2021 m. rugpjūčio 12 d., ketvirtadienis

2021-22 m. „La Liga“ prognozės

 Pagrindinis vasaros įvykis – Leo Messi išvykimas. Tačiau tai žada dar didesnę intrigą. Pristatau savo prognozes ir potencialaus pirmojo dešimtuko vasaros darbus.



  1. „Barcelona“

Be Leo Messi nuostolis tik vienas ir jis pasirinktinis – Francisco Trincao daugiau žaidybinio laiko gaus „Wolverhampton“. Į komandą atvyksta gynėjai Ericas Garcia („Manchester City“) ir Emersonas (Sevilijos „Real Betis“) bei puolėjai Sergio Aguero („Manchester City“) ir Memphis Depay („Lyon“). Nors dar neaišku ar tikrai pirkinius pavyks įregistruoti, bet jeigu tai pavyks, net ir be L. Messi komanda atrodo pajėgiausia Ispanijoje ir galinti susigrąžinti titulą.

2. Madrido „Real“

Svarbiausias įvykis – permainos trenerio poste. Zinedine‘ą Zidane‘ą pakeitė Carlo Ancelotti. Turbūt su šiuo veiksmu galima palyginti tik Sergio Ramoso, pasirinkusio „Paris Saint Germain“, išvykimą. Ant lagaminų sėdi ir Raphaelis Varane, kuris turėtų išvykti į „Manchester United“. Naujokų nedaug – iš Miuncheno „Bayern“ persikėlė Davidas Alaba, komandoje pagaliau įsitvirtinti šansą turės Takefusa Kubo, atstovavęs Madrido „Getafe“. Komanda susilpnėjo ir susigrąžinti titulą bus nelengva.

3. Madrido „Atletico“

Nors vasarą komandą nuolat purtė gandai apie komandos legendos Saulio Niguezo galimą išvykimą, veiksmo rinkoje daug nebuvo. Iš „Udinese“ atvyksta saugas Rodrigo de Paulas, iš Brazilijos – jaunas puolėjas Marcos Paulo. Nuostolių apskritai nėra – iš išvykusiųjų kiek daug minučių aikštėje praleido tik iš Londono „Arsenal“ išsinuomotas Lucas Torreira. Kaip ir kasmet, „Atletico“ nominaliai yra trečia pagal pajėgumą komanda, bet tikrai gali vėl kautis dėl aukso.

4. „Sevilla“

Vasara rami. Iš išvykusiųjų šiokius tokius vaidmenis komandoje praėjusį sezoną turėjo tik Franco Vazquezas, kuris keliasi į „Serie B“ ir Aleixas Vidalis. Atvyko du žaidėjai – antruoju klubo vartininku bus Marko Dimitrovičius („Eibar“). Atvyko ir puolėjas Erikas Lamela („Tottenham“). Komanda netgi sustiprėjo ir turėtų finišuoti TOP 4.

5. San Sebastijano „Real Sociedad“

Po gero sezono komanda dar sustiprėjo. Atvyko vartininkas Mathew Ryanas („Arsenal“) ir gynėjas Diego Rico („Bournemouth“). Nuostolių nėra, tad baskai dar labiau pasiruošę pakutenti padus varžovams kovoje dėl patekimo į Čempionų lygą.

6. „Villarreal“

Vasarą komanda stiprino gynybą. Atvyko Aïssa Mandi (Sevilijos „Real Betis“) ir iš „Segunda“ persikėlęs Jorge Cuenca. Išvyko du veteranai, kurių vaidmuo buvo vis mažiau svarbus – Ramiro Mori išvyko į Saudo Arabiją, o Carlosas Bacca atstovaus „Granada“. Komanda sustiprėjo ir kovos dėl vietos Čempionų lygoje.

7. Bilbao „Athletic“

Neįvyko nieko, ką būtų verta aprašyti. Esminis pokytis įvyko dar žiemą, kai treneriu tapo Marcelino. Vien tai, kad jis dabar startuos prie komandos vairo nuo sezono pradžios, jau reiškia, kad iš baskų galima laukti solidesnio rezultato, negu pernai.

8. Sevilijos „Real Betis“

Paskutines vasaras „žalieji“ transferams išleisdavo nemažas sumas. Ši vasara kitokia, bet klubas vis tiek įsigijo naujokų neišleidęs nieko. Atvyko vartininkas Rui Silva („Granada“) ir gynėjas Youssoufas Sabaly (Bordo „Girondins“). Išvyko du gynėjai – Emersonas („Barcelona“) ir A. Mandi („Villarreal“). Komanda kiek susilpnėjo, tačiau reiktų tikėtis kovos dėl vietos Europos turnyruose.

9. Madrido „Getafe“

Po nesėkmingo sezono komandą paliko treneris Jose Bordalas. Jį pakeitė Michelis. Pagrindinė problema pernai buvo prastas puolimas. Neatsitiktinai įsigyti du puolėjai – iš Meksikos atvyko Jose Macias, iš „Huesca“ – Sandro Ramirezas. Išvykusiųjų gretos teoriškai visai gausios, tačiau visi jie tebuvo rotacijos žaidėjai: gynėjas Sofianas Chakla (grįžo į „Villarreal“), saugai Portillo (išvyko į antrą Ispanijos lygą), Takefusa Kubo (grįžo į „Real“) ir puolėjas Juanas Hernandezas („Watford“). Komanda sustiprėjo ir turėtų grįžti į kovą dėl patekimo į pirmą dešimtuką.

10. Vigo „Celta“

Komandoje neliko dviejų išsinuomotų ir gana svarbius vaidmenis turėjusių gynėjų: Jeisono Murillo (Genujos „Sampdoria“) ir Aarono Martino („Mainz“). Tačiau stiprinamos kitos grandys. Po dešimtmečio grįžta vartininkas Matiasas Dituro, paskutinį sezoną žaidęs Čilėje. Saugas Franco Cervi atvyko iš Lisabonos „Benfica“. Komanda atrodo pajėgi vėl būti pirmame dešimtuke.

Žemesnės vietos:

11. Pamplonos „Osasuna“

12. „Valencia“

13. Valensijos „Levante“

14. „Granada“

15. „Cadiz“

16. Barselonos „Espanyol“

17. Vitorijos „Alaves“

18. „Elche“

19. „Mallorca“

20. Madrido „Rayo Vallecano“

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą