2017 m. birželio 13 d., antradienis

„Serie A“: Apeninų fronte nieko naujo


Italijos futbolo čempionatas šįkart buvo toks, kaip esame įpratę – prizininkų trejetas toks, kaip ir buvo prognozuota, o „Juventus“ persvara tirpti pradėjo tik tada, kai komanda visą energiją paskyrė pasiruošimui Čempionų lygos finalui. Pristatau jums simbolinę geriausiųjų vienuolikę.

Vartininkas Gianluigi Donnarumma „Milan“/Italija
18-metis šį sezoną jau nuo pat jo starto buvo tvirtas starto sudėties žaidėjas ir atsižvelgiant į kitus Milano gynybinius pajėgumus, praleido tikrai gana nedaug įvarčių.

Gynėjai

Kairysis kraštas Faouzis Ghoulamas „Napoli“/Alžyras
Gynybiniu požiūriu yra ir geresnių, bet alžyrietis itin svarbus komandos puolimui. Šį sezoną jis atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Centro gynėjai

Federico Fazio „AS Roma“/Argentina

Patyręs argentinietis yra vienas geriausių praėjusios vasaros pirkinių Europoje. Jo atėjimas į komandą gerokai sucementavo „romėnų“ gynybą.

Mattia Caldara Bergamo „Atalanta“/Italija

Turino „Juventus“ priklausantis italas šį sezoną ne tik be konkurencijos buvo geriausias jaunas gynėjas „Serie A“, bet ir įmušė įspūdingą skaičių įvarčių – 7.

Dešinysis kraštas Andrea Conti Bergamo „Atalanta“/Italija
Karštakošis italas šį sezoną įmušė 8 įvarčius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Kaip gynėjui, skaičiai įspūdingi, o vienintelis trukdis, galintis sutrukdyti pasiekti daug yra ūmus charakteris.

Saugai

Atraminiai saugai

Miralemas Pjaničius Turino „Juventus“/Bosnija ir Hercegovina
Daug laiko pritapti Turine nereikėjo. 5 įvarčiai, 9 rezultatyvūs perdavimai ir Hakanas Calhanoglu turėjo rimtą konkurentą dėl to, kas Europoje geriausiai atlieka baudos smūgius. Įvarčių galėjo būti ir daugiau, bet kiek šlubavo progų realizacija.

Kevinas Strootmanas „AS Roma“/Nyderlandai

Olandas išvengė didesnių traumų, kurios anksčiau stabdė progresą (turbūt ir sparnų pakėlimą iš Amžinojo miesto). 4 įvarčiai, 7 rezultatyvūs perdavimai ir aišku daug juodo darbo gynyboje.

Kairysis kraštas Lorenzo Insigne „Napoli“/Italija

Maurizio Sarri žino, kaip išnaudoti šį mažylį. Du sezonai su šiuo treneriu yra neabejotinai geriausi italo karjeroje. Šįkart derlius toks – 18 įvarčių ir 9 rezultatyvūs perdavimai. Įvarčių galėjo būti ir daugiau, bet buvo rungtynių, kai progos švaistytos bajoriškai.

Atakuojantis centro saugas Alejandro Gomezas Bergamo „Atalanta“/Argentina

16 įvarčių ir 10 rezultatyvių perdavimų. Be abejo, konkurencija tarp atakuojančių sidabro šalies futbolininkų yra nenormali, tad į rinktinės radarus pakliūti turbūt nepavyks, bet argentinietis sužaidė epinį sezoną.

Dešinysis kraštas Felipe Andersonas Romos „Lazio“/Brazilija

4 įvarčiai ir 9 rezultatyvūs perdavimai gal ir neverčia iš koto, bet sezonas buvo geras ir labai brandus. Brazilas parodė, jog nevengia ir juodo gynybinio darbo. Realu, kad tai paskutinis jo sezonas Romoje.

Puolėjas Edinas Dzeko „AS Roma“/Bosnija ir Hercegovina

29 įvarčiai ir 9 rezultatyvūs perdavimai. Bosnis rado savo vietą, kurioje jis gali parodyti ką moka, yra vertinamas trenerių ir mylimas sirgalių.

Treneris Gian Piero Gasperini Bergamo „Atalanta“/Italija

Jis žaidė trimis gynėjais tada, kai TOP 5 lygose turbūt dar nebuvo nė vienos kitos komandos, kuri naudotų šią schemą. Jis yra galbūt netgi apskritai trumpiausiai Milano „Inter“ dirbęs treneris. Bergame jis sukūrė komandą, kuri puikiai išnaudoja standartines situacijas, moka saugoti įgytą pranašumą ir nuolat spaudžia varžovus mėgindami perimti kamuolį. Sėkmė atnešė ir tai, kuo anksčiau G. P. Gasperini komandos negarsėdavo – puiki gynyba.

Sezono staigmena Bergamo „Atalanta“

Sezono nevykėliai „Genoa“

Treneris Ivanas Juričius buvo atleistas ir sugrąžintas į savo postą. Komanda kibirkščiavo – pavyzdžiui klasiškai patiesė Turino „Juventus“, tačiau variklis pilnai taip ir neužsivedė. Yra ir objektyvių priežasčių – Diego Perotti, Cristianas Ansaldi, Diego Capelas buvo svarbūs žaidėjai, o vasarą jų komandoje neliko. Komandos puolimą tempė vienintelis Giovanni Simeone, o klubas buvo blankus ir beveidis. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą