2020 m. rugpjūčio 11 d., antradienis

2019-20 m. UEFA Europos lygos ketvirtfinalių prognozės

 UEFA Europos lygoje šiandien prasideda ketvirtfinalių etapas. Ko jame laukti?


„Manchester United“ (MU) – „Kobenhavn“

Daugelio nuomone anglų šansai triumfuoti turnyre yra didžiausi, o danų mažiausi. Ir jie turbūt teisūs. Sudėtys skiriasi kaip diena ir naktis. Abi komandos paskutines rungtynes prieš Europos lygos atnaujinimą sužaidė tą pačią dieną. Nuotaikos vietos frontuose panašios – MU pasiekė Čempionų lygą, „Kobenhavn“ – Europos lygą. Per paskutines 23 rungtynes anglai pralaimėjo vos kartą. Danai laimėjo tris paskutinius susitikimus iš eilės. Danai rungtynėse versis be svarbaus suspenduoto puolėjo Santoso. Mažai abejonių, kad MU žengs toliau. Ypač danams derėtų pasisaugoti varžovų toliašaudės artilerijos. Galbūt danai gali turėti pranašumą „antrame aukšte“, bet vargu ar tai bus lemiamas faktorius.

Milano „Inter“ – Leverkuzeno „Bayer“

Tikėtina, kad tai bus labiausiai dėmesio vertas futbolo spektaklis. „Inter“ sezoną užbaigė galingai ir užėmė 2 vietą „Serie A“. Per 15 rungtynių nuo sezono atnaujinimo „gyvatės“ suklupo vos kartą. „Bayer“ pagrindinio tikslo – Čempionų lygos, pasiekti nesugebėjo. Per paskutines 10 rungtynių jie pralaimėjo net 4 kartus. Tiesa, „vaistininkai“ yra gerokai šviežesni – Bundeslyga finišavo anksčiau. Vokiečiams rungtynėse truks suspenduoto Charleso Aranguizo. Tikėtina, kad Antonio Conte auklėtiniai daug dėmesio skirs kraštams – Antonio Candreva ir Cristiano Biraghi sustabdymas bus ypač sunkus uždavinys. Lukasas Hradecky bus tikrinamas ir tolimais smūgiais. „Bayer“ itin verta stengsis gaudyti varžovus „nuošalės spąstuose“, šį sezoną tai veikia. „Bayer“ stengsis rasti erdvių tarp gynybos linijų – jie tai išnaudoti moka, tačiau per dažnai pakliūva į nuošales. „Bayer“ gynyba šį sezoną nežiba – „Inter“ šansų tikrai turėtų susikurti nemažai. Taktiškai brandesnis jų futbolas turėtų būti pergalingas.

Donecko „Shakhtar“ – „Basel“

Ukrainos čempionai prieš bronzinius Šveicarijos prizininkus. Ukrainiečiai po sezono atnaujinimo nepralaimėjo nė karto – serija siekia jau 14 rungtynių. Šveicarų analogiška serija irgi jau gana solidi — 8 rungtynės. Ukrainos čempionatas baigėsi anksčiau – kol šveicarai dar kovojo dėl medalių, „kurmiai“ jau jėgas tikrinosi tik kontrolinėse rungtynėse. Šioje sezono stadijoje geriau Europos šturmui atrodo pasiruošę ukrainiečiai. Jie turėtų pasiekti pusfinalį.

„Wolverhampton“ – „Sevilla“

„Sevilla“ vien per šį dešimtmetį tris kartus laimėjo UEFA Europos lygą. „Wolves“ dar tik pratinasi prie žaidimo Europos frontu. Andalūzai sezoną užbaigė aukšta nata – pateko į Čempionų lygą. Jie jau 18 susitikimų iš eilės nepatyrė pralaimėjimų. Paskutinis patirtas dar prieš sezoną sustabdymą. „Vilkai“ per 10 po sezono atnaujinimo sužaistų susitikimų suklupo tris kartus. Jiems pergalė UEFA Europos lygoje būtų vienintelis langas į Europą kitą sezoną. Galima laukti dramatiškų rungtynių. „Sevilla“ pirmaudama šį sezoną iššvaistė nemažai taškų. „Vilkai“ ne kartą grįžo į rungtynes pralaiminėdami. Įmuši pirmi saugoti rezultatą jie moka. Itin svarbi dvikova bus Luisas Ocamposas prieš Jonny. Jeigu argentinietis nebus sustabdytas, atneš daug problemų. Andalūzus būtina gaudyti dirbtinės nuošalės spąstuose, jie ant šio kabliuko dažnai pasimauna. Laukia lygių konkurentų kova, bet dėl didesnės patirties Europoje favoritais laikyčiau „Sevilla“.

Sekite autorių „Facebook“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą