2017 m. birželio 13 d., antradienis

2016-17 UEFA Europos lyga: išliko nebūtinai stipriausieji


Šis UEFA Europos lygos sezonas buvo pilnas kontrastų. Daug klubų, kurie „popieriuje“ atrodė kaip galimi turnyro favoritai, savo kelią baigę anksti, o tarp aštuonių geriausiųjų šįkart buvo net du Belgijos klubai. Pristatau Jums simbolinį netikėto sezono geriausiųjų vienuoliktuką.

Vartininkas Anthony Lopesas „Lyon“/Portugalija
Nors šį sezoną kiek neįprastai nė vienas Portugalijos klubas turnyre toli nenukeliavo, tačiau A. Lopesas buvo puikus šalies futbolo ambasadorius. „Lyon“ gynybos sistemoje jis buvo vienas kertinių žmonių.

Gynėjai

Kairysis kraštas Daley Blindas „Manchester United“/Nyderlandai

Jeigu „Premier“ lygoje šį sezoną buvo labiau atsarginis, Europoje daugumą rungtynių sužaidė starto sudėtyje. Efektingu žaidimu puolime nepasižymėjo, tačiau krašte puikiai tvarkėsi su galingais varžovais.
Centro gynėjai

Gustavo Cabralis Vigo „Celta“/Argentina
Patyręs argentinietis buvo viena iš pagrindinų sėkmingo galisų sezono priežasčių.

Davinsonas Sanchezas Amsterdamo „Ajax“/Kolumbija

Jaunasis kolumbietis, skirtingai negu nacionaliniame čempionate, įvarčiais nežibėjo, tačiau gynyboje geresnio jauno žaidėjo Europos lygoje nebuvo.

Dešinysis kraštas Hugo Mallo Vigo „Celta“/Ispanija
Ispanas šį sezoną Europos lygoje atliko tris rezultatyvius perdavimus. Gynyboje taip pat žibėjo.,
Saugai

Atraminiai saugai

Paulis Pogba „Manchester United“/Prancūzija
3 įvarčiai ir rezultatyvus perdavimas. Vienas iš įvarčių pelnytas finale. Mančesterio rekordinis pirkinys Europos fronte buvo vienas pagrindinių sėkmės kalvių.

Maximas Gonalonsas „Lyon“/Prancūzija

Geresnio griaunančio saugo šį sezoną Europos lygoje turbūt nebuvo. Jis yra vienas tų, kuriems prancūzai labiausiai turėtų būti dėkingi dėl sėkmingo sezono.

Kairysis kraštas Aminas Younesas Amsterdamo „Ajax“/Vokietija

Įmušė 4 įvarčius, bet jų galėjo būti ir daugiau, nes gerokai šlubavo vokiečio progų realizacija. Visgi, sezonas buvo tikrai sėkmingas, o A. Younesas – vienas pagrindinių atakų variklių.

Atakuojantis centro saugas Andersonas Talisca Stambulo „Besiktas“/Brazilija

Nors turkai apskritai turnyre sužaidė tik šešerias rungtynes, brazilas spėjo įmušti du įvarčius ir atlikti 4 rezultatyvius perdavimus.

Dešinysis kraštas Bertrandas Traore Amsterdamo „Ajax“/Burkina Fasas

Žaidėjo, priklausančio Londono „Chelsea“ progresas tikrai turėjo nudžiuginti „aristokratų“ vadovybę. Europos lygoje jis įmušė 4 kartus ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Puolėjas Alexandras Lacazette „Lyon“/Prancūzija

Įmušė šešis įvarčius. Tai gal ir neatrodo daug, bet dauguma tų, kurie įmušė daugiau, sezoną baigė anksčiau.

Treneris Peteris Boszas Amsterdamo „Ajax“/Nyderlandai


Sezonas olandams prasidėjo tragiškai – Čempionų lygos atrankoje juos tiesiog sutraiškė „Rostov“. Tačiau P. Boszo jaunimas atsitiesė ir sužaidė netikėtai gerą europinį sezoną, krisdami tik finale. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą