2020 m. rugpjūčio 18 d., antradienis

2019-20 m. UEFA Europos lygos finalo prognozė

 Penktadienį UEFA Europos lygos turnyre paaiškės naujieji čempionai. Šį kartą rungtynių kaina yra kiek mažesnė – abi komandos jau turi vietą kito sezono Čempionų lygoje. Ko tikėtis?


„Sevilla“ – Milano „Inter“

Antonio Conte negarsėja kaip Europos turnyrų specialistas. Tačiau šį sezoną jo auklėtiniai gali šį stereotipą sulaužyti. Užtikrintai sumuštas Leverkuzeno „Bayer“, o pirmadienį į Donecko „Shakhtar“ vartus įmušti penki įvarčiai be atsako. 6 pergalės iš eilės ir 11 nepralaimėtų pastarųjų rungtynių įrodo, kad lemiamą sezono stadiją „gyvatės“ pasiekė geros formos. Italijos vicečempionai turėjo nedaug poilsio prieš kovų Europoje pradžioje, tačiau tai, kad neišsimušė iš žaidybinio ritmo, irgi ne mažiau svarbu.

„Sevilla“ tampa „Manchester United“ siaubu. Prieš du sezonus išmetė anglus Čempionų lygos aštuntfinalyje, dabar pakartojo tą patį Čempionų lygoje. Per dešimtmetį tris kartus Europos lygą laimėję andalūzai motyvacijos tikrai nepritruks. Julenui Lopetegui tai puiki proga priminti apie save po fiasko prie Madrido „Real“ vairo. „Sevilla“ prieš Europą turėjo daugiau poilsio (sezono Ispanijoje baigė 4-i). Jų nepralaimėtų rungtynių serija jau siekia 20 – paskutinis patirtas dar prieš sezono atnaujinimą. Prieš savo buvusią komandą žais Everas Banega.

Vienas pagrindinių „Sevilla“ ginklų yra standartinės padėtys. Jie nėra iš tų komandų, kurioms įmušus pirmoms rungtynės baigiasi – nemažai taškų šį sezoną iššvaistyta pirmaujant. „Inter“ puolimas labai priklauso nuo aikštės kraštų, „gyvatės“ mėgsta smūgiuoti iš toli. Gynyboje abi komandos turėtų stengtis viena kitą gaudyti „nuošalės spąstuose“. Nors „Sevilla“ turi gerokai gilesnes šlovės Europos lygoje tradicijas, „Inter“ atrodo labai sunkiai pažeidžiamas ir pasiruošęs po dešimtmečio pertraukos kelti į viršų rimtą trofėjų.

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą