2018 m. rugpjūčio 21 d., antradienis

2018-19 m. „Serie A“ prognozės


Vasara Italijoje buvo karšta – į Turiną atvyksta Cristiano Ronaldo, baigėsi Gianluigi Buffono era, Carlo Ancelotti grįžta į gimtąją šalį ir stoja prie „Napoli“ vairo, Milano klubai vėl įsisukę į permainų karuselę, siekdami susigrąžinti šlovę. Pateikiu savo prognozes.


1. Turino „Juventus“ (foto-Allegri)
Be abejo, svarbiausias vasaros įvykis ne tik „zebrų“, bet ir visos lygos mastu yra Cristiano Ronaldo atvykimas. Po metų pertraukos iš „Milan“ grįžo Leonardo Bonucci, iš „Valencia“ atvyksta irgi gynybą sustiprinsiantis Joao Cancelo. Saugų liniją papildys Emre Canas iš „Liverpool“. Matia Perinas tampa iš „Genoa“ tampa legendinio Gianluigi Buffono, išvykusio į „Paris Saint Germain“ (PSG), įpėdiniu. Stephanas Lichsteineris pasibaigus kontraktui išvyko į Londono „Arsenal“, Kwadwo Asamoah pasirinko mirtinų priešų – Milano „Inter“ stovyklą. Mattia Caldara ir Gonzalo Higuainas karjeras tęs „Milan“, Marco Pjaca išnuomotas į „Fiorentina“, Stefano Sturaro – Lisabonos „Sporting“. Tarpsezoniu žibėjęs Andrea Favilli išnuomotas į „Genoa“, Rolando Mandragora – „Udinese“. Išvyksta ir daug metų klubui atidavęs Claudio Marchisio. Komanda sustiprėjo ir vėl yra pagrindinė lygos favoritė.

2. „Napoli“
Svarbiausias vasaros pokytis – trenerių kaita. Maurizio Sarri pakeitė C. Ancelotti. Du vartininkai įsigyti iš „Udinese“ – Orestis Karnezis ir Alexas Meret. Gynybą sustiprino Kevinas Malcuitas iš „Lille“. Saugų liniją – Amato Ciciretti iš „Benevento“ ir Fabianas Ruizas iš Sevilijos „Real Betis“. Puolimą – Simone Verdi iš „Bologna“. Vartininkas Pepe Reina persikėlė į „Milan“, baigėsi ir jo dublerio Rafaelio kontraktas. Paskui trenerį M. Sarri į Londono „Chelsea“ išvyko Jorginho. Būtent jį pakeisti ir bus sudėtingiausia, tačiau C. Ancelotti auklėtiniai turėtų iškovoti medalius.

3. „AS Roma“
Komanda vasara buvo aktyvi, bet neišvengė nuostolių. Pagrindinis vartininkas Allisonas išvyko į „Liverpool“, jo dubleris Lukaszas Skorupskis pasirinko „Bologna“ (kaip ir gynėjas Arturo Calabresi), o trečiasis vartininkas Bogdanas Lobontas baigė karjerą. Radja Nainggolanas perėjo į Milano „Inter“, Marco Tumminelo į Bergamo „Atalanta“. Bruno Peresas išnuomotas „Sao Paulo“ klubui, Gersonas – „Fiorentina“, Umaras Sadiqas – Glazgo „Rangers“, Gregoire‘as Defrelis – Genujos „Sampdoria“, Daniele Verde – „Valladolid“. Vasarą klubas įsigijo net tris vartininkus. Iš „Kobenhavn“ atvyko Robinas Olsenas, iš „Bologna“ – Antonio Mirante, iš „Palmeiras“ – Danielis Fuzate. Gynybą sustiprino Ivanas Marcano iš „Porto“, Davidas Santonas iš „Inter“, Williamas Bianda iš „Lens“. Saugų liniją – Ante Čoričius iš Zagrebo „Dinamo“, Javieras iš PSG, Nicolo Zaniolo iš „Inter“ ir Stevenas N‘Zonzi iš „Sevilla“. Puolimą – Justinas Kluivertas iš Amsterdamo „Ajax“. Komanda sustiprėjo ir mėgins mesti iššūkį net ir Turino „Juventus“.

4. Milano „Internazionale“
Į Čempionų lygą grįžęs klubas stiprino visas grandis. Gynybą – Stefanu de Vriju iš Romos „Lazio“, Kwadwo Asamoah iš „Juventus“, Federico Dimarco iš „Sion“ ir Šime Vrsaljko iš Madrido „Atletico“. Saugų liniją papildė Radja Nainggolanas iš „Roma“. Puolimą sustiprino Mateo Politano iš „Sassuolo“, Lautaro Martinezas, atvykęs iš Argentinos „Racing“ ir Keita Balde iš „Monaco“. Davidas Santonas ir Nicolas Zaniolo išvyko  į „Roma“, Jensas Odgaardas į „Sassuolo“, Marco Carraro į „Atalanta“, Ze Turbo išvyksta į Argentiną, Ederis – į Kiniją, Francesco Forte į Belgiją, Jonathanas Biabiany – į „Parma“. Komanda sustiprėjo ir turėtų išsaugoti vietą tarp keturių geriausiųjų.

5. Romos „Lazio“
Vasarą išvyko keletas žaidėjų, be kurių sunku įsivaizduoti keleto paskutinių sezonų „erelius“. Stefanas de Vrijis išvyko į Milano „Inter“, Felipe Andersonas į „West Ham United“. Filipas Dordevičius persikėlė į Veronos „Chievo“, Federico Marchetti – į „Genoa“, Luca Crecco – į „Perscara“. Komandos gynyba sustiprino vartininkas Silvio Proto iš Pirėjo „Olympiacos“ ir gynėjai Riza Durmisi iš Sevilijos „Real Betis“, bei Francesco Acerbi iš „Sassuolo“. Saugų liniją papildė Valonas Berisha iš „Salzburg“, Joaquinas Correa iš „Sevilla“ ir Milanas Badeljis iš „Fiorentina“. Komanda kaip ir pernai mėgins grįžti į Čempionų lygą.

6.  Bergamo „Atalanta“
Vasarą klubas transferų rinkoje buvo aktyvus. Gynybą sustiprino Arkadiuszas Reca iš Plocko „Wisla“, Davidas Bettella iš „Inter“, Marco Varnier iš „Cittadella“ ir Ali Adnanas iš „Udinese“. Saugų liniją – Marco Carraro iš „Inter“, Mario Pašaličius iš Londono „Chelsea“ ir Emilinao Rigani iš Sankt Peterburgo „Zenit“. Puolimą – Marco Tumminello iš „Roma“ ir Duvanas Zapata iš Genujos „Sampdoria“. Be būrio žaidėjų, kurie buvo išsinuomoti, klubą paliko vartininkas Marco Sportielo, išvykęs į „Frosinone“, saugai Bryanas Cristante („Roma“), Marco D‘Alessandro („Udinese“), puolėjas Andrea Petagna (Feraros SPAL). Komanda nesusilpnėjo ir vėl sieks aukštų tikslų.

7. „Milan“
Vasarą komanda buvo aktyvi ir stiprino visas grandis. Atvyko vartininkas Pepe Reina iš „Napoli“, gynėjai Ivanas Striničius („Sampdoria“), Mattia Caldara („Juventus“), Diego Laxaltas („Genoa“), saugai Alenas Halilovičius („Hamburger“), Tiemoue Bakayoko (Londono „Chelsea“), puolėjai Samu Castillejo („Villarreal“) ir Gonzalo Higuainas (Turino „Juventus“). Pasibaigus kontraktams išvyko vartininkas Marco Storari ir puolėjas Hachimas Mastouras. Leonardo Bonucci išvyko į „Juventus“, Luca Antonelli į „Empoli“, Jhersonas Vergara į „Cagliari“, Gustavo Gomezas į „Palmeiras“, Manuelis Locatelli į „Sassuolo“, Nikola Kaliničius į Madrido „Atletico“, Carlosas Bacca į „Villarreal“, Andre Silva į „Sevilla“. Nors išvyko daug pajėgių atakuojančių žaidėjų, bet komanda atrodo nesusilpnėjusi.

8. „Fiorentina“
Atvyksta vartininkas Albanas Lafontas iš „Toulouse“, gynėjai Germanas Pezzella iš Sevilijos „Real Betis“, Davidas Hancko iš „Žilina“, Federico Ceccheneri iš „Crotone“, saugai Gersonas iš „Roma“, Edimilsonas Fernandesas iš „West Ham“ ir puolėjai Kevinas Mirallasas iš Liverpulio „Everton“ ir Marko Pjaca iš Turino „Juventus“. Išvyko gynėjai Bruno Gasparas (Lisabonos „Sporting“) ir Nenadas Tomovičius (Veronos „Chievo“), saugai Milanas Badeljis (Romos „Lazio“), Carlosas Sanchezas („West Ham“) ir Riccardo Saponara („Sampdoria“), puolėjas Joshua Perezas į „Los Angeles“. Komanda išliko panašaus pajėgumo ir sieks kovoti dėl vietos UEFA Europos lygoje.

9. „Torino“
Bene didžiausias įvykis – Simone Zaza atvykimas iš „Valencia“, tad dabar šalia Andrea Belotti „buliai“ turės dar vieną grėsmingą ginklą puolime. Saugų liniją sustiprino Soualiho Meite iš „Monaco“ bei Roberto Soriano iš „Villarreal“. Gynybą – Armando Izzo iš „Genoa“, Ola Aina iš Londono „Chelsea“ ir Koffi Djidji iš „Nantes“. Atvyko ir patyręs „Perugia“ vartininkas Antonio Rosati. Vartininkas Vanja Milinkovičius-Savičius išvyko į SPAL, gynėjas Antonio Barreca į „Monaco“, Danilo Avelaras į „Corinthians“. Baigėsi ir veteranu tandemo – Nicolaso Burdisso bei Cristiano Molinaro sutartys. Joelis Obi išvyko į Veronos „Chievo“, Mirko Valdifiori į SPAL, Afriyie Acquah į „Empoli“, Samuelis Gustafsonas į Veronos „Hellas“. Komanda sustiprėjo ir turėtų išlikti pirmame dešimtuke.

10. Genujos „Sampdoria“
Atvyko vartininkai Emilis Audero („Juventus“) ir Rafaelis („Napoli“). Gynėjai Omar Colley („Genk“), Alexas Ferrari („Hellas“), Gabriele Rolando („Palermo“), Junioras Tavaresas („Sao Paulo“), Lorenzo Tonelli („Napoli“. Saugai Jakubas Jankto („Udinese“), Ronaldo Vieira Nan („Leeds“), Albinas Ekdalis („Hamburg“), Riccardo Saponara („Fioretina“) ir puolėjas Gregoiras Defrelis („Roma“). Vartininkas Emilio Viviano išvyko į Lisabonos „Sporting“. Išvyko du gynėjai: Gianmarco Ferrari („Sassuolo“), Matiasas Silvestre („Empoli“). Didžiausias nukraujavimas – saugų linijoje. Lucas Torreira išvyko į Londono „Arsenal“, Ricardo Alvarezas išvyko į Meksiką, Leonardo Capezzi – į „Empoli“, Valerio Verre – į „Perugia“. L. Torreiros išvykimas yra nemenkas nuostolis, bet klubas pajėgus būti pirmame dešimtuke.

Žemesnės vietos

11.  „Udinese“
12. „Bologna“
13.  „Genoa“
14. „Sassuolo“
15. Veronos „Chievo“
16. „Cagliari“
17. Feraros SPAL
18. „Empoli“
19. „Parma“
20. „Frosinone“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą