2020 m. rugpjūčio 18 d., antradienis

2019-20 m. UEFA Čempionų lygos pusfinalių prognozės

 Čempionų lygos ketvirtfinaliai pažėrė milžiniškų staigmenų. Ko laukti pusfinaliuose, kurie prasideda antradienį?


„Leipzig“ – „Paris Saint Germain“ (PSG)

Vokiečiai pusfinalyje sukūrė sensaciją, sugebėdami iš turnyro eliminuoti Madrido „Atletico“. Padarė tai dėl įvarčio, kurį galima palaikyti ir sėkmės šypsniu, tačiau pats žaidimas buvo nuostabus – energingas spaudimas, smulkių pražangų taktika gynyboje, greitas ir sklandus kamuolio judėjimas puolime. Pats Diego Simeone pripažino, kad į pusfinalį žengia stipresnė komanda. „Leipzig“ po sezono atnaujinimo sužaidė 11 rungtynių ir suklupo vos kartą. Jie sezoną Vokietijoje užbaigė trečioje vietoje. Daug kas sėkmę sieja ir su tuo, kad sezonas Vokietijoje baigėsi greičiausiai iš sezoną atnaujinusių lygų. Šios rungtynės itin svarbios bus Christopheriui Nkunku, karjerą pradėjusiam būtent Paryžiuje.

Tačiau prieš PSG saksai šviežumo persvaros neturės – „Ligue1“ čempionais komanda tapo dar pavasarį. Galbūt fizinė persvara lėmė ir tai, kad pavyko perlaužti rungtynių eigą kovoje su Bergamo „Atalanta“, nors didžiąją rungtynių dalį prancūzai nuo futbolo romantikų atsilikinėjo. Tačiau Kyliano Mbappe individuali magija prikėlė prancūzus ir nuvedė į pusfinalį. 10 pergalių iš eilės seriją pasiekęs PSG klubas padarys viską, kad ji pusfinalyje nepasibaigtų. Tiesa, prieš rungtynes prancūzai turi rimtų nuostolių – abejojama dėl Keyloro Navaso ir Marco Verratti galimybių išbėgti į aikštelę.

PSG nėra to komanda, kuri pirma įmušus uždaro rungtynes. O „Leipzig“ pasižymi charakteriu ir sudėtingose padėtyse iškovotais taškais. Svarbus vokiečių ginklas – tolimi smūgiai, tad ypač jeigu į aikštę teks išbėgti Sergio Rico, jis tikrai bus tikrinamas dažnai. Prancūzai paprastai savo oponentams leidžia susikurti nemažai progų, nusileidžia „antrame aukšte“ Vokiečiai bandysis tuo naudotis. PSG privalumai – individualus Kyliano Mbappe ir Neymaro talentas, kūrybiškumas ir gera progų realizacija, mokėjimas rasti erdvių ir geras kraštų išnaudojimas. Abi komandos linkę įsipainioti į „nuošalės spąstus“. Kas nutiks antradienį, pamatysime. Galbūt vėl bus staigmenų. Bet įvertinus visus faktorius, peršasi aiški išvada, kad favoritai yra PSG.

„Lyon“ – Miuncheno „Bayern“

„Lyon“ šio sezono Čempionų lygoje kuria istoriją. Jie vos antrą kartą pateko į turnyro pusfinalį. Ir tai padarė vienu sunkiausių įmanomų kelių – eliminavo Turino „Juventus“ ir „Manchester City“. Pademonstravo puikią gynybą, kovingą charakterį, žaidė kietą fizinį futbolą. Tai buvo tikrai netikėta. Sezoną namų fronte „Lyon“ baigė dar pavasarį – jis buvo nutrauktas dėl COVID-19. Ir baigė tikrai ne tokioje pozicijoje, kurioje norėjo atsidurti prieš sezoną – septintoje. Tai lėmė sunkus sezono startas – Sylvinho kaip treneris nuvylė, o Rudi Garciai reikėjo nemažai laiko, kad komanda pradėtų žaisti jo futbolą. Dabar prancūzai yra geros formos. Po sezono atnaujinimo iš viso sužaisti septyni susitikimai (oficialūs – trys) ir per paskutines penkias rungtynes pasiektos trys pergalės.

Jeigu prieš ankstesnius varžovus „Lyon“ turėjo šviežumo persvarą, pusfinalyje vargu ar tai bus taip ryšku. „Bayern“ sezoną Vokietijoje baigė dar birželį. 19 pergalių iš eilės ir 27 nepralaimėtos rungtynės yra labai įspūdinga statistika. Dar įspūdingiau yra tai, kaip vokiečių mašina susitvarkė su „Barcelona“. Rezultatas 8:2 įeis į Čempionų lygos istoriją. Jis viską pasako, net nereikia ko nors daugiau apie tas rungtynes pridėti. Vokietijos čempionai dabar yra laikomi pagrindiniais Čempionų lygos favoritais. Pusfinalyje jis versis be Benjamino Pavardo. Dvikova su „Lyon“ bus svarbi Corentinui Tolisso, kuris būtent iš Prancūzijos klubo atvyko į „Bayern“.

Ko baimintis galėtų „Bayern“? Pagrindinis dalykas turbūt yra individualus Memphio Depay‘aus ir Moussa Dembele meistriškumas. Vokiečiai nėra tie, kurie uždaro varžovų puolimą, beveik neabejoju, kad „Lyon“ turės gerų progų. Bet labiausiai jie turėtų rūpintis savo vartų saugumu. Gynyba kraštuose yra silpnoji „Lyon“ pusė, o puolimas kraštais – stiprioji „Bayern“. Serge‘as Gnabry, Ivanas Periščius ir Kingsley Comanas kels nemažą galvos skausmą, kaip ir toliašaudė „bavarų“ artilerija – A. Lopesas gana dažnai praleidžia įvarčius po tolimų smūgių, o vokiečiai turi vyrukų su smagiomis kojomis. „Bayern“ šį sezoną gerai realizuoja progas, perdavimais pjausto varžovų gynybos linijas. O kur dar individuali Roberto Lewandowskio ir Thomaso Mullerio magija. Dažnas „underdogų“ ginklas — standartinės padėtys irgi nedažnai suveikia prieš „Bayern“. Jie – akivaizdūs poros favoritai.

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą