2021 m. rugpjūčio 11 d., trečiadienis

2021-22 m. „Premier“ lygos prognozės

 Vasara „Premier“ lygoje buvo paženklinta gandais dėl žvaigždžių ateities. Pristatau galimo sezono TOP 10 vasaros darbus ir pilnas prognozes.



  1. „Manchester City“

Vasara buvo rami, bet viena žvaigždė atvyko – Jackas Grealishas (Birmingemo „Aston Villa“). Du žaidėjai išvyko į „Barcelona“ – Ericas Garcia ir Sergio Aguero. Būtent atsisveikinimas su S. Aguero turbūt ir yra ryškiausias vasaros įvykis. „Miestiečiai“ išlieka pagrindiniai favoritai laimėti auksą.

2. „Manchester United“

Vasarą „Manchester United“ dirbo puikiai, užkamšydama didžiausias skyles. Atvyksta Jadonas Sancho (Dortmundo „Borussia“) ir Raphaelis Varane (Madrido „Real“). Tomas Heatonas taps trečiuoju klubo vartininku. Atsisveikinta su vartininku Sergio Romero. Tai ir visi pokyčiai, bet komanda itin sustiprėjusi ir tikrai mes rimtą iššūkį „City“.

3. „Liverpool“

Didžiausias vasaros įvykis – turbūt visgi yra atsisveikinimas su Georginjo Wijnaldumu, kuris karjerą tęs „Paris Saint Germain“. Skambiausias (ir praktiškai vienintelis) naujokas yra Ibrahima Konate („Leipzig“). Tai ir visi pasikeitimai. Komandą turbūt galima laikyti sustiprėjusia, nes centro gynėjo labai reikėjo, o aikštės viduryje naujokas turbūt bus. Tačiau didžiulį žingsnį į priekį žengus „United“, „raudonieji“ turbūt nebus pagrindinė grėsmė „City“.

4. Londono „Chelsea“

Vasarą atsisveikinta su dviem veteranais – Olivier Giroud („Milan“) ir Willy Cabellero. Iš „Championship“ atvykęs Marcusas Bettinelli taps trečiuoju klubo vartininku. Tačiau „aristokratai“ siejami su Romelu Lukaku. Jeigu sandėris įvyks, tada jie gal net bus didžiausia grėsmė „City“.

5. „Tottenham Hotspur“

Klubą slegia nežinomybė dėl Harry Kane‘o ateities. Ji bus lemiamas faktorius, kuris nulems, kaip atrodys klubo veiksmai per likusias transferų lango dienas. Pagrindinės vasaros naujienos – naujas treneris Nuno Esprito Santo ir Toby Alderweireldo išvykimas į Katarą. Bet būta ir pozityvių naujienų. Gynybą sustiprino vartininkas Pierluigi Gollini ir Cristianas Romero (abu iš Bergamo „Atalanta“), puolimą – Bryanas Gilas („Sevilla“). Išvyko atsarginiu vartininku buvęs Joe Hartas (Glazgo „Celtic“), Erikas Lamela („Sevilla). Nors dar galima įžvelgti nepadarytų darbų ir kankina nežinia dėl H. Kane‘o, bet nuveiktus darbus galima vertinti tik pozityviai. Visgi, didysis ketvertas šiuo metu pagal savo galimybes atrodo labai atsiplėšęs.

6. „Leicester City“

Vasarą „lapės“ užsiėmė legendų išlydėjimu – Wesas Morganas baigė karjerą, o Christianas Fuchsas karjerą tęs JAV. Visgi, komanda puikiai dirbo ir tikrai sustiprino sudėtį gynėju Ryanu Bertrandu („Southampton“), saugu Boubakary Soumaré („Lille“) ir puolėju Patsonu Daka („Salzburg“). Nors komanda stipresnė, bet įsiterpti į kovą dėl TOP 4 bus sunkiau, nes favoritai vietoje nestovėjo.

7. Londono „Arsenal“

Vasara buvo gana rami. Atvyko gynėjai Nuno Tavresas (Lisabonos „Benfica“) ir Benas White‘as („Brighton“) bei saugas Albertas Lokonga (Briuselio „Anderlecht“). Prie nuostolių galima priskirti du Madrido „Real“ išnuomotus žaidėjus Martinas Odegaardas ir Dani Ceballos grįžta į karališkojo klubo dispoziciją. Išvyksta ir Davidas Luizas. Nors atlikti žingsniai yra pozityvūs, tai per mažai, kad būtų galima grįžti į elitą.

8. Liverpulio „Everton“

Esminė vasaros permaina – Carlo Ancelotti išvyksta į Madrido „Real“, jį pakeitė Rafaelis Benitezas. Atsarginiu vartininku bus iš „Championship“ atvykęs Asmiras Begovičius. Puolimą sustiprins Androsas Townsedas („Crystal Palace“) ir Demarai Gray‘us (Leverkuzeno „Bayer“). Išvyko du ne per geriausiai pritapę žaidėjai – Bernardas žais Jungtiniuose Arabų Emyratuose, o Joshua Kingas persikėlė į „Watford“. Komandos pajėgumas išliko panašus.

9. „Wolverhampton“

Klube baigėsi Nuno Esprito Santo era. Jį pakeitė Bruno Lage, kartą tapęs Portugalijos čempionu su Lisabonos „Benfica“, yra dirbęs Anglijos klubuose asistentu. Daugiausiai investuota į gynybą. Nauju pagrindiniu vartininku bus Jose Sa (Pirėjo „Olympiacos“). Atvyko gynėjai Rayanas Aït-Nouri („Angers“) ir iš Kolumbijos atvykęs Yersonas Mosquera. Puolimą sustiprino iš „Barcelona“ išsinuomotas Francisco Trincao. Išvyko tik buvęs pagrindinis vartininkas Rui Patricio („Roma“). Komanda atrodo bent jau nesusilpnėjusi ir pajėgi grįžti į pirmą dešimtuką.

10. „West Ham United“

Po labai sėkmingo sezono, veiksmo vasarą nebuvo daug. Atvyko paskutinį sezoną „Fulham“ praleidęs vartininkas Alphonse Areola ir jaunas puolėjas Armstrongas Oko-Flex (Glazgo „Celtic“). Išvyko gynėjas Fabianas Balbuena (Maskvos „Dinamo“), neturėjęs ryškaus vaidmens klube. Tokios didžiulės sėkmės kaip pernai, tikėtis sunku. Bet dešimtuke finišuoti gali pavykti.

Žemesnės vietos:

11. „Leeds United“

12. Birmingemo „Aston Villa“

13. „Brighton“

14. „Southampton“

15. „Burnley“

16. „Newcastle“

17. „Crystal Palace“

18. „Brentford“

19. „Watford“

20. „Norwich City“

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą