2015 m. lapkričio 4 d., trečiadienis

Spalio mėnesio žmogus - Vladimiras Putinas

Tradiciškai apie pagrindinius mėnesio veikėjus pasaulio politikoje.

1. Vladimiras Putinas.



 Sirijoje daro ką nori. Bombarduoja tuos, kurie kenkia Assadui, daro gana mažai žalos ISIS. Pastebėta, kad Sirijoje jau yra ne tik karinės oro pajėgos. Kitas svarbus įvykis - Malaizijos oro linijų lėktuvo katastrofos tyrimas, kuris nors ir tiesiogiai Rusijos remiamų separatistų neapkaltina, bet tarp eilučių viskas kaip ir aišku.

2. Beata Szydlo. Turėtų tapti naująja Lenkijos premjere. Teisė ir Teisingumas nušlavė Piliečių platforma, nors jos valdymas pasižymėjo augančia ekonomikos gerove. Lietuva gali išnaudoti šį momentą gerindama santykius su Lenkija, nes bent jau Lecho Kaczynskio Lenkija buvo artima Lietuvos sąjungininkė.

3. Angela Merkel. Bando srėbti pačios prisivirta koš su pabėgėliais. Ima laikytis atsargesnės pozicijos, nes visų milijonų Vokietija nesutalpins.

4. Aleksandr Lukashenko. Laimėjo eilinius prezidento rinkimus ir dar pavyko nusikratyti dalies ES sankcijų. Seniai jo pasirodymas rinkimuose buvo toks tvirtas ir rezultato, i r visiškos ramybės po rinkimų prasme.

5. Recep Tayyip Erdogan. Turkija kalbasi su ES kaip spręsti pabėgėlių klausimą ir Turkija mėgins išpešti kiek įmanoma daugiau naudos. O laisvalaikiu Erdogan dorojosi su opozicija.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą