2017 m. rugpjūčio 11 d., penktadienis

2017-2018 Primeros prognozės

Po ilgesnės pertraukos vasara Ispanijoje buvo gana rami. Didieji klubai milijonais dar nesitaškė, tačiau tą bus priversta padaryti „Barcelona“, pardavusi Neymarą. Pateikiu savo prognozes šiam sezonui.


1. FC Barcelona
Vasarą Katalonijos sostinėje buvo du kertiniai įvykiai. Treneriu tapo Ernesto Valverde (foto) ir klubą paliko brangiausiu pasaulio futbolininku tapęs Neymaras. Tad dabar klubas turi daug lėšų stiprinimuisi ir iki sezono sudėtis stipriai pakis. Kol kas svarbiausias pirkinys – gynėjas Nelsonas Semedo, dar atvyko Marlonas Santosas ir klubo auklėtinis Gerardas Deulofeu. Jordi Masipas ir Cristianas Tello išvyko į silpnesnius Ispanijos klubus, Jeremy Mathieu karjerą tęs Portugalijoje. Iki transferų lango pabaigos liko dar daug laiko, tad komanda neabejotinai naujokų turės ir daugiau. Nors „Real“ paskutinius sezonus yra galinga komanda, tačiau tradiciškai Čempionų lygoje atrodo žymiai geriau negu Primeroje, tad auksą katalonai susigrąžinti gali pajėgti.

2. Madrido „Real“
Vasarą „Real“ investavo į jaunimą – vyresnių negu 23 metai naujokų nėra. Pasibaigus nuomos sutartims į klubą grįžo duetas, kuris praėjusiame sezone puikiai atsiskleidė – Jesus Vallejo ir Marcos Llorente, taip pat ir  Borja Mayoralis, kurį vargu ar „Real“ pasiliks. Iš „Atletico“ prisiviliotas Theo Hernandezas, prieš „Barceloną“ laimėta konkurencinė kova dėl Dani Ceballoso. Išvyko daug metų komandai atidavęs Pepe ir keli žaidėjai, kurie pernai šansų pareikšti gavo nedaug: Jamesas Rodriguezas, Fabio Coentrao (pastarieji du išnuomoti) Mariano, Alvaro Morata, Danilo. Naujokai turbūt laiką dažniau leis ant suolo, negu aikštėje. „Real“ nesusilpnėjo, bet kova dėl aukso bus sunki – pernai be neįtikėtinos sėkmės (blogiau puolė ir gynėsi negu „Barca“) titulo jie taip pat nebūtų iškovoję.

3. Madrido „Atletico“
Šią vasarą komanda negali registruoti naujų žaidėjų. Tai apribojo aktyvumą – buvo išpirktas tik Vitolo kontraktas, o pats žaidėjas išnuomotas „Las Palmas“. Iš nuomos grįžo Luciano Vietto, kuris taip pat gali būti naudingas komandai. Karjerą baigė Thiago, pasibaigė nepritapusio klube Alessio Cerci sutartis, neliks klube ir trijų jaunuolių, kurie taip pat neįsitvirtino komandoje: Javiero Manquillo, Matiaso Kranevitterio ir T. Hernandezo. Visi jie buvo nuomojami kitoms komandos, o T. Hernandezo atveju, jis pats pasirinko net nemėginti šį sezoną įsitvirtinti „Atletico“. Pastiprinimas tikėtinas žiemą – kalbama, jog tada klubą papildys Fabinho ir Diego Costa. Ar „Atletico“ šiemet kovos dėl aukso, klausimas yra atviras, bet tokia tikimybė tikrai yra.

4. „Villarreal“
Komanda įsigijo keturis naujus žaidėjus: talentingą turką Enesą Unalį, gynybą sustiprinsiantį Rubeną Semedo, atakuojantį saugą Pablo Fornalsą ir pilnai įsigijo vartininką Andresą Fernandezą. Mateo Musacchio suviliojo „Milan“ pasiūlymas, o už kitus išvykusius „submarinai“ negavo nieko. Adrianas Lopezas ir Jose Angelas karjeras tęs „Porto“. Komanda nesusilpnėjo ir vėl kovos dėl vietos Čempionų lygoje.

5. „Sevilla“
Pagrindinis vasaros įvykis – trenerių kaita. Prie komandos vairo stojo sėkmingai Vigo „Celta“ klube dirbęs Eduardo Berizzo. Klubas stiprinosi patyrusiai žaidėjais. Iš „Manchester City“ grįžo Jesusas Navasas, su juo atvyko ir Nolito. Grįžo ir praėjusį sezoną Milano „Inter“ žaidęs Everas Banega. Puolimą sustiprins Luisas Murielis, gynybą – Sebastienas Corchia ir Simonas Kjaeras. Aikštės vidurį sustiprins Meksikoje rungtyniavęs argentinietis Guido Pizarro. Nepavyko išvengti nuostolių. Vicente Iborra karjerą tęs „Leicester City“, Vitolo – „Atletico“, Adilas Rami – „Marseille“, Mariano – „Galatsaray“. Komanda nesusilpnėjo ir vėl kovos dėl ketvirtos vietos „La Liga“.

6. Bilbao „Athletic“
Bilbao atsisveikino su ilgamečiu treneriu Ernesto Valverde, kurį pakeitė jaunimo komandai dirigavęs Jose Angelis Ziganda. Ilgametis klubo vartininkas Gorka Iraizozas išvyko į „Girona“. Naujokų klube nėra – jį papildė tik žaidėjai, kurie pernai buvo išnuomoti kitiems klubams. Jeigu naujas treneris atrakins komandos potencialą, galbūt netgi įmanoma grįžti į Čempionų lygą.

7. San Sebastijano „Real Sociedad“
Komandą papildė Madrido „Real“ auklėtinis Diego Llorente ir kažkada itin talentingu laikytas Adnanas Januzajus, atvykstantis iš „Manchester United“. Klubą paliko 12 metų jame praleidęs Mikelis Martinezas, Estabanas Granero, į „Paris Saint Germain“ išvyksta Yuri Berchiche. Klubas gali įsiterpti į kovą dėl vietos Europos turnyruose.

8.  „Valencia“
Prie komandos vairo stojo Marcelino. Tarpsezoniu pastiprinimas atvyko iš Turino „Juventus“ – įsigytas Neto ir išpirktas Simone Zaza kontraktas. Saugų liniją sustiprino Nemanja Maksimovičius ir Fabianas Orellana. Daugelio klubui praėjusį sezoną išnuomotų žaidėjų šiemet klube neliks. Mathew Ryanas išvyko į Angliją, Enzo Perezas ir Diego Alvesas išvyko į savo gimtąsias šalis. Šios vasaros veiksmą reiktų vertinti pozityviai, tačiau „šikšnosparnių“ galimybes po daugelių nesėkmingų sezonų iš eilės reiktų vertinti atsargiai.

9. „Malaga“
Komandos gynybą sustiprino Paulis Baysse, Diego Gonzalezas. Įsigyti net du vartininkai: Roberto Jimenezas ir Cenkas Gonenas. Saugų liniją sustiprino Adrianas ir Emanuelis Cecchini, puolimą – Borja Bastonas, kurį derėtų laikyti rimčiausi pastiprinimu. B. Bastonas įsigytas kaip pamaina Sandro Ramirezui, išvyko ir Charlesas, Ignacio Camacho, P. Fornalsas. Skaudi netektis yra ir Carloso Kameni išvykimas į „Fenerbahce“. Komanda susilpnėjo, bet išliko pajėgi finišuoti dešimtuke.

10. Vigo „Celta“
Į „Sevilla“ išvykusį E. Berizzo trenerio poste pakeitė Juanas Carlosas Unzue, paskutinius keturis sezonus buvęs Luiso Enriques asistentu „Barcelona“ ir tame pačiame „Celta“ klube. Komanda įsigijo Maxi Gomezą ir Stanislavą Lobotką. Rimtų nuostolių nėra, tad komanda turbūt vėl grįš į geriausiųjų dešimtuką.

Žemesnės vietos:

11. „Eibar“
12. Barselonos „Espanyol“
13. Vitorijos „Alaves“
14. Sevilijos „Real Betis“
15. La Korunjos „Deportivo“
16.  „Las Palmas“
17. „Leganes“
18. „Girona“
19. Valensijos „Levante“
20. Madrido „Getafe“. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą