoną klubas pradėjo gerai – jau 10 oficialių ir draugiškų rungtynių be pralaimėjimų ir kol kas pirma vieta po 4 turų Belgijos čempionate. LASK Austrijoje žengia antroje vietoje. Jų 10-ies nepralaimėtų rungtynių serija baigėsi tik vakar, po pralaimėjimo namie rungtynėse prieš „Brugge“. Pirmose tarpusavio rungtynėse įgytas pranašumas belgams leidžia tikėtis, kad pavyks patekti į grupių turnyrą.

Zagrebo „Dinamo“ – Trondheimo „Rosenborg“
Norvegai Čempionų lygos grupių etape paskutinį kartą buvo 2007-08 metais, nors amžių sandūroje nuolat į jį patekdavo. Kroatai į didžiųjų turnyrų grupių etapus patenka nuolat, o Čempionų lygoje žaidė prieš du metus. Tikriausiai pavyks ir šiemet. Jų pusėje patirtis. Nuo pasirengimo pradžios „Dinamo“ sužaidė 15 rungtynių, iš kurių vos vienerias pralaimėjo. Jie pirmauja ir savo šalies čempionate. Norvegijos čempionatas jau gerokai įsibėgėjęs, o tai nemažas „Rosenborg“ pranašumas. Tačiau jame klubas kol kas vos 4-as. Tiesa, žaidimo kreivė pamažu kyla – nepralaimėtos jau šešerios rungtynės iš eilės. Tačiau „Dinamo“ (foto – treneris Nenadas Bjelica) veikiausiai seriją nutrauks ir į grupių etapą pateks.

Berno „Young Boys“ – Belgrado „Crvena Zvezda“
Ši pora yra bene lygiausia etape. Abu klubai kelis pastaruosius sezonus yra savo šalių flagmanai ir žaidžia kokybišką futbolą. Šveicarai šiuo metu yra laimėję ketverias rungtynes iš eilės ir pirmauja savo šalies čempionate. Serbų serija šiek tiek kuklesnė – 3 pergalės iš eilės. Jų pranašumas bus ir tai, kad Serbijos lyga atidėjo tarp kovų su „Young Boys“ įsiterpiantį mačą. Kova bus labai lygi, bet nežymiais favoritais laikau šveicarus.

„Krasnodar“ – Pirėjo „Olympiacos“
Sėkmės atveju „Krasnodar“ debiutuos Čempionų lygoje. „Olympiacos“ – turnyro senbuviai. Tačiau ši pora tikrai labai intriguojanti. Nors sezoną rusai pradėjo lėtomis apsukomis, dabar eliminavo iš Čempionų lygos „Porto“ ir oficialiose rungtynėse iškovojo tris pergales iš eilės. „Olympiacos“ paskutinį pralaimėjimą patyrė dar kovo mėnesį. Graikijos čempionatas dar neprasidėjo, o Rusijoje „Krasnodar“ žengia 3-oje vietoje. Nežymiais poros favoritais laikyčiau „Krasnodar“.

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą