2017 m. birželio 13 d., antradienis

UEFA Čempionų lyga: pirmą kartą apgintas titulas


Pirmą kartą modernios eros UEFA Čempionų lygoje dvejus metus iš eilės tas pats klubas laimi turnyrą. Sezonas buvo paženklintas ir staigmenų – „Monaco“ nužygiavo iki pusfinalio, „Paris Saint Germain“ (PSG) neišsaugojo milžiniškos persvaros aštuntfinalyje. Pristatau jums simbolinį vienuoliktuką.

Vartininkas Kasperas Schmeichelis „Leicester City“/Danija

„Lapių“ kampanija Europoje buvo įspūdinga ir prie to daug prisidėjo puiki dano forma. Nors Anglijoje būtų problemų, Europos fronte komandos gynyba veikė kaip laikrodis.
Gynėjai

Kairysis kraštas Marcelo „Real“/Brazilija

Po šio sezono net prisiekę Roberto Carloso fanai pripažįsta, jog nebūtinai legendinis brazilas yra geriausias visų laikų Madrido komandos krašto gynėjas. Prie sėkmingos europinės kampanijos Marcelo prisidėjo dviem rezultatyviais perdavimais, o puolimas išliko pagrindinė jo stiprybė.

Centro gynėjai

Diego Godinas Madrido „Atletico“/Urugvajus

Įvarčių šį sezoną nemušė, tačiau partneriams gynybos širdyje keičiantis kaip karuselėje, sugebėjo išlikti stabilumo garantas.

Giorgio Chiellini Turino „Juventus“/Italija

Įmušė svarbų įvartį į „FC Barcelona“ vartus ketvirtfinalyje, bet svarbiau tai, kad buvo turbūt geriausios Europoje gynėjų linijos ašis.

Dešinysis kraštas Dani Alvesas Turino „Juventus“/Brazilija

Trys įvarčiai ir keturi rezultatyvūs perdavimai. Atkrintamosiose varžybose demonstravo turbūt geriausią formą per savo ilgą karjerą.

Centro saugai

Thiago Alcantara Miuncheno „Bayern“/Ispanija

2 įvarčiai ir 3 rezultatyvūs perdavimai. Ispanas buvo saugų vienas įsimintiniausių sezono aikštės vidurio generolų.

Casemiro Madrido „Real“/Brazilija

Šiaip jau vienas gynybiškiausių saugų, kokį galima įsivaizduoti šį sezoną įmušė du įvarčius (vieną finale) ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų. Bet Madridas jį vertina pirmiausiai kaip „pitbulį“, kuris kliudo žaisti varžovams, o jeigu praranda koncentraciją, stabdo juos kietai.

Arturo Vidalis Miuncheno „Bayern“/Čilė

Įmušė tris įvarčius, buvo tiek svarbus atakų organizavimo variklis, tiek juodadarbis gynyboje. Puikų europinį sezoną sugadino tik šaukštas deguto – raudona kortelė ketvirtfinalyje prieš Madrido „Real“.

Puolėjai

Kairysis kraštas Cristiano Ronaldo Madrido „Real“/Portugalija

12 įvarčių ir 5 rezultatyvūs perdavimai. Dauguma iš šių įspūdingų skaičių pasiekta jau lemiamoje sezono stadijoje. Puikūs pergalingi C. Ronaldo metai.

Centras Robertas Lewanowskis Miuncheno „Bayern“/Lenkija

8 įvarčiai. Jeigu ne sąlyginai ankstyvas kritimas iš Čempionų lygos, tikrai galėjo įmušti ir daugiau už C. Ronaldo.

Dešinysis kraštas Leo Messi „FC Barcelona“/Argentina

11 įvarčių ir 2 rezultatyvūs perdavimai. Jeigu panašiai gerą sezoną Europoje būtų turėję ne tik Neymaras ir Arda, katalonai būtų nužengę toliau.

Treneris Zinedinas Zidanas Madrido „Real“/Prancūzija

1,5 metų darbo stažas ir dvi laimėtos Čempionų lygos. Z. Zidanas apgindamas titiulą įrodė, kad pernykštė sėkmė, nebuvo atsistiktinumas ir karakiškasis klubas pelnytai apgynė titulą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą