2020 m. rugpjūčio 18 d., antradienis

„Ligue1“ prognozės

 Kai kitos didžiosios lygos dar tik neseniai finišavo, Prancūzija pradeda naują sezoną. Apie svarbiausius tarpsezonio pokyčius kalbėti visai sudėtinga, nes transferų langas šiemet kai kuriose Europos šalyse drieksis gerokai į rudenį, o du Prancūzijos klubai dar nepabaigė 2019-20 m. sezono. Tad nors nežinomųjų dar daug, pristatau prognozes 2020-21 metams.



  1. „Paris Saint Germain“

Kol kas galime kalbėti tik apie tuos veteranus, kurie išvyksta pasibaigus sutartims. Tai rezultatyviausias visų laikų klubo žaidėjas Edinsonas Cavani, komandos kapitonas Thiago Silva, superatsarginis Ericas Maximas Choupo-Motingas bei Thomas Meunier (Dortmundo „Borussia“). Jau tradicija tampa tai, kad komandą vasarą palieka ir bent jau keli klubo akademijos auklėtiniai, nesulaukiantys daug šansų su pagrindinės komandos marškinėliais. Naujokų kol kas nėra jokių. Net jeigu jų Paryžiuje ir nesulauktume, PSG vis tiek būtų pagrindiniai favoritai tapti čempionais.

2. „Lille“ (LOSC)

2018-19 m. sezonas LOSC buvo labai sėkmingas, tad lyderiai sudomino Europos galinguosius. Praėję metai buvo kuklesni, bet vienas didžiulis nuostolis vis tiek yra – Victoras Osimhenas, klubo atakų lyderis, keliasi į „Napoli“. Jaunąjį talentą Lilyje pakeis veteranas Burakas Yilmazas (Stambulo „Besiktas“). Tačiau V. Osimheno kelią bandys pakartoti ir du jauni talentingi puolėjai: Isaac Lihadji („Marseille“) bei Jonathanas Davidas („Gent“). Ir kitose pozicijose investuota į jaunimą: iš Meksikos atvyks saugas Eugenio Pizzuto, iš „Heerenveen“ – Svenas Botmanas. Gal kyla klaustukų dėl V. Osimheno įpėdinių, bet komanda išlieka stipri ir šiemet nežaisdama Čempionų lygoje turėtų grįžti į medalių zoną.

3. „Lyon“

Kol komandai dar nesibaigė 2019-20 m. sezonas, judesio transferų rinkoje praktiškai nebuvo. Aišku tik tiek, kad su komanda atsisveikins du saugai: Lucas Tousartas (Berlyno „Hertha“) ir Martinas Terrier („Rennes“). Tiesa, po įspūdingo žygio Europoje gana naivu tikėtis, jog tai galėtų būti vieninteliai nuostoliai. O tai reiškia, kad galimai lyderius keisti reiks jau gerokai įsibėgėjus transferų langui. Tačiau sunku įsivaizduoti „Lyon“ nepatenkantį į Čempionų lygą.

4. „Marseille“

Atvyksta du jauni žaidėjai: gynėjas Papa Gueye keliasi iš „Ligue2“, o saugą Leonardo Balerdi išnuomoja Dortmundo „Borussia“. Neišvyko nė vienas žaidėjas, komandoje pernai turėjęs ryškesnį vaidmenį. Tad „Marseille“ ir toliau išliks komanda, kovojanti dėl vietos Čempionų lygoje.

5. „Rennes“

Komanda šį sezoną debiutuos Čempionų lygoje. Ji sustiprėjo – atvyko saugas M. Terrier („Lyon“) ir gynėjas Nayefas Aguerdas („Dijon“). Veteranas Jeremy Morelis persikėlė į „Lorient“. Esama sudėtis vargu ar pajėgi patriukšmauti Čempionų lygoje, bet Prancūzijoje vėl turėtų kautis dėl kelialapio į Europą.

6. „Montpellier“

Pagrindinė vasaros permaina – naujas pagrindinis vartininkas. Ši rolė numatyta Jonui Omlinui, kuris atvyksta iš „Basel“. Jo pirmtako Geronimo Rulli nuomos sutartis jau baigėsi. Puolimą sustiprins iš Turino „Juventus“ akademijos atvykstantis Stephy Mavididi. Komanda išlieka panašaus pajėgumo kaip pernai ir turėtų finišuoti pirmame dešimtuke.

7. „Reims“

Viena iš geriausių valdomų Prancūzijos komandų po truputį tampa stabilia komanda ir ateityje gal net pretenduos į Čempionų lygą, kur tokios istorijos klubui ir būtų vieta. Vasarą darbuotasi labai aktyviai. Komandą papildė gynėjai Woutas Faesas („Ostende“) ir Thibault‘as De Smetas („Sint-Truiden“), saugas Valonas Berisha (Romos „Lazio“) ir puolėjas Fraseris Hornby (Liverpulio „Everton“). Keli žaidėjai išvyko į turtingesnes komandas. Gynėjas Axelis Disasi kitą sezoną atstovaus „Monaco“, saugas Hassane Kamara – „Nice“ klubams. Komandos gynyba susilpnėjo, naujokai dar turės savo vertę įrodyti. Bet „Reims“ pajėgus išsilaikyti pirmame dešimtuke.

8. „Nice“

Vasarą „Nice“ veikė labai aktyviai. Klubą papildė gynėjai: iš Brazilijos atvykęs Robsonas Bambu, Flavius Daniliucas (Miuncheno „Bayern“ akademija), Jordanas Lotomba (Berno „Young Boys“), saugai Morganas Schneiderlinas (Liverpulio „Everton“), H. Kamara („Reims“) ir puolėjai Amine Gouiri („Lyon“), Rony Lopesas („Sevilla“) ir Danas Ndoye („Lausanne“). Iš išvykusiųjų vos du turėjo didesnius vaidmenis komandoje: gynėjas Christophas Herelle („Brest“) ir puolėjas Ignatius Ganago („Lens“). Komanda sustiprėjo ir tikrai dalyvaus kovoje dėl vietų Europoje.

9. „Saint-Etienne“ (ASSE)

Po nesėkmingo sezono permainų ne tiek ir daug. Gynėjas Williamas Saliba išvyksta į Londono „Arsenal“, puolėjas Franckas Honoratas – į „Brest“. Atvyko trys naujokai. Tai saugai Yvanas Neyou Noupa („Braga“) ir Adilis Aouchiche (PSG) bei puolėjas ir puolėjas Jeanas-Philippe‘as Kraso, atvykęs iš antro Prancūzijos diviziono. Nors komanda išlieka panašaus pajėgumo, praėjusio sezono rezultatai vargu ar atspindi realų komandos potencialą. Tad šiemet ASSE turėtų būti pirmo dešimtuko komanda.

10. „Monaco“

Svarbiausias vasaros įvykis – naujas treneris Robertą Moreno pakeitė Niko Kovačas. Gana stipriai atsinaujino ir komandos sudėtis. Atvyko vartininkas Radoslawas Majeckis (Varšuvos „Legia“), gynėjai Strahinja Pavlovičius (Belgrado „Partizan“) ir A. Disasi („Reims“) bei puolėjas Anthony Musaba (Nijmegeno NEC). Veteranas Kamilis Glikas karjerą tęs „Benevento“ klube, o kitas gynėjas Benjaminas Henrichsas išnuomotas „Leipzig“. Naujokai dar turės įrodyti savo vertę, bet labiausiai viskas priklausys nuo to, kiek pasiruošęs komandą iš nesėkmių liūno išvesti N. Kovačas.

Žemesnės vietos:

11. „Strasbourg“

12. Bordo „Girondins“

13. „Nantes“

14. „Angers“

15. „Nimes“

16. „Brest“

17. „Lens“

18. „Metz“

19 „Lorient“

20. „Dijon“

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą