2017 m. rugpjūčio 24 d., ketvirtadienis

2017-18 „Serie A“ prognozės

Vasarą Italijoje „AC Milan“ švaistė pinigus, Turino „Juventus“ netikėtai prarado kelis lyderius ir ne viena iš stipriausių komandų keitė trenerius. Nors kortos perdėliotos, tačiau čempionato favoritais vėl bus Turino „Juventus“.

1. Turino „Juventus“ (foto-Massimiliano Allegri)
Daugelis „zebrų“ fanų tikėjosi, kad blogiausias dalykas, nutikęs klubui tarpsezoniu bus naujas logotipas. Tačiau liūdnų istorijų buvo ir daugiau. Paviešinta informacija apie konfliktą rūbinėje praėjusio sezono Čempionų lygos finalo metu kainavo Leonardo Bonuucci išvykimą, futbolininkas pasirinko „Milan“, kitas istorijos herojus Dani Alvesas išvyko į „Paris Saint Germain“. Mario Lemina karjerą tęs „Southampton“, Tomasas Rinconas išnuomotas „Torino“, Rolando Mandragora – „Crotone“, baigėsi Paolo De Ceglie kontraktas, tačiau tik du skandalistus galima laikyti nuostoliais. Nors vasarą daugiausiai investuota į krašto žaidėjus, didžiausia žvaigždė, papildžiusi komanda yra Blaisas Matuidi, kuris yra būtent tai, ko trūko komandai pernai – agresyvus aukščiausios klasės griaunantis saugas. Draugiškose rungtynėse puikiai atrodė iš iš „Boca Juniors“ atvykęs Rodrigo Bentancuras. Kraštus sustiprino Matia De Sciglio, iš „Bayern“ išsinuomotas Douglas Costa ir Italijos futbolo ateitis – „Fiorentina“ palikęs Federico Bernandeschi. Gianluigi Buffono naujasis dubleris bus buvęs „Arsenal“ vartų sargas Wojciechas Szczesny, pakeitęs Neto, kuris išvyko į „Valencia“. Pilnai įsigyti Mehdi Benatia ir Juan Cuadrado. Nors bendrai klubas tikrai sustiprėjo, tačiau neįsigyta pamaina D. Alvesui sezono eigoje gali kelti problemų.
2. „Napoli“
Vasara Neapolyje buvo rami. Niekas per daug neatakavo pasiūlymais už jų puolimo ketvertą. Gynybą sustiprino Mario Rui, puolimą Adamas Ounasas, tačiau tai jauni žaidėjai, kurie svarbių vaidmenų neturės. Jonathanas de Guzmanas galutinai išvyko ir prisijungs prie Frankfurto „Eintracht“. Be to, po traumos pilnai į rikiuotę grįžta Adamas Milikas, tad „Napoli“ vėl bus rimta jėga.
3. „AS Roma“
Kadangi Luciano Spaletti sugundė Milano „Internazionale“ pasiūlymas, teko ieškotis naujo stratego. Juo tapo labai sėkmingai su „Sassuolo“ dirbęs Eusebio Di Francesco. Pasikeitimų klube daug. Gynybai pastiprinimų ieškota Nyderlanduose – atvyks Hectoras Moreno ir Rickas Karsdopas. Nemokamai prisijungė ir praeityje „Lazio“ garbę gynęs Aleksandras Kolarovas. Saugų liniją sustiprino bene ryškiausias vasaros pirkinys – Maximas Gonalonsas bei Lorenzo Pellegrini, su kuriuo E. Di Francesco dirbo pernai. Savo buvusį klubą paskui trenerį į Amžinąjį miestą iškeitė ir Gregoras Defrelis. Puolimą sustiprins ir Cengizas Underas. Nuostolių išvengti nepavyko – į „Liverpool“ sparnus pakėlė klubo lyderis Mohamedas Salahas, „Chelsea“ – Antonio Rudigeris. Baigėsi ir šlovinga Francesco Totti era klube. Išvyko ir Leandro Paredesas, bei Wojciechas Szczesny. Komanda kiek susilpnėjo, tačiau medalius laimėti gali.
4. Milano „Internazionale“
Vasarą Milano komanda sustiprino visas grandis. Iš „Torino“ perėjo vartininkas Daniele Padelli. Gynybą sustiprino Milanas Škriniakas iš Genujos „Sampdoria“, Dalbertas iš „Nice“ ir Joao Cancelo iš „Valencia“. Saugų linija stiprinta „Fiorentina“ žaidėjais: Matiasas Vecino ir Borja Valero. Komandą paliko Gary Medelis, išnuomotas Jeisonas Murillo. Everas Banega po metų grįžta į „Sevilla“, išnuomotas į „Valencia“ ir vilčių nepateisinęs Geoffrey Kondogbia. Puolėjas Rodrigo Palacio nuo šiol atstovaus „Bologna“. Komandos sudėtis tikrai nesusilpnėjo, trenerio postą perima Luciano Spaletti, tad galima laukti sugrįžimo į Čempionų lygą.
5. „AC Milan“
Milano komanda šią vasarą transferų rinkoje siautėjo kaip niekas kitas. Kad išsaugotų savo pagrindinį vartininką, įsigijo ir antrąjį brolį Donnarummą, taip pat vartininką. Gynybą sustiprino L. Bonucci iš Turino „Juventus“, Mateo Musacchio iš „Villarreal“, Ricardo Rodriguezas iš „Wolfsburg“, Andrea Conti iš Bergamo „Atalantos“. Saugų liniją – Hakanas Calhanoglu iš Leverkuzeno „Bayer“, Lucas Biglia iš Romos „Lazio“, Franckas Kessie iš Bergamo „Atalanta“. Puolimą – Andre Silva iš „Porto“, Nikola Kaliničius iš „Fiorentina“ ir Fabio Borini iš „Sunderland“. Keisuke Honda ir Leonelis Vangioni išvyko į Meksiką, Andrea Poli į „Bologna“, Jurajus Kucka į „Trabzonspor“, M. De Sciglio į Turino „Juventus“. Gianluca Lapadula išnuomotas į „Genoa“, o kvailiausio metų šalies transfero vardo nusipelno tai, kad Carlosas Bacca išnuomotas „Villarreal“. Būtent puolėjai turėtų būti didžiausia problema, su galybe naujokų tikrai užtruks, kol Vincenzo Montella atras komandos branduolį. Tad Čempionų lygos dar gali reikti palaukti.
6. „Fiorentina“
Paolo Sousa trenerio poste pakeitė Stefano Pioli. Permainų buvo labai daug. Milano „Inter“ įsigijo M. Vecino ir B. Valero, F. Bernandeschi – Turino „Juventus“, N. Kaliničių – „Milan“. Tai tik didžiausi nuostoliai. Josipas Iličičius perėjo į Bergamo „Atalanta“, Hvorje Miličius – į Pirėjo „Olympiacos“. Pagrindinis vartininkas Ciprianas Tatarusanu iškeliavo į „Nantes“, baigėsi Giuseppe Rossi ir Carloso Salcedo sutartys. Išvykusius pakeis ne tokie garsūs žaidėjai. Gynyboje – Vitoras Hugo, Nikola Milenkovičius, Bruno Gasparas, Petko Hristovas, Cristiano Biraghi, Germanas Pezzella. Saugų liniją – Jordanas Veretoutas, Marco Benassi ir Valentinas Eysserickas, Gil Diasas. Puolimą – Martinas Graiciaras, Rafikas Zekhnini ir Giovanni Simeone. Laukia sunkus sezonas, tačiau tikėtina, kad pavyks patekti į kito sezono UEFA Europos lygą.
7. Romos „Lazio“
Vasarą nuostolių išvengti nepavyko – L. Biglia iškeliavo į „Milan“, Wesley Hoedtas į „Southampton“. Lucasas Leiva, po daugelio sezonų palikęs „Liverpool“ turėtų pakeisti L. Biglią, Davidas di Gennaro taip pat papildys saugų liniją. Puolimą sustiprintas Adamas Marušičius ir iš Barselonos „Espanyol“ atvykęs Felipe Caicedo. Neaiški lieka Balde Keita ateitis. Varžovus krėtusių permainų kontekste, stabilumas galbūt ir yra gerai, bet kovoti dėl Čempionų lygos vargu ar pavyks.
8. Bergamo „Atalanta“
Vasara buvo ramesnė, negu buvo galima tikėtis po tokio įspūdingo sezono. Nepavyko išlaikyti F. Kessie ir A. Conti, kurie pasirinko „Milan“, bet kiti lyderiai klube lieka. Gautus pinigus klubas rimtai investavo. Gynybą sustiprino Jose Luisas Palomino, Fabio Eguelfi, Timothy Castagnas. Saugų liniją – Robinas Gosensas, Nicolas Haasas, Joao Schmidtas, Matteo Pessina ir du skambiausi pirkiniai – „Fiorentina“ palikęs Josipas Iličičius ir Martenas de Roonas, atvykęs iš „Middlesbrough“. Puolime naujokų mažiau: Luca Vido ir Ricardo Orsolini. Komanda sustiprėjo, tačiau vietoje nestovi konkurentai, tad laukia sunkus sezonas.
9. „Sassuolo“
Nuostoliai trys. Visi svarbiausieji iškeliavo į „Roma“, tiek treneris E. Di Francesco, tiek L. Pellegrini, tiek G. Defrelis. Naujuoju klubo treneriu tapo nedaug patirties turintis Christianas Bucchi. Tiesa, iš tos pačios Amžinojo miesto komandos įsigyti jaunieji Riccardo Marchizza, Davidas Frattesi, iš „Palermo“ – Edoardo Golaniga ir Leonardo Marsonas, „Fiorentina“ – Giacomo Satalino, „Ascoli“ – Francesco Cassata. Praradimai rimti, o naujokai daugiau yra ateities žaidėjai, bet tai nereiškia, kad šiemet rezultatai bus kuklūs.
10. „Torino“
Svarbiausia žinia tai, kad liko Andra Belotti. Puolime opcijų naujų sezoną bus ir daugiau – iš „Roma“ atvyksta Umaras Sadiqas, iš Pamplonos „Osasunos“ – Alexas Berengueras. Saugų liniją papildė iš „Juventus“ išsinuomotas Tomas Rinconas, gynybą – Nikolas Nkoulou iš „Lyon“ . Joe Hartą vartuose pakeis ilgametis „Paris Saint Germain“ žaidėjas Salvatore Sirigu. Didžiausias nuostolis – Marco Benassi išvykimas į „Fiorentina“. Gastonas Silva pasirinko Meksiką, Luca Rossettini – „Genoa“. Komanda sustiprėjo, tad finišuoti turėtų TOP 10.
Žemesnės vietos:
11. Genujos „Sampdoria“
12. Veronos „Chievo“
13. „Genoa“
14. „Udinese“
15. „Bologna“
16. „Cagliari“
17. Feraros SPAL
18. Veronos „Hellas“
19. „Crotone“
20. „Benevento“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą