2018 m. rugpjūčio 21 d., antradienis

2018-19 m. UEFA Čempionų lygos paskutinio atrankos etapo prognozės


Liko 12 klubų, kurie pretenduoja į paskutines šešias vietas Čempionų lygos grupių etape. Dėl pasikeitusios atrankos sistemos galima konstatuoti, kad turnyras bus dar stipresnis, negu įprastai, nes mažėja tikimybė patekti mažesniųjų šalių čempionams. Pateikiu savo prognozes.


Belgrado „Crvena Zvezda“ – „Salzburg“
Austrijos klubas nėra labai dažnas svečias Čempionų lygoje, bet UEFA Europos lygoje pernai nužygiavo iki pusfinalio. Šiemet visos aplinkybės leidžia tikėtis, kad pavyks patekti į Čempionų lygą. Austrai turi daugiau tokio lygio varžybų patirties, pajėgesnę sudėtį, bei namų pranašumą. Po pralaimėjimo paskutiniame praėjusio sezono Bundeslygos ture, klubas iškovojo 13 pergalių iš eilės. Serbų koziris gali būti tai, kad jie šį savaitgalį nežaidė jokių rungtynių. Paskutines oficialias rungtynes „Crvena Zvezda“ per pagrindinį rungtynių laiką pralaimėjo dar lygiai prieš pusmetį. Tačiau ši serija veikiausiai nutruks.

Borisovo BATE – Eindhoveno PSV
Abu klubai puikiai žino, ką reiškia Čempionų lygos grupių turnyras. Šį kartą paskutinį atrankos turnyrą jie pasitinka skirtingomis nuotaikomis. PSV šviežiai atsisveikinę su treneriu Phillipu Cocu ir jį pakeitę nepatyrusiu, bet daug kaip žaidėjas pasiekusiu Marku van Bommeliu (foto) . Be to, Nyderlandų čempionate sužaisti vos du turai, o Čempionų lygos pirmuosius atrankos etapus komanda praleido. PSV turi namų pranašumą, o per pagrindinį rungtynių laiką nepralaimėjo jau 14 kartų. BATE treneris Aleksėjus Baga taip pat tik nuo šių metų vadovauja daugkartiniams šalies čempionams. Čempionų lygoje komanda jau eliminavo Suomijos ir Azerbaidžano čempionus. Klubas gana užtikrintai pirmauja ir šių metų Baltarusijos čempionate, kuriame jau sužaista 17 turų, tad žaidybinės patirties stygiumi skųstis klubas negali. Nepralaimėtų rungtynių serija jau pasiekė 12. Favoritai – PSV. Jų komanda tiesiog yra geriau sukomplektuota ir labiau pasiruošusi Čempionų lygai.

Lisabonos „Benfica“ – Salonikų PAOK
Pernykščio pasirodymo Čempionų lygoje portugalų fanai tikrai nenori prisiminti. Komanda atrodė beviltiškai ir grupėje liko paskutinėje vietoje – 0 taškų ir vos vienas įmuštas įvartis. Nuo to laiko vargu ar būtų galima sakyti, kad komanda ženkliau sustiprėjo. Šioje sezono stadijoje ji atrodo gana pažeidžiama. Šalies čempionate sužaisti dar tik du turai, Čempionų lygoje eliminuotas Stambulo „Fenerbahce“ klubas. O dabar laukia vertas dėmesio oponentas. Po sėkmingo praėjusio sezono, PAOK rodo nagus ir šiemet – iš Čempionų lygos eliminavo Maskvos „Spartak“ ir „Basel“, nors abu kartus favoritais buvo tikrai ne jie. Tiesa, Graikijos čempionatas prasidės dar tik ateinantį savaitgalį, tad oficialių rungtynių abi komandos sužaidę panašų skaičių. Oficialių rungtynių PAOK nepralaimėjo nuo kovo 11-osios ir galima laukti, kad jie pateiks staigmeną ir šį kartą.

Berno „Young Boys“ – Zagrebo „Dinamo“
Kroatai paprastai žaidžia Čempionų lygos arba Europos lygos grupių etape. Kalnų ten neverčia niekada, bet patenka nuolat. Tačiau atrankose jie retai pašalina stiprius varžovus, o žygis užsitęsia dėl palankios mažesnės šalims atrankos sistemos. Vargu ar šveicarų barjerą šiemet jie peržengs. Nenadas Bjelica yra naujas klubo treneris, iki tol gana sėkmingai dirbo Poznanės „Lech“. Dabar jo laukia naujas iššūkis. Lengva nebus – nors šį sezoną oficialių rungtynių „Dinamo“ dar nepralaimėjo, bet artimiausius turus laukia sunkios akistatos ir vietiniame čempionate. Po trijų sidabrinių sezonų Šveicarijoje iš eilės, pernai „Young Boys“ iškovojo istorinį pirmąjį auksą. Nors išvyko treneris, bet komandos branduolį išsaugoti pavyko. Per pirmus keturis čempionato turus Berno klubas vienintelis neprarado taškų. Tad jie turėtų būti pajėgūs patekti į grupių etapą.

Sėkešfehėrvaro „Videoton“ – Atėnų AEK
Atėnų klubas po 14 metų susigrąžino Graikijos čempionų titulą ir dabar po ilgos pertraukos turi gerą galimybę grįžti į Čempionų lygos grupių etapą. Vasarą klubas buvo priverstas paleisti trenerį, bet komandos branduolys išliko. Nors naujas sezonas pradėtas ir ne pačia aukščiausia nata – pralaimėtas Supertaurės finalas, tačiau burtai graikams lėmė silpniausią varžovą. Atrankoje komanda įveikė Razgrado „Ludogorets“ ir „Malmo“, tačiau tai nebuvo vien tik meistriškumas – vengrams nemenkai šypsojosi sėkmė. Oficialių rungtynių „Videoton“ dar nepralaimėjo, bet šalies čempionate kol kas nuo lyderių atsilieka. Vargu ar kuklius žaidėjų resursus turinti komanda pajėgi patekti į grupių turnyrą.

Amsterdamo „Ajax“ – Kijevo „Dinamo“
Turbūt lygiausia pora, kurios abu klubai nusipelnytų galimybės žaisti grupių etape. Nyderlandų čempionate sužaisti vos du turai ir dvikovų su ukrainiečiais periodu, „Ajax“ aukščiausio lygio testų dar išvengs. Vasarą išvyko talentingasis Justinas Kluivertas. Nors draugiškose rungtynėse būta visko, oficialių šiemet „Ajax“ dar nepralaimėjo. Ukrainiečiai turės aikštės pranašumą. Jie yra Ukrainos čempionato lyderiai ir per keturis turus dar neprarado taškų. Jokių – nei oficialių, nei draugiškų rungtynių komanda nepralaimėjo nuo gegužės 9 dienos. Tad turbūt juos reiktų laikyti minimaliais poros favoritais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą