2017 m. rugpjūčio 8 d., antradienis

2017-18 UEFA Čempionų lygos atrankos lemiamo etapo prognozės

Dėl kito sezono UEFA Čempionų lygos grupių etapo teliko dešimt nežinomųjų. Tradiciškai dėl atrankos sistemos poros yra labai skirtingo lygmens. Pateikiu savo prognozes.
„Kobenhavn“ – „Qarabag“

Danijos čempionams žaidimas UEFA Čempionų lygos grupių turnyre nėra naujiena, tačiau jie ten patenka tikrai ne kiekvienais metais. Šiemet turėtų pavykti, nors azerai tikrai nėra lengvai įveikiami varžovai. Azerbaidžane sezonas dar nėra prasidėjęs, „Kobenhavn“ sezono startas nebuvo itin sėkmingas, o „Qarabag“ šiuo metu yra gana neblogos formos. Visgi, daugiau aukščiausio lygio kovų patirties turintys danai veikiausiai žengs į kitą etapą.

Prahos „Slavia“ – Nikosijos APOEL

Čekai pagrindiniame Čempionų lygos turnyre nerungtyniavo jau senokai. Kipriečiai nuolat žaidžia Čempionų lygos arba Europos lygos grupių etape. Visgi, šį kartą scenarijus gali būti kitoks. Kipriečių pagrindinė problema yra tai, kad sezonas čia dar neprasidėjo, nors Europoje rezultatai nėra blogi, bet čekai taip pat yra geros formos ir šį sezoną jau sužaidė daugiau aukščiausio lygio rungtynių. Be to „Slavia“ turės aikštės pranašumą, tad turėtų patekti į kitą etapą.

Maskvos CSKA – Berno „Young Boys“

Kaip ir visos Šveicarijos komandos, „Young Boys“ jau ilgą laiką yra „Basel“ šešėlyje. Tačiau šį sezoną jie labai greitai įgavo puikią formą – yra vienvaldžiai Šveicarijos pirmenybių lyderiai, o iš Čempionų lygos išmetė Kijevo „Dinamo“. Maskvos CSKA nebus lengviau įveikiama kliūtis. Visgi, „armiečių“ sezono startas tikrai nėra įtikinantis, artimiausių savaičių kalendorius „Premier“ lygoje nelengvas. Todėl iš šveicarų reiktų laukti naujos sensacijos.

„Liverpool“ – „Hoffenheim“

Anglams grįžti į Čempionų lygą nebus paprasta – burtai lėmė vienus iš sunkiausiai įveikiamų varžovų. Visgi, atsakomosiose rungtynėse „Anfield“ stadione pergalė turėtų būti pasiekta. Abiejose šalyse sezonas dar neprasidėjo. „Liverpool“ dvikovų su vokiečiais periodu laukia vidutiniokai, „kaimiečių“ – rungtynės Vokietijos taurėje su žemesnės lygos klubu ir Bundeslygos startas su Brėmeno „Werder“. Abu klubai tarpsezoniu demonstruoja, jog jau dabar yra gana geros sportinės formos – nepralaimėjo nė vienerių rungtynių. Galima laukti aukštos kokybės futbolo, o laimėti turėtų labiau patyręs „Liverpool“.

Bukarešto „Steaua“ – Lisabonos „Sporting“

Laikai, kai Rumunijos čempionai nuolat žaisdavo Čempionų lygos grupių etape dabar jau yra praeitis. „Sporting“po gana juodo klubui periodo po truputį grįžta į Europos elitą ir jau kelis sezonus iš eilės finišuoja tarp trijų geriausiųjų Portugalijoje. Abiejų šalių čempionatai dar tik prasidėjo, bet priešsezoniniuose mačuose šie klubai atrodė gana solidžiai. Toliau žengti turėtų tie, kurie turi stipresnę sudėtį ir daugiau patirties – „Sporting“.

„Astana“ – Glazgo „Celtic“

Ir vieni, ir kiti žino, ką reiškia žaisti Čempionų lygos grupių etape. Škotai ten buvo daug kartų, bet paskutiniu metu prasimušti yra vis sunkiau – tai lemia turbūt ir bendrai gerokai nukritęs Škotijos futbolo lygis nuo tada, kai iš aukščiausio diviziono buvo pašalintas „Rangers“ klubas. Kova turėtų būti apylygė – visgi tai, kad Kazachstano čempionatas jau yra gerokai įsibėgėjęs, kai Škotijos dar tik startuoja, o „Astana“ dar gali džiaugtis ir tuo, jog šiuo metu ten dar tik baiginėjasi vasaros pertrauka, gali būti esminiu faktoriumi.

„Rijeka“ – Pirėjo „Olympiacos“

Paskutiniu metu Kroatijos čempionai žymiai dažniau patenka į pagrindinį Čempionų lygos turnyrą, negu nepatenka. Visgi, tai visada iki šiol būdavo Zagrebo „Dinamo“ nuopelnas. „Rijeka“ padarė daug vien dėl to, kad sugebėjo eliminuoti „Salzburg“. Graikų žaidėjų ištekliai yra žymiai geresni, patirties Europoje daugiau, tad ir tai, kad Graikijos pirmenybės prasideda gerokai vėliau, vargu ar bus svarbus faktorius.

„Maribor“ – Beer Ševos „Hapoel“

Slovėnai šį sezoną dar nėra pralaimėję oficialių rungtynių. Jie vienvaldžiai šalies čempionato lyderiai, be problemų žingsniuoja Čempionų lygoje, kur pagelbsti ir itin palankūs burtai. Tokie jie yra ir šį kartą. Jeigu reiktų išskirti tris garsiausius žaidėjus, kuriuos savo gretose turi šios komandos, visi jie atstovautų „Hapoel“. Tačiau „Maribor“ Europos turnyruose yra dažnesni svečiai ir Čempionų lyga nėra naujiena. Komandos apylygės, bet nuojauta sako, kad stipresni bus „Maribor“.

„Sevilla“ – Stambulo „Basaksehir“

Jeigu eilinio futbolo sirgaliaus paklaustum apie Stambulo futbolą, atsakymai būtų trys – „Besiktas“, „Galatasaray“, „Fenerbahce“. Tačiau praėjusį sezoną labai sėkmingai pasirodė „Basaksehir“. Ir peržvelgus komandos sudėtį, pamatytumėte, kad iki skausmo pažįstamų veidų čia yra daug. Tad nors formaliai „Basaksehir“ yra Čempionų lygos naujokas, realiai daug žmonių klube žino, ką reiškia čia žaisti. Neveltui iš turnyro buvo išmesta „Brugge“. „Sevilla“ (foto – Eduardo Berizzo) vasarą stiprinosi ir keitė trenerį, tačiau priešseziniu atrodo gana varganai. Visgi, su visa pagarba turkams, labai sunku įsivaizduoti, kad „Sevila“ galėtų likti už borto.

„Nice“ – „Napoli“

Nors nebūtų galima sakyti, kad po fantastiško sezono „Nice“ nukraujavo stipriai, tačiau šis sezonas kol kas klostosi visai kitaip. Sunkiai perliptas Amsterdamo „Ajax“ barjeras Čempionų lygos atrankoje, sunkus startas „Ligue1“. „Napoli“ oficialių rungtynių dar nežaidė, draugiškose – rezultatai buvo vidutiniški. Visgi, visi koziriai yra italų rankose. Jie nuolat ir sėkmingai žaidžia Europos turnyruose. Turi galingesnę sudėtį. Todėl savo tikslus turėtų pasiekti

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą