2017 m. birželio 6 d., antradienis

2016-17 „La Liga“: laimėjo nugalėtojų mentalitetas


„FC Barcelona“ šį sezoną buvo geriausiai puolanti komanda Ispanijos čempionate, gynėsi taip pat sėkmingiau už Madrido „Real“. Tačiau auksą po penkerių metų pertraukos minimalia persvara iškovojo „Real“, kurie daugybę rungtynių išsikapanojo iš labai sudėtingų padėčių. Pristatau Jums simbolinį geriausiųjų „La Liga“ žaidėjų vienuoliktuką.

Vartininkas Marcas Andre Ter Stegenas „FC Barcelona“/Vokietija
Kai besibaigiant vasaros transferų langui klubą paliko Claudio Bravo, tapo aišku, kad vokietis nuo šiol bus numeris vienas ne tik Čempionų lygoje, bet ir pirmą kartą per karjerą Katalonijoje – nacionaliniame čempionate. Su savo užduotimis jis susitvarkė puikiai, o tai, kaip šį sezoną rungtyniavo C. Bravo rodo, kad katalonai nesuklydo jį paleisdami.

Gynėjai

Kairysis kraštas Felipe Luisas Madrido „Atletico“/Brazilija
3 įvarčiai ir 6 rezultatyvūs perdavimai. Tokio statistika jau seniai nieko nebestebina – brazilas yra žmogus, kuris įneša daug energijos į puolimą, bet neapleidžia ir gynybos.

Centro gynėjai

Diego Godinas Madrido „Atletico“/Urugvajus
Partneriai gynybos širdyje nuolat keičiasi, bet urugvajietis išlieka jos lyderis. Šį sezoną vėl įrodinėjo, kad yra tarp geriausių pasaulyje. Įmušė ir tris įvarčius – gebėjimas mušti įvarčius galva niekur nedingo.

Stefanas Savičius Madrido „Atletico“/Juodkalnija
Šį sezoną būtent juodkalnietis buvo pagrindinis Diego Simeonės pasirinkimas šalia D. Godino. Ir jis nenuvylė – geresnės centro gynėjų poros „La Liga“ šiemet nebuvo.

Dešinysis kraštas Mario „Villarreal“/Ispanija
Atliko tris rezultatyvius perdavimus ir visą sezoną demonstravo puikų žaidimą gynyboje. Nors katalonai dairosi į brangesnes opcijas, bet „FC Barcelona“ turėtų atkreipti ir į šį ispaną, kuris tikrai sustiprintų silpniausią klubo grandį.

Centro Saugai

Tonis Kroosas Madrido „Real“/Vokietija
12 rezultatyvių perdavimų. Geresnio kūrėjo aikštės viduryje šį sezoną „La Liga“ nebuvo.

Asieras Illarramendi San Sebastiano „Real Sociedad“/Ispanija
Madride jis žvaigžde netapo, todėl ir kiti didesni klubai įvertins nesėkmingą adaptaciją, pirkėjų eilės turbūt nebus. Tačiau jis to būtų vertas, nes vargu ar buvo geresnis griaunantis saugas šio sezono „La Liga“.

Saulis Niguezas Madrido „Atletico“/Ispanija
Jeigu legendinis Gabi „Atletico“ yra griovėjas, tai S. Niguezas – griaunantis kūrėjas. Gynybinio juodo darbo nevengia, tačiau ir pats įmušė tris įvarčius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Puolėjai

Kairysis kraštas Neymaras „FC Barcelona“/Brazilija
Brazilui šis sezonas buvo kitoks. Nors įmušė vos 13 įvarčių, tačiau žaidė turbūt brandžiausią savo sezono ir jo darbo vaisius pirmiausiai pajuto kiti komandos puolėjai. 11 rezultatyvių perdavimų, galybė į neviltį šokiais su kamuoliu krašte sugniuždytų varžovų. Brazilas buvo atakų variklis.

Centras Luisas Suarezas „FC Barcelona“/Urugvajus
29 įvarčiai ir 13 rezultatyvių perdavimų. Geresnio „devintojo“ numerio lygoje nebuvo.

Dešinysis kraštas Leo Messi „FC Barcelona“/Argentina
„Tridente“ šį sezoną buvo nuostabi kaip ir anksčiau. 37 įvarčiai ir 9 rezultatyvūs perdavimai yra L. Messi statistika. Nei argentiniečio, nei jo partnerių puolime negalima kaltinti dėl sidabro – problemos slypėjo komplektacijoje ir trenerio sprendimuose.

Treneris Eusebio Sacristanas San Sebastiano „Real Sociedad“/Ispanija
Buvęs „FC Barcelona“ jaunimo komandos treneris baskų krašte subūrė puikią komandą. Ji pasižymi nepriekaištingu standartiniu situacijų išpildymu, smūgiais iš toli ir pastangomis kuo daugiau laiko kontroliuoti kamuolį. Baskai buvo viena iš geriausiai puolančių komandų.

Šaunuoliai Vitorijos „Alaves“
Prieš du dešimtmečius Europoje siautėjusi komanda grįžo į „La Liga“ su trenksmu. Užimta 9 vieta, pavyko patekti į Karaliaus taurės finalą. Mauricio Pellegrino pirmą kartą Europoje su vienu klubu dirbo visą sezoną ir darbo vaisiai akivaizdūs. Baskai žaidė gynybinį kontratakomis paremtą futbolą ir retai nelaimėdavo rungtynių, jeigu įmušdavo pirmi.

Nevykėliai „Valencia“


Vasarą galvos klubę neskraidė, klubas prarado penkis kertinius žaidėjus, tačiau buvo ir įdomių naujokų, tokių kaip Nani, Martinas Montoya ar Alvaro Medranas. Komanda „popieriuje“ privalėjo finišuoti TOP 6. Realybė buvo kitokia – prie komandos vairo stovėjo trys skirtingi treneriai, komanda nepaisant permainų taip ir nepradėjo padoriau gintis ir finišavo už TOP 10 ribų. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą