2021 m. rugpjūčio 12 d., ketvirtadienis

ž2021-22 m. UEFA Čempionų lygos paskutinio atrankos etapo prognozės

 Kitą savaitę prasideda kovos paskutiniame Čempionų lygos atrankos etape. Ko jame galime tikėtis?



„Salzburg“ – „Brondby“

Danai Čempionų lygos grupių etape nežaidė nuo 1998-99 m. sezono, tada klube dar žaidė Aurelijus Skarbalius. Jie po 16 metų pertraukos susigrąžino Danijos čempionų titulą. Aišku, kad vyšnia ant torto būtų žaidimas Čempionų lygoje. Tačiau šis scenarijus neatrodo labai realistiškas. Komanda šį sezoną sužaidė ketverias oficialias rungtynes ir nelaimėjo nė vienerių. Po keturių turų Danijos čempionate komanda žengia vos 10-oje vietoje. Austrai priešingai – startavo galingai. Užteko vos trijų turų, kad patų vienvaldžiais savo lygos lyderiais. Jie laimėjo visas ketverias oficialias rungtynes, o nuo pasirengimo sezonui ciklo pradžios laimėjo viską, išskyrus patirtą pralaimėjimą 1:3 prieš „Monaco“. Jie jau įprato europinį futbolą žaisti ir po Naujųjų. „Brondby“ neatrodo pajėgūs užkirsti kelią.

Berno „Young Boys“ – Budapešto „Ferencvaros“

Viena iš labiausiai intriguojančių porų. Abi komandos pastaraisiais sezonais yra žaidusios Čempionų lygos grupių etape. Šveicarai per 7 šio sezono oficialias rungtynes pralaimėjo vos kartą. Vengrai – du, bet skirtingai nuo šveicarų, visas likusias rungtynes jie laimėjo. Reiktų atkreipti dėmesį ir į tai, kad „Ferencvaros“ eliminavo ir akivaizdų poros favoritą Prahos „Slavia“. Nors namų pranašumą turi vengrai, nedidelį pranašumą suteikčiau „Young Boys“. Su treneriu Davidu Wagneriu jie tikrai gali pasiekti daug.

„Malmo“ – Razgrado „Ludogorets“

Švedai sieks po 5 metų pertraukos patekti į Čempionų lygos grupių turnyrą, bulgarų pauzė be žaidimo Europos elite metais trumpesnė. Valdo Dambrausko laukia akistata su Jonu Dahliu Tomassonu. Lietuvio auklėtiniai po vasaros atostogų sužaidė devynerias rungtynes ir dar nepralaimėjo nė karto – iškovotos 7 pergalės. Nebūdami favoritais jie iš turnyro pašalino Pirėjo „Olympiacos“. Švedai taip pat gana netikėtai eliminavo Glazgo „Rangers“. Švedai nepralaimėjo 10 rungtynių iš eilės ir pirmauja Švedijos lygoje. Tad laukai lygių komandų dvikova be aiškaus favorito.

Tiraspolio „Sheriff“ – Zagrebo „Dinamo“

Moldavai keturis kartus yra žaidę UEFA Europos lygos grupių etape, bet Čempionų lygos grupių etapas būtų dar niekada nepasiektas triumfas. Kroatai didžiųjų Europos turnyrų grupių etapuose žaidžia kone kasmet. Praėjusį sezoną pasiekė Europos lygos ketvirtfinalį ir iš branduolio prarado tik Joško Gvardiolą. Visuose turnyruose „Sheriff“ jau nepralaimėjo aštuonerių rungtynių iš eilės. „Dinamo“ per devynerias šio sezono oficialias rungtynes suklupo vos kartą. Patirtis ir sudėtis yra kroatų pusėje, tad moldavų stebuklai turėtų baigtis.

„Monaco“ – Donecko „Shakhtar“

Susitiks du puikūs treneriai. Roberto De Zerbi, laikomas vienu perspektyviausių ir įdomiausių trenerių pasaulyje, „Sassuolo“ pavertęs tvirtais vidutiniokais ir padėjęs atsiskleisti ne vienam jaunam talentui. Ir Niko Kovačas, po ne itin sėkmingo karjeros etapo Miunchene, su „Monaco“ sužaidęs sezoną, kuriame buvo tiek puikūs rezultatai, tiek gražus kokybiškas futbolas. Du paskutinius sezonus prancūzai nežaidė Europos turnyruose, tad dabar grįš kupini motyvacijos. Skaičiuojant draugiškas ir oficialias rungtynes, šiame sezone po 8 rungtynių patirtas tik vienas pralaimėjimas. Analogiška „šachtininkų“ statistika panaši – 2 suklupimai per 9 rungtynes. Ukrainiečiai per pastaruosius 11 sezonų vos kartą nepateko į grupių turnyrą Čempionų lygoje. Būtent tai, kad jų sudėtis labiau patyrusi, gali tapti lemtingu faktoriumi.

Lisabonos „Benfica“ – Eindhoveno PSV

„Benfica“ labai daug tikėjosi iš praėjusio sezono, bet nemažai investavę į komandą liko nepatekę į Čempionų lygą po 10 sezonų grupių turnyre iš eilės. Ši vasara buvo panaši – įsigyti tokie žaidėjai kaip Romanas Yaremchukas, Soualiho Meite. Tačiau ore vėl tvyro galimo fiasko nuotaikos, nes varžovai tikrai ne iš kelmo spirti. PSV paskutinį kartą pralaimėjo dar kovo 21 dieną. Nuo tada – vien pergalės. 4:0 laimėta ir prieš Amsterdamo „Ajax“ Nyderlandų supertaurėje. Grižę po atostogų „Benfica“ dar nepralaimėjo – 8 mačai be suklupimų. Abi šios komandos tikrai papuoštų Čempionų lygą.

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą