2021 m. rugpjūčio 3 d., antradienis

2021-22 „Ligue1“ prognozės

 Svarbiausiu tarpsezonio įvykiai Prancūzijoje – žvaigždžių antplūdis „Paris Saint Germain“ stovykloje ir „Lille“ pergalių vedlio Christophe‘o Galtier išvykimas į „Nice“. Pristatau savo prognozes ir TOP 10 vasaros darbus.



  1. „Paris Saint Germain“ (PSG)

Vasarą PSG ištiko naujas žvaigždžių antplūdis. Svarbiausias naujokas – būsimas komandos pagrindinis vartininkas Gianluigi Donnarumma („Milan“). Gynybą sustiprino Sergio Ramos („Real“) ir Achrafas Hakimi (Milano „Inter“), saugų liniją Georginjo Wijnaldumas („Liverpool“). Didelių nuostolių nėra – į Leverkuzeno „Bayer“ parduotas Mitchelas Bakkeris. PSG yra akivaizdūs favoritai susigrąžinti titulą.

2. „Lyon“

Pagrindinis vasaros pokytis – permainos trenerio poste. Rudi Garcia pakeitė Peteris Boszas. Atvyko naujokas iš Brazilijos – gynėjas Henrique ir Damienas da Silva iš „Rennes“. Komandą paliko ilgametis lyderis Memphis Depay („Barcelona“), taip pat ir rotacijos žaidėjas Melvinas Bardas („Nice“). Nors komanda ir susilpnėjo, bet turėtų sugebėti po dvejų metų grįžti į Čempionų lygą.

3. „Lille“

Po auksinio finišo „dogai“ neišvengė skaudžių nuostolių. Komandą paliko treneris C. Galtier ir pagrindinis vartininkas Mike Magnan („Milan“). Nauju treneriu tapo Jocelynas Gourvennecas. Į „Leicester City“ išvyko saugas Boubakary Soumaré. Daugiau nuostolių pavyko išvengti. Naujokų taip pat beveik nėra – tik į komandą pagaliau atvyks Angelis Gomezas, įsigytas anksčiau. Nors išpardavimo po sėkmingo sezono išvengti pavyko, bet pakartoti triumfą bus labai sudėtinga.

4. „Marseille“

Marselio komanda pavargo nuo vidutiniškų sezonų ir vasarą darbavosi aktyviai. Sustiprintos visos pozicijos. Atvyko vartininkas Pau Lopezas („Roma“), gynėjai Williamas Saliba (Londono „Arsenal“) ir Brazilijoje žaidęs Luanas Peresas, saugai Matteo Guendouzi („Arsenal“), Cengizas Underas („Roma“) ir iš Brazilijos atvykęs Gersonas. Tik puolime daugiau investuota į ateitį, o ne dabartį – atvyko Konradas de la Fuente („Barcelona“) ir Salimas Ben Seghiras („Nice“). Nuostolis tik vienas – Florianas Thauvinas išvyko į Meksiką. Komanda sustiprėjo ir kabinsis į vietas Čempionų lygos zonoje.

5. „Rennes“

Komanda pakito nedaug. Atvyko gynėjas Birgeris Melingas („Nimes“) ir puolėjas Kamalis Sulemana („Nordsjaelland“). Komandą paliko du gynėjai – D. da Silva („Lyon“) ir Dalbertas („Cagliari“). Nedaug minučių sulaukdavęs saugas Yannas Gboho karjerą tęs Arnhemo „Vitesse“. Komanda išliko panašaus pajėgumo ir bandys įsijungti į kovą dėl Čempionų lygos.

6. „Monaco“

Pokyčiai komandoje nėra labai dideli. Atvyko vartininkas Alexanderis Nubelis (Miuncheno „Bayern“) ir gynėjas Ismailas Jakobsas („Koln“). Komandą paliko Fode Ballo („Milan“). Tai, kad pavyko išsaugoti lyderius, yra labai pozityvus laimėjimas. Bet prisidėjus kovai antrame fronte – Čempionų lygoje, veikiausiai šį kartą tokių aukštų vietų pasiekti nepavyks.

7. „Nice“

Nuo nusivylimų pavargę komandos vadovai pasikvietė šviežiai iškeptą „Ligue1“ čempioną C. Galtier. Jis pakeitė Adrianą Ursea. Iš „Lyon“ atvyko gynėjas M. Bardas. Puolimo liniją sustiprino Justinas Kluivertas („Roma“) ir Calvinas Stengsas (Alkmaro AZ). Didžiausias nuostolis – saugo Pierre Lees Melou išvykimas į „Norwich“. Išvyko ir du kartais žaidybinio laiko gaudavę gynėjai: Andy Pelmardas („Basel“) ir Stanley N’Soki („Brugge“). Komanda potencialiai sustiprėjo, bet greito kilimo į viršų turbūt nebus.

8. „Montpellier“

Pagrindinės permainos trenerio poste. Michelį Der Zakarianą pakeitė Olivier Dall’Oglio. Skambiausias naujokas – iš „Crystal Palace“ atvykstantis gynėjas Mamadou Sakho. Be jo gynybą sustiprino iš Brazilijos persikeliantis Thuleris, saugų liniją – Leo Leroy. Į savo gimtąsias šalis grįžo mažai žaidybinio laiko sulaukdavę saugas Keaganas Dolly ir puolėjas Yun Il-Lok. Gynėjas Danielis Congre žais „Ligue2“, o saugas Damienas Le Tallecas keliasi į Atėnų AEK. Komanda išliko panašaus pajėgumo ir turėti finišuoti pirmajame dešimtuke.

9. „Reims“

Vasara buvo gana rami – atvyko tik Milano „Inter“ auklėtinis gynėjas Andreaw Gravillonas. Neišvyko nė vienas žaidėjas, turėjęs nors kiekį svarbesnį vaidmenį. Tad raudonai balti liks „Ligue1“ vidutiniokais.

10. Bordo „Girondins“

Pagrindinės permainos – Jean-Louis Gasset trenerio poste pakeitė Vladimiras Petkovičius ir jau vien tai yra didžiulis žingsnis į priekį. Didžiausias nuostolis – gynybos grandyje. Youssoufas Sabaly pereina į Sevilijos „Real Betis“. Jean Seri po nuomos grįžta į „Fulham“. Naujokų kol kas klube nėra. Tad nors sudėtis kiek susilpnėjo, bet vien dėl V. Petkovičiaus galima laukti rezultatų gerėjimo.

Žemesnes vietos:

11. „Lens“

12. „Strasbourg“

13. „Metz“

14. „Saint-Etienne“

15. „Brest“

16. „Nantes“

17. „Angers“

18. „Lorient“

19. „Clermont“

20. „Troyes“

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą