2020 m. rugpjūčio 21 d., penktadienis

2019-20 m. UEFA Čempionų lygos finalo prognozė

Trimis mėnesiais vėliau negu planuota, sekmadienį nusileidžia UEFA Čempionų lygos uždanga. „Paris Saint Germain“ (PSG) sieks pirmojo titulo, o Miuncheno „Bayern“ – jau šeštojo. Ko laukti finale?



PSG – Miuncheno „Bayern“

Miuncheno „Bayern“ po sezono atnaujinimo demonstruoja geriausią formą Europoje. 28 nepralaimėtos rungtynės ir jau 20 pergalių iš eilės. Užtikrintai iškovotas Bundeslygos čempionų titulas. Pakankamai daug poilsio iki Čempionų lygos atnaujinimo. Įspūdingai sumušta „Barcelona“. Tačiau pusfinalis turėjo suveikti kaip perspėjimo signalas. Gynyba darė nemažai klaidų, tik „Lyon“ šansų nevertė įvarčiais. Neypatingai gerai pasirodė krašto puolėjai, išskyrus dominavusį Serge‘ą Gnabry. Aukštesnio kalibro varžovas negu „Lyon“ būtų gerokai labiau nubaudęs bavarus. Neaišku ar finale žais pusfinalyje susižeidęs Jerome‘as Boatengas. Šis mačas ypatingas Kingsley Comanui, kuris dešimtmetį priklausė PSG sistemai.

PSG priešingai – pusfinalyje nustebino tuo, kaip lengvai susitvarkė su varžovais. Absoliučiai dominavo ir neleido „Leipzig“ žaisti jiems įprasto futbolo. Neymaras ir Angelis di Maria yra savo formos pike. Tai gali lemti ir šviežumas – žaidybinės patirties stygių kompensuoja šviežesnės kojos. Prancūzijos čempionai žaidžia taip, lyg sezone nebūtų tokios didžiulės jiems keturių mėnesių pertraukos. Komanda laimėjo jau 11 rungtynių iš eilės visuose turnyruose. Tikėtina, kad finalą turės praleisti Idrissa Gueye ir pagrindinis vartininkas Keyloras Navasas. Juanas Bernatas žais prieš savo buvusią komandą.

Dvikovos favoritai yra Miuncheno „Bayern“. Bet nutikti gali visko. PSG tikrai turės savo progų – „Bayern“ leidžia jų susikurti kone visiems, o prancūzai yra tarp kūrybingiausių komandų Europoje. Jeigu jų nešvaistys, vokiečiai susidurs su labai rimtomis problemomis. Gynyboje prancūzams bus svarbiausia neutralizuoti S. Gnabry, Thomasą Mullerį, Robertą Lewandowskį ir Ivaną Perišičių, uždaryti erdves perdavimams, nesudaryti galimybių varžovams smūgiuoti iš toli. Vokiečiai šį sezoną puikiai realizuoja progas. PSG žais savo futbolą ir remsis superžvaigždžių – Neymaro, A. di Maria, Kyliano Mbappe magija. Prieš „Bayern“ sunku ką nors pasiekti per standartines padėtis. Tikėtina, kad prancūzai stengsis palaikyti aukštą tempą. Vargu ar matysime vienos komandos dominavimą. Labiau reiktų laukti įtemptos kovos. Ir turbūt minimalios „Bayern“ pergalės.

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą