2017 m. birželio 5 d., pirmadienis

Anglijos „Premier“ lyga: vis sunkiau pakeliama kova keliais frontais


Anglijos „Premier“ lygos sezonas parodė, kad net superklubams vis sunkiau atlaikyti kelių turnyrų naštą: 1 ir 4 vietas užėmė komandos, kurios Europos turnyruose net nedalyvavo (Londono „Chelsea“ ir „Liverpool“, 2-ą, komanda, kuri iš UEFA Europos lygos iškrito labai anksti „Tottenham Hotspur“. Didžiausia naujiena yra tai, kad pirmą kartą nuo 1997-98 Čempionų lygoje nežais Londono „Arsenal“. Pristatau Jums simbolinį geriausiųjų vienuoliktuką.

Vartininkas Petras Čechas Londono „Arsenal“/Čekija
Gynyba šį sezoną tikrai nebuvo stipriausia „kanonierių“ vieta, čekas nuolat turėdavo daug darbo ir su juo susitvarkė gana gerai.

Centro gynėjai

Nicolas Otamendi „Manchester City“/Argentina
Itin kiauroje „miestiečių“ gynyboje jis buvo geriausias žaidėjas. Aišku, klaidų padaryta, tačiau nereikėtų pamiršti to, kad silpnoji grandis visgi buvo krašto gynėjai, o kone visą sezoną Pepas Guardiola negalėjo remtis optimaliu ketvertuku.

Aleksandras Kolarovas „Manchester City“/Serbija
Patyręs serbas buvo perkvalifikuotas į centro gynėją ir su savo darbu susitvarkė sužaisdamas turbūt karjeros sezoną. Itin serbo reikšmė komandai atsiskleisdavo tada, kai su N. Otamendi tandemą sudarydavo Johnas Stonesas. A. Kolarovas šiemet buvo visa galva geresnis už talentingąjį anglą.

Janas Vertonghenas „Tottenham Hotspur“/Nyderlandai
Geriausiojo lygos gynyboje jis buvo kertinis žmogus, kuris šiemet pranoko ir Toby Alderweireldą, kuris pernai daugelio buvo įvardijamas kaip geriausias lygos gynėjas.

Saugai

Kairysis saugas Marcos Alonso Londono „Chelsea“/Ispanija
26-metų ispanas buvo gana netikėtas Antonio Contes pirkinys. Tačiau visiškai pasiteisino. 6 įvarčiai ir 3 rezultatyvūs perdavimai, puikus standartinių situacijų išnaudojimas ir gera gynyba – jo stiprybės.

Centro saugai

Paulis Pogba „Manchester United“ (MU)/Prancūzija
Sezonas nebuvo lengvas. Jis buvo naujokas komandoje, kurioje buvo daug naujų veidų ir Jose Mourinho užtruko, kol surado optimalią schemą. Skaičiai gal ir nėra įspūdingi – 5 įvarčiai, 4 rezultatyvūs perdavimai, tačiau jo darbas matematiškai neišmatuojamas. Be jo MU būtų buvusi dar žemesnėje vietoje.

Kevinas de Bruyne „Manchester City“/Belgija
6 įvarčiai ir 18 rezultatyvių perdavimų. Belgas buvo tas žmogus, kuris tempė „miestiečių“ vežimą į priekį visą sezoną. Turbūt vienintelis iš klubo lyderių išvengė tiek žaidybinių duobių, tiek traumų.

Dešinysis saugas Victoras Mosesas Londono „Chelsea“/Nigerija
Kaip ir M. Alonso atveju, skaičiai nėra įspūdingi, tačiau įvarčiai ir nebuvo tai, ko A. Conte labiausiai norėjo iš savo krašto saugų, Svarbu tai, kad nigerietis neblogai gynėsi ir maudydavo varžovus savo krašte puolime.

Puolėjai

Kairysis kraštas Edenas Hazardas Londono „Chelsea“/Belgija
16 įvarčių ir 5 rezultatyvūs perdavimai. Grįžo tas E. Hazardas, kurį pernai matėme tik per EURO 2016. Sezonas jam buvo nuostabus.

Centras Harry Kane‘as „Tottenham Hotspur“/Anglija
29 įvarčiai ir 7 rezultatyvūs perdavimai. Anglas įrodė, kad nėra trumpalaikis laimės kūdikis, o priešingai – toks geras ir stabilus puolėjas, kokio britai nematė nuo auksinių Wayno Rooney laikų.

Dešinysis kraštas Christianas Eriksenas „Tottenham Hotspur“/Danija
8 įvarčiai ir 15 rezultatyvių perdavimų. Ryškesnis kūrėjas už daną šį sezoną buvo tik K. de Bruyne.

Treneris Antonio Conte Londono „Chelsea“
Prieš sezoną kovos dėl aukso laukta iš Mančesterio klubų. „Aristokratai“ po 10 vietos finišo pasikeitė minimaliai. Sezono pradžia buvo sunki, tačiau A. Conte surado optimalią schemą ir „Chelsea“ gana lengvai laimėjo Anglijos čempionatą.

Sezono staigmena „Bournemouth“
„Vyšnios“ sužaidė puikų sezoną ir pasiekė „Premier“ lygos dešimtuką. Eddie Howe‘as sukūrė itin kovingą, gerai atakuojančią komandą. Šios komandos darbo modelis leidžia tikėtis, kad prie TOP 10 finišų greitai įprasime.

Sezono nusivylimas „Sunderland“
Davido Moyeso komanda iškrito iš „Premier“ lygos. Neutralūs sirgaliai to laukė jau senokai – klubas turi nuobodžios komandos reputaciją. Komandą pražudė itin nykus puolimas – tik Jermainas Defoe įmušė daugiau negu keturis kartus. Kai „Sunderland“ įmušdavo pirmi, retai persvaros neišsaugodavo, bet šiemet tai buvo retenybė.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą