2018 m. rugpjūčio 22 d., trečiadienis

2018-19 m. Bundeslygos prognozės


Šią vasarą Vokietijos klubai išlaidavo saikingai, tad svarbiausiais įvykiais galima laikyti trenerių pokyčius Miunchene ir Dortmunde. Tačiau tai nebūtinai reiškia, kad jėgų santykis išliks toks pats, koks buvo pernai. Pateikiu savo prognozes.


1. Miuncheno „Bayern“
Legendinį Juppą Heynckesą, kuris praėjusio sezono pradžioje grįžo iš pensijos gelbėti padėtį komandoje, pakeitė kroatas Niko Kovačas (foto), su kukloku Frankfurto „Eintracht“ laimėjęs Vokietijos taurę. Tai pagrindinis vasaros įvykis. Komandą papildė vienintelis naujokas – vienas didžiausių Vokietijos jaunųjų futbolo talentų Leonas Goretzka, atvykęs iš Gelzenkircheno „Schalke“. Karjerą baigė vartininkas Tomas Starke, gynėjas Fabianas Benko išvyko į Austriją, Felixas Gotze į „Augsburg“. Arturo Vidalis perėjo į „Barcelona“, Niklas Dorschas – į žemesnę Vokietijos lygą, teisės į Douglasą Costą perleistos Turino „Juventus“. Komanda išliko aiški favoritė ir tik nuo N. Kovačo kompetencijos priklausys tai ar lūkesčiai bus išpildyti.

2. Dortmundo „Borussia“
Peteris Stogeris buvo tik laikinas „prūsų“ treneris, po sezono jį pakeitė Lucienas Favre, sėkmingai dirbęs su „Nice“ klubu. Pasibaigė ir vartininko Romano Weidenfellerio, baigusio karjerą, era, išvyko ir trečias klubo vartininkas Dominikas Reimannas. Gynėjas Sokratis išvyko į Londono „Arsenal“, Jan-Niklas Beste – Brėmeno „Werder“, Erikas Durmas – „Huddersfield“, Felixas Passlackas – išnuomotas į „Norwich“. Saugas Gonzalo Castro išvyko į „Stuttgart“. Andrėjus Jermolenko karjerą tęs „West Ham“, Andre Schurrle išnuomotas į „Fulham“. Dubleriniais vartininkais dabar klube bus Marwinas Hitzas iš „Augsburg“ ir Ericas Oelschlagelis iš Brėmeno „Werder“. Komandą papildė gynėjai Abdou Diallo („Mainz“) ir Achrafas Hakimi (Madrido „Real“). Saugų liniją sustiprino Thomas Delaney iš Brėmeno „Werder“ ir Axelis Witselis, į Europą grįžtantis iš Kinijos. Įsigytas ir naujas puolėjas – Marius Wolfas iš Frankfurto „Eintracht“.

3. Gelzenkircheno „Schalke“
Ryškiausias vasaros įvykis yra jaunosios klubo žvaigždės Leono Goretzkos praradimas. Jis keliasi į Miuncheno „Bayern“. Talentingas gynėjas Tilo Kehreris išvyko į „Paris Saint Germain“, Benediktas Hopwedesas keliasi į Maskvos „Lokomotiv“, Coke – į Valensijos „Levante“. Kitas klubo deimantas – Maxas Meyeris perėjo į „Crystal Palace“. Puolėjas Donisas Avdijajis karjerą tęs Nyderlanduose. Komanda įsigijo šešis naujokus. Gynybą sustiprino Salifas Sane iš „Hannover“ ir Hamza Mendylas iš „Lille“. Saugų liniją – Suatas Serdaras „Mainz“ ir Omaras Mascarellas iš „Real“. Puolimą – Stevenas Skrzybskis iš „Union Berlin“ ir Markas Uthas iš „Hoffenheim“. Nors komanda šiek tiek susilpnėjo, tačiau turėtų kovoti dėl medalių.

4. „Hoffenheim“
Vasara buvo gana rami, nors klubas ruošiasi debiutui Čempionų lygoje. Gynybą sustiprina Joshua Brenetas iš Eindhoveno PSV ir Kasimas Nuhu iš Berno „Young Boys“. Saugų liniją – Leonardo Bittencourtas iš „Koln“, Vincenzo Grifo iš Monchengladbacho „Borussia“. Puolimą – Ishakas Belfodilas iš „Werder“ ir Felipe Piresas iš Vienos „Austria“. Pasibaigus Sergo Gnarby nuomai šis grįžo į Miuncheno „Bayern“, Markas Uthas išvyko į „Schalke“. Komanda sustiprėjo ir yra pajėgi išlikti Čempionų lygoje ir kitą sezoną.

5. „Leipzig“
Pagrindinės permainos yra trenerio poste. Ralphas Hasenhuttlas užleidžia vietą iki šiol klubo sporto direktoriaus pareigas ėjusiam Ralfui Rangnickui, kuris komandą treniruos tik metus, po kurių klubą perims Julianas Nagelsmannas. Vienas iš klubo lyderių Naby Keita perėjo į „Liverpool“. Baigėsi atsarginio vartininko Fabio Coltori sutartis. Gynėjas Bernardo išvyko į „Brighton“, Benno Schmitzas į „Koln“, Anthony Jungas į „Brondby“. Į tą patį danų klubą pasisuko ir saugo Dominiko Kaiserio karjeros trajektorija, Zsoltas Kalmaras žais Slovakijoje. Puolėjas Omeras Damari keliasi į Tel Avivo „Hapoel“. Komandą papildė gynėjai Marcelo Sarrachi iš „River Plate“, Nordi Mukiele iš „Montpellier“ bei puolėjas Matheusas Cunha iš „Sion“. Naby Keita netektis nekompensuota, tad klubas susilpnėjo, bet turėtų kautis dėl vietos kitų metų Čempionų lygoje.

6. Leverkuzeno „Bayer“
Pagrindiniai pokyčiai – naujas pagrindinis vartininkas. Berndą Leno, kuris keliasi į Londono „Arsenal“ keičia Lukašas Hradecky iš Frankfurto „Eintracht“. Jo dubleriu bus iš „Nurnberg“ pereinantis Thorstenas Kirschbaumas. Gynybą sustiprins Mitchellas Weiseris iš „Hertha“. Puolimą – Paulinho iš „Vasca da Gama“ ir Isaacas Thelinas iš Briuselio „Anderlecht“. Vasarą nepratęsti ir saugų Marlono Frey bei Vladleno Yurchenko kontraktai, karjerą baigė klubo legenda Stefanas Kiesslingas. Puolimą grandis atrodo sustiprėjusi, bet neaišku ar L. Hradecky bus geras B. Leno įpėdinis. Bet kokiu atveju, „vaistininkai“ sieks patekti į Čempionų lygą.

7. Monchengladbacho „Borussia“
Didžiausias įvykis – puikaus snaiperio Alassane‘o Plea atvykimas iš „Nice“. Gynybą sustiprino Michaelis Langas iš „Basel“, saugų liniją Andreasas Poulsenas iš „Midtjylland“ ir „Tottenham“ auklėtinis Keananas Bennettsas. Vartininkas Christopheris Hemerothas nutarė baigti karjerą. Gynėjas Jannikas Vestergaardas išvyksta į „Southampton“. Vincenzo Grifo keliasi į „Mgladbach“, Raulis Bobadilla į „Argentina Juniors“. Komanda sustiprėjo ir šį kartą turėtų grįžti į kovą dėl vietų Europos turnyruose.

8. Frankfurto „Eintracht“
Niko Kovačą, kuris komandą atvedė į triumfą Vokietijos taurėjo, pakeitė buvęs Berno „Young Boys“ treneris Adi Hutteris. Į „Bayer“ išėjo ir pagrindinis klubo vartininkas Lukašas Hradecky, dėl pagrindinio vartininko vietos kausis iš „Brondby“ atvykęs Frederikas Ronnow ir „Leeds United“ priklausęs Felixas Wiedwaldas. Gynybą sustiprino Evanas N‘Dicka iš „Auxerre“. Saugų liniją – Lucas Torro iš Pamplonos „Osasuna“ ir trys išsinuomoti saugai – Filipas Kostičius („Hamburg“), Francisco Geraldes (Lisabonos „Sporting“) ir Allanas Souza („Liverpool“). Puolimą – Nicolai Mulleris iš „Hamburg“ ir Goncalo Paciencia iš „Porto“. Kevinas Price‘as Boatengas išvyko į „Sassuolo“. Baigėsi puolėjo Alexanderio Meierio sutartis, Marius Wolfas išvyko į Dortmundą, Renatas Dadasovas – „Estoril“. Rimtų nuostolių išvengti nepavyko, bet klubas turėtų išlikti pirmame dešimtuke.

9. Berlyno „Hertha“
Turbūt didžiausias vasaros nuostolis – Mitchello Wiserio perėjimas į „Bayer“. Visgi, tai apskritai vienintelis išvykęs ir rimtą vaidmenį turėjęs žaidėjas. Naujokų taip pat nedaug. Atvyko „Koln“ gynėjas Lukas Klunteris iš „Koln“, „Liverpool“ paskolintas saugas Marko Grujičius ir puolėjas Pascalis Kopke, žaidęs antroje Bundeslygoje. Komanda nesusilpnėjo ir gali mėginti pakutenti nervus favoritams.

10. Brėmeno „Werder“
Didžiausias vasaros pirkinys – Davy Klaasenas, atvykęs iš Liverpulio „Everton“. Iš Notingemo „Forest“ tavyko vartininkas Stefanos Kapino. Gynybą sustiprino Felixas Bejimo iš „Djugarden“, saugų liniją – Kevinas Mohwaldas iš „Nurnberg“. Po pertraukos grįžta Martinas Harnikas, pernai gynęs „Hannover“ garbę, puolimą sustiprins ir Yuya Osako iš „Koln“. Gynėjas Robertas Baueris keliasi į „Nurnberg“. Išvyksta trys saugai – Zlatko Juzunovičius („Salzburg“), Thomas Delaney (Dortmundo „Borussia“), Jeromas Gondorfas („Freiburg“). Komanda neatrodo susilpnėjusi ir turėtų finišuoti pirmame dešimtuke.

Žemesnės vietos
11. „Stuttgart“
12. „Nurnberg“
13. „Wolfsburg“
14. „Mainz“
15. „Augsburg“
16. „Freiburg“
17. „Hannover“
18. Diuseldorfo „Fortuna“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą